×

Nous utilisons des cookies pour rendre LingQ meilleur. En visitant le site vous acceptez nos Politique des cookies.


image

Persian Language Foundation, Lesson 3 - The Persian Gulf

Lesson 3 - The Persian Gulf

خلیج فارس در جنوب ایران قرار دارد و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سوّمین خلیج بزرگ جهان به شمار می‌آید. نام تاریخی آن خلیج فارس یا دریای پارس بوده است و حتّی در زبان های گوناگون ترجمۀ همین دو عبارت را برای نام این خلیج استفاده کرده اند. همچنین در تمام سازمان‌های بین‌المللی نام رسمی این خلیج، «خلیج فارس» است.

این خلیج توسط تنگۀ هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد مرتبط است. از بین کشورهای همسایۀ خلیج فارس، کشور ایران بیشترین مرز آبی مشترک را با خلیج فارس دارد.

طول خلیج فارس حدود ۸۰۵ کیلومتر و عریض ترین بخش آن ۲۹۰ کیلومتر و عمق آن بین ۱۰ تا ۹۳ متر است. خلیج فارس جزایر متعدّدی دارد و بیش از ۳۰ جزیره در آن متعلّق به ایران است. مهم ترین آنها عبارتند از: قشم، کیش، خارک، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک و لاوان.

آب و هوای خلیج فارس خشک و نیمه استوایی است و در تابستان دمای هوا گاهی تا ۵۰ درجۀ سانتی گراد می‌رسد. آب این خلیج بسیار شور است و می توان در سواحل آن به راحتی شنا کرد.

در منطقۀ خاورمیانه، خلیج فارس بزرگ ترین و مهم ترین مرکز ارتباطی بین قارّۀ اروپا، آفریقا و آسیا است و از زمان های بسیار دور مورد توّجه قدرت‌های جهانی و هم چنین بازرگانان و تجّار دنیا بوده‌است. شاید تعجّب کنید که در قرن ۱۸ تا ۱۹ به برخی از سواحل جنوبی آن ساحل دزدان می گفتند زیرا دزدان دریایی در آنجا فعالیت می کردند.

بیشتر اهمیّت خلیج فارس به خاطر این است که آب ها و سواحل آن سرشار از منابع نفت و گاز است به طوری که این منطقه را «مخزن نفت جهان» نام نهاده‌اند. این منطقه بیش از نیمی از ذخایر نفت جهان را دارد.

خلیج فارس یکی از بزرگ ترین زیستگاه‌های موجودات دریایی مانند انواع ماهی، دلفین، نهنگ، کوسه، صدف و میگو است و بیش از ۱۵۰ نوع ماهی متفاوت در این خلیج یافت می‌شود. همچنین ۵ گونه از ۸ گونه لاک پشت‌های موجود در جهان در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان زندگی می‌کنند.

یکی از دیدنی های این خلیج، جنگل های حرا نزدیک جزیرۀ قشم است. این تنها جنگل در آب های شور است که شب ها در زیر آب است و روزها سر از آب بیرون می آورد و دارای انواع خاصّی درخت است که ریشۀ آنها آب شور را شیرین می کند و به درخت می‌دهد.

برای پاسداری از میراث معنوی و فرهنگی خلیج فارس، دولت ایران روز ۱۰ اردیبهشت ماه (۳۰ آوریل) را که مصادف با اخراج پرتغالی‌ها از تنگۀ هرمز است روز ملّی خلیج فارس نام نهاده است.

Lesson 3 - The Persian Gulf Lesson 3 - The Persian Gulf Lezione 3 – Il Golfo Persico Lekcja 3 - Zatoka Perska

خلیج فارس در جنوب ایران قرار دارد و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سوّمین خلیج بزرگ جهان به شمار می‌آید. The Persian Gulf is located in the south of Iran and is the third largest bay in the world after the Gulf of Mexico and the Hudson Bay. نام تاریخی آن خلیج فارس یا دریای پارس بوده است و حتّی در زبان های گوناگون ترجمۀ همین دو عبارت را برای نام این خلیج استفاده کرده اند. Its historical name has been the Persian Gulf or the Persian Sea, and even in various languages, the translation of these two terms has been used for the name of this Gulf. نام تاریخی آن خایچ بازرس ا دریای پارس بنده است و. تحت در ذبان های گوناگون ترجوه همین دو عبارت را م برای انی. خاایج استفاده کرده اند همچنین در تمام سازمان‌های بین‌المللی نام رسمی این خلیج، «خلیج فارس» است. Also, in all international organizations, the official name of this gulf is "Persian Gulf". Ook is in alle internationale organisaties de officiële naam van deze golf "Perzische Golf".

