×

Usamos cookies para ayudar a mejorar LingQ. Al visitar este sitio, aceptas nuestras politicas de cookie.

The Israelis, My Israeli Weekend – Texto para leer

The Israelis, My Israeli Weekend

Intermedio 1 lección de de hebreo para practicar la lectura

Comienza a aprender esta lección ya

My Israeli Weekend

סוף השבוע הישראלי שלי

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בישראל הוא סוף השבוע . סוף השבוע שלנו הוא בימי שישי ושבת ולא בימי שבת וראשון ,כמו בהרבה מדינות אחרות . עכשיו ,כשאני גרה בגרמניה ,אני מרגישה כאילו כל שבוע יש לי שלושה ימים של סוף שבוע –שישי ,שבת וראשון ! זה נחמד ,אבל מאוד מבלבל בהתחלה .

אצלי במשפחה ,יום שישי בבוקר מוקדש לסידורים . אנשים בישראל עובדים המון שעות ,והרבה פעמים הם לא מספיקים לעשות את כל הסידורים שצריך במהלך השבוע ,וכך גם אצלנו . אצלנו במשפחה ,אני ואבא שלי תמיד היינו הולכים למרכז העיר ביום שישי בבוקר ,וקונים כל מיני דברים שאמא שלי ביקשה :לחם במאפייה ,פירות וירקות אצל הירקן ,ודגים בחנות הדגים . לפעמים היינו הולכים לדואר או לבית מרקחת .

תמיד אהבתי את הטיול השבועי שלנו . קודם כל ,אני מאוד אוהבת ללכת ברגל ,אפילו שהרבה פעמים מאוד חם ,וצריך להקפיד לשתות וללכת בצל . אבל מעבר לכך ,זאת הייתה המסורת השבועית שלי ושל אבא שלי ,והיינו מנצלים את הזמן הזה כדי לדבר על כל מיני דברים . לפעמים היינו פוגשים את סבתא שלי בבית קפה ,ואוכלים איתה ארוחת בוקר .

בזמן שאני ואבא שלי עשינו סידורים ,אמא שלי בדרך כלל עזרה לאחת הסבתות שלי ,או בישלה לסוף שבוע . כשאני ואבא שלי היינו חוזרים מהעיר הייתי עוזרת לה ,ואבא שלי היה עורך את השולחן . אח שלי היה מצטרף אלינו ,אחרי שהוא היה מסיים את הסידורים שלו והולך לחדר כושר ,ואז היינו אוכלים ביחד . במהלך השבוע כמעט אף פעם לא יצא לנו לאכול ביחד –אבל בסוף השבוע תמיד הקפדנו לאכול כולם יחדיו .

ואז ,אחרי האוכל ,מגיע החלק הכי כייפי –שנת צהריים . בישראל לא נהוג לעשות שנת צהריים באמצע השבוע ,אבל בסוף השבוע הרבה אנשים הולכים לישון במהלך היום . אני מאוד אוהבת לישון ,והיה לי נורא כיף לדעת שאוכל לנוח גם באמצע היום .

אחר הצהריים בדרך כלל מוקדש למשפחה –אנחנו תמיד היינו נוסעים לבקר את אחת הסבתות שלי . גם דודה שלי ובני דודים שלי הצטרפו ,ו זה היה נחמד לפגוש אותם ,כי אנחנו לא בקשר יום-יומי . בדרך כלל אכלנו כולנו ביחד ארוחת ערב . תמיד היינו רואים חדשות ביחד –ביום שישי בערב מהדורת החדשות ארוכה במיוחד ,וכוללת הרבה כתבות מעניינות ,לאו דווקא רק על פוליטיקה . אחרי הביקור אצל הסבתא ,הייתי נפגשת עם חברות . בדרך כלל היינו הולכות לבר או לסרט .

יום שבת בישראל ,בניגוד לשישי ,מאוד רגוע ,בגלל שכמעט כל החנויות ומקומות העבודה סגורים . הרבה אנשים ,אבל ,אוהבים לטייל בשבת ,או ללכת לים . גם אני הלכתי לים המון כשגרתי בארץ . למזלי ,גרתי 15דקות נסיעה מהים ,אז הייתי נוסעת עם המשפחה או עם חברות .

אחרי שהיינו נכנסות למים היינו משחקות מטקות ,משחק מאוד פופולרי בחוף בישראל . תמיד גם היינו אוכלות אבטיח עם גבינת בולגרית . אני לא בטוחה מאיפה המנהג הזה התחיל ,אבל זה שילוב מאוד פופולרי ומאוד טעים ! ואז הייתי חוזרת הביתה ,מותשת מהים ומהשמש ,והולכת לישון עוד פעם בצהריים .

בערב הייתי מבקרת את הסבתא השנייה שלי ,ככה שבכל סוף שבוע ראיתי את שתי הסבתות שלי .

וככה ,היה נגמר לו סוף השבוע ,ושבוע חדש היה מתחיל . תמיד הרגשתי שלא הספקתי לעשות את כל מה שרציתי ביומיים האלו . בדרך כלל ,הרגשתי שלא עבדתי או למדתי מספיק . אבל ,כמה כבר אפשר לעשות ב-48 שעות ? וחוץ מזה ,מותר גם לנוח ולכייף לפעמים !

Learn languages from TV shows, movies, news, articles and more! Try LingQ for FREE