×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Norwegian on the Web, 7B: Spare Time

7B: Spare Time

Det er onsdag, og Peter og Maria er på norskkurs igjen. Læreren sier at de skal snakke om fritid i dag. Først lager han ei liste på tavla over fritidsaktiviteter. Han spør studentene om hobbyene deres. Hva liker de å gjøre? Driver de med sport? Først snakker de sammen i klassen. Etterpå skal de sitte sammen i grupper og diskutere.

Peter og Maria sitter i ei gruppe sammen med Julie fra USA og Ganesan fra Sri Lanka. Peter spør Maria:

Peter: Hva liker du å gjøre i fritida di, Maria?

Maria: I fritida mi liker jeg å spille gitar og lese bøker. Jeg liker også å trene. Hjemme i Spania spilte jeg både fotball og volleyball hver uke. Forrige uke var jeg på Idrettssenteret her på Dragvoll og kjøpte et treningskort. Jeg har lyst til å spille ballspill her også. Og jeg har lyst til å begynne å danse igjen. Jeg danset ballett da jeg var lita. Det var kjempemorsomt! Nå har jeg lyst til å prøve noe nytt. Tango, kanskje? Har dere vært på Idrettssenteret?

Julie: Ja, jeg har vært der. Jeg skal begynne å danse sammen med ei venninne fra USA. Vi har snakket om å begynne på et salsakurs. Du kan gjerne bli med oss hvis du har lyst!

M: Så gøy! Det vil jeg gjerne! Har dere danset før?

J: Nei, jeg har aldri danset før, men jeg har hørt at de har begynnerkurs også. Hva med deg, Ganesan? Har du vært på Idrettssenteret?

Ganesan: Nei, men jeg liker å spille fotball og bordtennis. I hjemlandet mitt spilte jeg også cricket en gang i uka.

Ganesan snur seg mot Peter.

G: Liker du å drive med sport, Peter?

P: Ja, men jeg har heller ikke vært på Idrettssenteret. Jeg skal dra dit etter norskkurset i dag og kjøpe et semesterkort. Jeg liker å klatre, og jeg har hørt at det er ei klatregruppe der. Hva gjør du vanligvis i fritida, Ganesan?

G: Det er mye jeg må gjøre i fritida: Jeg må gjøre lekser og lage mat hver dag. Iblant må jeg rydde og vaske hybelen min, men jeg liker best å slappe av i sofaen og se på TV når jeg kommer hjem fra universitetet. Jeg ser ofte amerikanske TV-serier, og noen ganger ser jeg en god film. Hva med deg, Julie? Hva liker du å gjøre i fritida di?

J: Jeg liker også å slappe av. Jeg liker å være sammen med venner og gå på kafé. Jeg liker å se film og å spise god mat sammen med vennene mine. Av og til går vi på kino. Hjemme i USA spilte jeg tennis, men det er lenge siden nå.


7B: Spare Time 7B: Save Time

Det er onsdag, og Peter og Maria er på norskkurs igjen. It's Wednesday, and Peter and Maria are on the Norwegian course again. Læreren sier at de skal snakke om fritid i dag. The teacher says that they should talk about leisure today. Først lager han ei liste på tavla over fritidsaktiviteter. First, he makes a list of recreational activities. Han spør studentene om hobbyene deres. He asks the students about their hobbies. Hva liker de å gjøre? What do they like to do? Driver de med sport? Do they do sports? Først snakker de sammen i klassen. First, they talk together in class. Etterpå skal de sitte sammen i grupper og diskutere. Afterwards, they will sit together in groups and discuss.

Peter og Maria sitter i ei gruppe sammen med Julie fra USA og Ganesan fra Sri Lanka. Peter and Maria sit in a group with Julie from the USA and Ganesan from Sri Lanka. Peter spør Maria:

Peter: Hva liker du å gjøre i fritida di, Maria?

Maria: I fritida mi liker jeg å spille gitar og lese bøker. Maria: In my free time I like to play the guitar and read books. Jeg liker også å trene. I also like to exercise. Hjemme i Spania spilte jeg både fotball og volleyball hver uke. Back home in Spain, I played both football and volleyball every week. Forrige uke var jeg på Idrettssenteret her på Dragvoll og kjøpte et treningskort. Last week I was at the Sports Center here at Dragvoll and bought a training card. Jeg har lyst til å spille ballspill her også. I want to play ball games here too. Og jeg har lyst til å begynne å danse igjen. And I want to start dancing again. Jeg danset ballett da jeg var lita. I danced ballet when I was little. Det var kjempemorsomt! It was great fun! Nå har jeg lyst til å prøve noe nytt. Now I want to try something new. Tango, kanskje? Tango, maybe? Har dere vært på Idrettssenteret? Have you been to the Sports Center?

Julie: Ja, jeg har vært der. Julie: Yes, I've been there. Jeg skal begynne å danse sammen med ei venninne fra USA. I'm going to start dancing with a friend from the United States. Vi har snakket om å begynne på et salsakurs. We've talked about starting a salsa course. Du kan gjerne bli med oss hvis du har lyst! You are welcome to join us if you want!

M: Så gøy! M: So much fun! Det vil jeg gjerne! I would love to! Har dere danset før? Have you danced before?

J: Nei, jeg har aldri danset før, men jeg har hørt at de har begynnerkurs også. J: No, I have never danced before, but I have heard that they have beginner courses as well. Hva med deg, Ganesan? What about you, Ganesan? Har du vært på Idrettssenteret?

Ganesan: Nei, men jeg liker å spille fotball og bordtennis. Ganesan: No, but I like to play football and table tennis. I hjemlandet mitt spilte jeg også cricket en gang i uka. In my home country, I also played cricket once a week.

Ganesan snur seg mot Peter. Ganesan turns to Peter.

G: Liker du å drive med sport, Peter? G: Do you enjoy playing sports, Peter?

P: Ja, men jeg har heller ikke vært på Idrettssenteret. P: Yes, but I have not been to the Sports Center either. Jeg skal dra dit etter norskkurset i dag og kjøpe et semesterkort. I will go there after the Norwegian course today and buy a semester card. Jeg liker å klatre, og jeg har hørt at det er ei klatregruppe der. I like to climb, and I have heard that there is a climbing group there. Hva gjør du vanligvis i fritida, Ganesan? What do you usually do in your spare time, Ganesan?

G: Det er mye jeg må gjøre i fritida: Jeg må gjøre lekser og lage mat hver dag. G: There is a lot I have to do in my spare time: I have to do homework and cook every day. Iblant må jeg rydde og vaske hybelen min, men jeg liker best å slappe av i sofaen og se på TV når jeg kommer hjem fra universitetet. Sometimes I have to clean and wash my dorm, but I like to relax on the couch and watch TV when I get home from university. Jeg ser ofte amerikanske TV-serier, og noen ganger ser jeg en god film. I often watch American TV series, and sometimes I watch a good movie. Hva med deg, Julie? What about you, Julie? Hva liker du å gjøre i fritida di? What do you like to do in your free time?

J: Jeg liker også å slappe av. J: I also like to relax. Jeg liker å være sammen med venner og gå på kafé. I like to be with friends and go to cafes. Jeg liker å se film og å spise god mat sammen med vennene mine. I like watching movies and eating good food with my friends. Av og til går vi på kino. Sometimes we go to the cinema. Hjemme i USA spilte jeg tennis, men det er lenge siden nå. Back home in the United States, I played tennis, but it's been a long time since now.