این خلیج توسط تنگۀ هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد مرتبط است. This bay is connected to the Sea of Oman by the Strait of Hormuz and through it to the high seas. Deze baai is verbonden met de Zee van Oman door de Straat van Hormuz en daardoor met de volle zee. از بین کشورهای همسایۀ خلیج فارس، کشور ایران بیشترین مرز آبی مشترک را با خلیج فارس دارد. Among the neighboring countries of the Persian Gulf, Iran has the most common water border with the Persian Gulf.

طول خلیج فارس حدود ۸۰۵ کیلومتر و عریض ترین بخش آن ۲۹۰ کیلومتر و عمق آن بین ۱۰ تا ۹۳ متر است. The length of the Persian Gulf is about 805 km and its widest part is 290 km and its depth is between 10 to 93 meters. خلیج فارس جزایر متعدّدی دارد و بیش از ۳۰ جزیره در آن متعلّق به ایران است. The Persian Gulf has several islands and more than 30 islands belong to Iran. مهم ترین آنها عبارتند از: قشم، کیش، خارک، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک و لاوان. The most important of them are: Qeshm, Kish, Khark, Abu Musa, Big Tonb, Small Tonb and Lavan.

آب و هوای خلیج فارس خشک و نیمه استوایی است و در تابستان دمای هوا گاهی تا ۵۰ درجۀ سانتی گراد می‌رسد. آب این خلیج بسیار شور است و می توان در سواحل آن به راحتی شنا کرد. The water of this bay is very salty and you can easily swim on its shores. Vannet i denne bukten er veldig salt, og du kan enkelt svømme på kysten.

در منطقۀ خاورمیانه، خلیج فارس بزرگ ترین و مهم ترین مرکز ارتباطی بین قارّۀ اروپا، آفریقا و آسیا است و از زمان های بسیار دور مورد توّجه قدرت‌های جهانی و هم چنین بازرگانان و تجّار دنیا بوده‌است. In the Middle East, the Persian Gulf is the largest and most important center of communication between the continents of Europe, Africa and Asia, and has long been the focus of world powers as well as the world's merchants and traders. شاید تعجّب کنید که در قرن ۱۸ تا ۱۹ به برخی از سواحل جنوبی آن ساحل دزدان می گفتند زیرا دزدان دریایی در آنجا فعالیت می کردند. You may be surprised to learn that in the 18th and 19th centuries, some of its southern shores were called pirates because pirates operated there.

بیشتر اهمیّت خلیج فارس به خاطر این است که آب ها و سواحل آن سرشار از منابع نفت و گاز است به طوری که این منطقه را «مخزن نفت جهان» نام نهاده‌اند. این منطقه بیش از نیمی از ذخایر نفت جهان را دارد.

خلیج فارس یکی از بزرگ ترین زیستگاه‌های موجودات دریایی مانند انواع ماهی، دلفین، نهنگ، کوسه، صدف و میگو است و بیش از ۱۵۰ نوع ماهی متفاوت در این خلیج یافت می‌شود. همچنین ۵ گونه از ۸ گونه لاک پشت‌های موجود در جهان در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان زندگی می‌کنند. Also, 5 of the 8 species of turtles in the world live in the waters of the Persian Gulf and the Sea of Oman.

یکی از دیدنی های این خلیج، جنگل های حرا نزدیک جزیرۀ قشم است. One of the sights of this bay is the mangrove forests near Qeshm Island. این تنها جنگل در آب های شور است که شب ها در زیر آب است و روزها سر از آب بیرون می آورد و دارای انواع خاصّی درخت است که ریشۀ آنها آب شور را شیرین می کند و به درخت می‌دهد.

برای پاسداری از میراث معنوی و فرهنگی خلیج فارس، دولت ایران روز ۱۰ اردیبهشت ماه (۳۰ آوریل) را که مصادف با اخراج پرتغالی‌ها از تنگۀ هرمز است روز ملّی خلیج فارس نام نهاده است. To protect the spiritual and cultural heritage of the Persian Gulf, the Iranian government has designated April 30, which coincides with the expulsion of the Portuguese from the Strait of Hormuz, as the National Day of the Persian Gulf.