×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Lisää yksinkertaisia dialogeja (ja muitakin tekstejä), Päivälliskutsuilla

Päivälliskutsuilla

Päivälliskutsuilla.

Rouva Jones on menossa yksin päivälliskutsuille kello kolmeksi rouva Virtasen kotiin.

Hänen miehensä ei halua tulla mukaan, koska hänestä kutsut ovat ikäviä. Hän on horoskooppimerkiltään Härkä ja hyvin itsepäinen. Mutta rouva Jones on hyvin seurallinen ja pitää hyvästä ruuasta ja juomasta. Rouva Virtanen on taas laittanut paljon suomalaista ruokaa. Ensiksi rouva Jones puhuu herra Smithin kanssa, joka on amerikkalainen sotilasasiamies.

Tämä sanoo rouva Jonesille, että hän ei uskalla maistaa lanttulaatikkoa, koska lääkäri on kieltänyt. Rouva Smith taas sanoo, että hän ei voi syödä silakkapitsaa, koska hän on allerginen silakalle. Tämä on rouva Jonesista omituista, koska hänestä molemmat maistuvat hyvin eksoottisilta.

Rouva Jones puhuu myös herra Virtasen kanssa, joka on suomalainen lähetystövirkailija. Herra Virtanen kertoo, että hän ajoi autonsa romuksi viime viikolla mutta että hän onneksi pitää kävelemisestä. ''Voi, mutta kello on jo yhdeksän!

'', keskeytti rouva Jones. Hänellä oli niin hauskaa, että hän unohti ajan!

Päivälliskutsuilla Mit Essenseinladungen At dinner parties Invitations à dîner Zaproszenia na kolację Convites para o jantar Приглашения на ужин

Päivälliskutsuilla. With dinner invitations.

Rouva Jones on menossa yksin päivälliskutsuille kello kolmeksi rouva Virtasen kotiin. Mrs. Jones geht um drei Uhr allein zu Mrs. Virtanen zum Abendessen. Mrs. Jones is going to dinner alone at three o'clock at Mrs. Virtanen's home.

Hänen miehensä ei halua tulla mukaan, koska hänestä kutsut ovat ikäviä. Ihr Mann will nicht mitkommen, weil die Einladungen über sie fies sind. Her husband doesn’t want to come along because the invitations about him are nasty. Hän on horoskooppimerkiltään Härkä ja hyvin itsepäinen. Er ist Zodiac und sehr stur. He is zodiac sign Taurus and very stubborn. Mutta rouva Jones on hyvin seurallinen ja pitää hyvästä ruuasta ja juomasta. Aber Mrs. Jones ist sehr gesellig und mag gutes Essen und Trinken. But Mrs. Jones is very sociable and likes good food and drink. Rouva Virtanen on taas laittanut paljon suomalaista ruokaa. Frau Virtanen hat wieder viel Finnisches gekocht. Mrs. Virtanen has again cooked a lot of Finnish food. Ensiksi rouva Jones puhuu herra Smithin kanssa, joka on amerikkalainen sotilasasiamies. Zuerst spricht Mrs. Jones mit Mr. Smith, einem amerikanischen Militärombudsmann. First, Mrs. Jones speaks to Mr. Smith, an American military ombudsman.

Tämä sanoo rouva Jonesille, että hän ei uskalla maistaa lanttulaatikkoa, koska lääkäri on kieltänyt. Dieser teilt Mrs. Jones mit, dass sie es nicht wagt, die Lautenkiste zu probieren, weil der Arzt es verweigert hat. This tells Mrs. Jones that she doesn’t dare taste the lute box because the doctor has denied it. Rouva Smith taas sanoo, että hän ei voi syödä silakkapitsaa, koska hän on allerginen silakalle. Frau Smith hingegen sagt, sie könne keine Heringspizza essen, weil sie gegen Hering allergisch sei. Mrs. Smith, on the other hand, says she can't eat herring pizza because she's allergic to herring. Tämä on rouva Jonesista omituista, koska hänestä molemmat maistuvat hyvin eksoottisilta. Das ist bei Mrs. Jones seltsam, weil sie beide sehr exotisch schmeckt. This is strange about Mrs. Jones because she both tastes very exotic.

Rouva Jones puhuu myös herra Virtasen kanssa, joka on suomalainen lähetystövirkailija. Frau Jones wird auch mit Herrn Virtanen, einem Beamten der finnischen Botschaft, sprechen. Mrs Jones will also speak to Mr Virtanen, a Finnish embassy official. Herra Virtanen kertoo, että hän ajoi autonsa romuksi viime viikolla mutta että hän onneksi pitää kävelemisestä. Herr Virtanen sagt, dass er sein Auto letzte Woche zum Schrott gefahren hat, aber glücklicherweise gerne zu Fuß geht. Mr Virtanen says that he drove his car to scrap last week but that fortunately he likes to walk. ''Voi, mutta kello on jo yhdeksän! „Oh, aber es ist neun Uhr! '' Oh, but it's nine o'clock!

'', keskeytti rouva Jones. “, unterbrach Frau Jones. '', interrupted Mrs. Jones. Hänellä oli niin hauskaa, että hän unohti ajan! Er hatte so viel Spaß, dass er die Zeit vergaß! He had so much fun that he forgot the time!