×

We gebruiken cookies om LingQ beter te maken. Als u de website bezoekt, gaat u akkoord met onze cookiebeleid.


image

Romȃnia, Ȋnvăţămȋntul primar ȋn Romȃnia

Ȋnvăţămȋntul primar ȋn Romȃnia

Școala primară este obligatorie pentru toți copiii de opt ani, de la vârsta de șapte ani până la zece ani fiind cunoscută sub numele de "învățământ primar", în timp ce de la vârsta de unsprezece ani și până la paisprezece ani este cunoscut sub numele de "educație gimnazială".

Pentru primii patru ani, nu există un sistem de notare cu cifre, dar există un sistem numit calificative. Acestea sunt: Foarte bine (FB) - Excelent, Bine (B) - Bine, Satisfăcător (S) - Satisfăcător. Elevii care nu obțin pe tot parcursul anului note bune trebuie să susțină un examen în vară cu un ansamblu de profesori, iar în cazul în care situația nu este mai bună, elevul va repeta tot anul.


Ȋnvăţămȋntul primar ȋn Romȃnia Primary education in Romania

Școala primară este obligatorie pentru toți copiii de opt ani, de la vârsta de șapte ani până la zece ani fiind cunoscută sub numele de "învățământ primar", în timp ce de la vârsta de unsprezece ani și până la paisprezece ani este cunoscut sub numele de "educație gimnazială". Primary school is compulsory for all eight-year-olds, from the age of seven to ten years being known as "primary education", while from the age of eleven to fourteen years it is known as "high school education". A escola primária é obrigatória para todas as crianças de oito anos, dos sete aos dez anos sendo denominada "educação primária", enquanto que dos onze aos quatorze anos é conhecida como "educação primária". "Ensino médio".

Pentru primii patru ani, nu există un sistem de notare cu cifre, dar există un sistem numit calificative. For the first four years, there is no system of scoring with numbers, but there is a system called ratings. Nos primeiros quatro anos, não existe um sistema de pontuação numérica, mas existe um sistema chamado notas. Acestea sunt: Foarte bine (FB) - Excelent, Bine  (B) - Bine,  Satisfăcător  (S) - Satisfăcător. These are: Very good (FB) - Excellent, Good (B) - Good, Satisfactory (S) - Satisfactory. Elevii care nu obțin pe tot parcursul anului note bune trebuie să susțină un examen în vară cu un ansamblu de profesori, iar în cazul în care situația nu este mai bună, elevul va repeta tot anul. Students who do not get good grades throughout the year should take a summer exam with a set of teachers, and if the situation is not better, the student will repeat all year.