image

Romaneste, VIII. Corpul

VIII.

Corpul  A. (Mircea şi Dana)  – Dana! Unde eşti? – Sunt în baie! – Ce faci? – Mă spăl pe cap! Of, nu mai am prosop aici... Mircea! – Da! – Te rog, adu un prosop curat din dulap!

B. Alina are şase ani. Ea are o păpuşă. Păpuşa este mare şi se numeşte Rodica. Ea are părul lung şi ochii albaştri. Închide şi deschide ochii. Alina piaptănă păpuşa cu peria. Apoi o îmbracă cu o rochiţă albă. O pune în picioare pe pat şi spune:  – Acum mergem la şcoală! C. (Nicu şi Manuela)  – Manuela, îţi plac animalele? – Da, Nicu. Am o pisică cu blana neagră şi deasă. O lăbuţă este albă, ca şi cum ar avea un pantofior. Uite, acum miaună. Îi este foame. Îi dau mâncare pentru pisici. – Ce mustăţi lungi are! Eu am un papagal cu pene verzi. Zboară prin casă. D.  Exerciţiu recapitulativ  (două persoane)  – Mă scuzaţi, unde este o farmacie? – Pe aceasta stradă este o staţie de tramvai. Mergeţi cu tramvaiul trei staţii, până la piaţă. Lângă piaţă este farmacia. Dar azi este duminică. Nu este nimeni la farmacie. – Această farmacie este închisă duminica? – Da. Doar în centru este o farmacie deschisă. Pentru asta, mergeţi cinci staţii cu tramvaiul, apoi mai întrebaţi. – Mulţumesc, la revedere! – La revedere!Want to learn a language?


Learn from this text and thousands like it on LingQ.

  • A vast library of audio lessons, all with matching text
  • Revolutionary learning tools
  • A global, interactive learning community.

Language learning online @ LingQ

VIII.

Corpul  A. (Mircea şi Dana)  – Dana! Unde eşti? – Sunt în baie! – Ce faci? – Mă spăl pe cap! Of, nu mai am prosop aici... Mircea! – Da! – Te rog, adu un prosop curat din dulap!

B. Alina are şase ani. Ea are o păpuşă. Păpuşa este mare şi se numeşte Rodica. Ea are părul lung şi ochii albaştri. Închide şi deschide ochii. Alina piaptănă păpuşa cu peria. Apoi o îmbracă cu o rochiţă albă. O pune în picioare pe pat şi spune:  – Acum mergem la şcoală! C. (Nicu şi Manuela)  – Manuela, îţi plac animalele? – Da, Nicu. Am o pisică cu blana neagră şi deasă. O lăbuţă este albă, ca şi cum ar avea un pantofior. Uite, acum miaună. Îi este foame. Îi dau mâncare pentru pisici. – Ce mustăţi lungi are! Eu am un papagal cu pene verzi. Zboară prin casă. D.  Exerciţiu recapitulativ  (două persoane)  – Mă scuzaţi, unde este o farmacie? – Pe aceasta stradă este o staţie de tramvai. Mergeţi cu tramvaiul trei staţii, până la piaţă. Lângă piaţă este farmacia. Dar azi este duminică. Nu este nimeni la farmacie. – Această farmacie este închisă duminica? – Da. Doar în centru este o farmacie deschisă. Pentru asta, mergeţi cinci staţii cu tramvaiul, apoi mai întrebaţi. – Mulţumesc, la revedere! – La revedere!


×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.