×

Używamy ciasteczek, aby ulepszyć LingQ. Odwiedzając stronę wyrażasz zgodę na nasze polityka Cookie.


image

Afternoon Magazine | Radio Farda, مجله بعدازظهر6-شش

مجله بعدازظهر6-شش

حضور سپاه در قاچاق سوخت تا چه حد ممکنه به فساد مالی منجر بشه آقای احمدی نیا؟

قطعا به فساد مالی منجر میشه. کما اینکه قبلا هم شده. بابک زنجانی یکی از عوامل سپاه بود. اصلا سپاه از بنیاد تعاون ناجا و رستم قاسمی اون رو به سیستم ایران معرفی کردند. و پول در اختیارش قرار گرفت. نفت در اختیارش قرار گرفت که خب دیدیم نتیجه ش چه شد. و بسیاری نمونه‌های مشابه دیگه.

یعنی این روش قطعا منجر به فساد هستش. و قطعا منجر به به باد رفتن منابع ملی ایران میشه. یعنی پولی که از این طریق دریافت می‌کنه بطور حتم پورسانت خودش رو برمی‌داره، قیمت رو ارزون‌تر در اختیار کشورهای دیگه میذاره. و بعد برگردوندن این پول به داخل ایران هم برای حکومت مشکل مضاعفی میشه.

یعنی سپاه این ها رو به صورت دلار در سومالی، در یمن، در اتیوپی این ها رو در کانتینر نگه میداره و ذره ذره هر چقدر که دلش بخواد وارد بازار ایران می‌کنه. اینطور نیست که به صورت قانونی بخواد برگشت داده بشه.

از این طریق برای خودش توان سیاسی و چانه زنی در داخل ایجاد می‌کنه که این خودش باز یه نوع دیگه‌ای از فساد هستش.

خب آقای احمدی نیا آخه در داخل این توجیه وجود داره که سپاه اگر که مداخله نکنه در این زمینه، ایران امکان فروش نفت رو در شرایط تحریم‌ها نداره. حالا اگر سپاه توی قاچاق نفت حضور نداشته باشه چقدر فروش نفت برای ایران غیرممکن میشه یا به نظرتون تفاوتی نداره؟

فروش نفت همین الان برای سپاه هم غیرممکن شده. تمام مسیرهایی که این تحریم‌ها رو دور میزدن شناسایی شده. و اتفاق نمیفته. چین مقدار بسیار محدودی برای یک سری پالایشگاه‌های بسیار کوچک به صورت غیر دولتی از ایران خرید میکنه. که براش فرقی نمی‌کنه از سپاه بگیره یا از وزارت نفت بگیره.

این کارو در نبود اون ها هم انجام میده. اما حضور سپاه باعث میشه که یک سری شوهایی اجرا بشه. کما اینکه قبلا هم دیدیم کاروان هایی به سمت ونزوئلا راه میفته. یا اون شویی که چند هفته پیش اجرا کردن. یک کشتی رو رفتن تسخیر کردن و ما نفتمون رو پس گرفتیم.

در حالی که اصلا همچنین داستانی وجود نداشت. کل ماجرا یک مسخره بازی بود برای تبلیغات. این تبلیغات باعث میشه که عده‌ای در داخل گول اینو بخورن که نه اگه سپاه نباشه پس چنین چیزی امکان نداره.

اتفاقا اگر سپاه پاش رو پس بکشه، لااقل این مقدار نفت یا سوختی رو که بیرون از ایران قاچاق می‌کنند، اسم قاچاق رو میذاریم روش چون تحریم هست، این رو اگر وزارت نفت خودش مستقیم انجام بده میشه امیدوار بود که یا پولش یا اعتبارش در بانک‌های کشورهای دیگه در اختیار منافع ملی قرار بگیره.

یعنی لااقل خدمات عمومی رو بتونه پشتیبانی بکنه.

بهزاد احمدی نیا بود. کارشناس حوزه‌ی انرژی در قبرس. شما در مورد مداخله‌ی سپاه و نقشش در قاچاق سوخت به کشورهای مختلف چی فکر می کنید؟ با ما نظرتون رو در میون بگذارید. @ فرداگرام نشانی تلگرام ماست. می تونید از این طریق پیام صوتی بفرستید.

و در پایان مجله، در اخباری که از جاری شدن سیل در بسیاری از مناطق ایران منتشر شده رییس امداد و نجات جمعیت هلال احمر تعداد استان‌های درگیر را چهارده استان اعلام کرده است.

گزارشی بشنویم از امیر پوریا.

با بارش شدید باران از روز یکشنبه دوازده دی استان‌های مختلفی در ایران که بیشتر در مناطق جنوبی کشور واقع شده‌اند، درگیر سیل و آب گرفتگی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سامانه ی بارشی که از روز چهارشنبه ی هفته ی گذشته یعنی هشتم دی از جنوب کشور وارد شده بود، جمعه و شنبه تاثیرات خود را با بارش شدید باران در استانهای جنوبی چون سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان و فارس نشان داد.

بنابر گزارش خبرگزاری‌های داخلی مهمترین تبعات فعالیت این سامانه ی بارشی اما مربوط به سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود که روزهای یکشنبه و دوشنبه به آب گرفتگی و جریان شدید آب در معبرها منجر شد.

در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارندگی‌ها در جاسک، میناب، کنارک و چابهار موجب بروز سیلاب در معابر و آب گرفتگی منازل شد.

در یکی از آخرین خبرهای رسیده باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از معاون امداد و نجات هلال احمر استان فارس خبر داده که در این استان سیلاب جان پنج نفر را گرفته.

این جان باختگان اهل شهرهای لار، مهر و داراب بودند. آنچه خواهید شنید صدای یک شهروند شهر لامرد در استان فارس است که ویدیوی آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده.

مسئولین محترم شهرستان شهر لامرد، فرماندار، بخشدار، امام جمعه به داد مردم اینجا برسید.

در بیشتر استان‌های درگیر آبگرفتگی، مسوولان هلال احمر هواشناسی و مدیریت بحران اعلام کردند که پیشاپیش از مردم خواسته بودند هشدارها را جدی بگیرند. رادیو فردا از منصور سهرابی پژوهشگر بوم‌شناسی و محیط زیست پرسیده است چرا با وجود اعلام وضعیت نارنجی و قرمز هواشناسی، وقوع سیل و تلفات جاری آن در این مناطق اجتناب پذیر بوده.

مدیریتی که در رابطه با سیل و سیلاب در ایران صورت می‌گیره مدیریت بحران است به جای مدیریت ریسک. در مدیریت ریسک پایش انجام میشه. مانیتورینگ میشه و برنامه‌های سخت‌افزاری و نرم افزاری متعدد در طی سالیان اجرا میشه که خسارت ها کمتر بشه که در ایران توجهی بهش نمیشه.

و از طرف دیگر هم من فکر می‌کنم اعتماد چندانی مردم به سیستم هواشناسی و مدیای ایران هم به اون صورت ندارن که بخواهند پاسخگو باشند به اون هشدارهایی که داده میشه. هشدار فقط می‌تونه ممکنه فقط بتونه البته مرگ و میر رو کمتر بکنه.

ولی خب وقتی که رودخانه‌ها به هم می‌بندند در جاهایی که مسیر طبیعی شون بسته شده، خب خسارت ایجاد می‌کنند. چیزی که ما شاهدش هستیم مسئله‌ی خسارتی هست که ناشی از تغییر کاربری مسیل هاست.

در شماری از مناطق سیل زده طی دو روز اخیر پیش تر شرایط بحرانی از جهت کمبود بارندگی اعلام و منجر به بروز خشکسالی در این استان‌ها شده بود. از جمله محسن حیدری مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گزارش روز شنبه همشهری آنلاین درباره‌ی بارندگی اخیر و ارتباط آن با خشکسالی این استان چنین گفت:

سال گذشته کمتر از نیم مینی متر یعنی چهار دهم میلی متر ما بارندگی ضبط کرده بودیم در استان. در حالی که همین بارندگی که الان اومده یقینا چند برابر اون چهار دهم میلی متری هست که سال گذشته بارید.

اما آیا مدیریت درست خواهد توانست از بارندگی اخیر برای حل مشکلات خشک‌سالی بهره بگیرد؟ از منصور سهرابی کارشناس محیط زیست بشنویم.

میزان بارندگی ها به اون صورت تغییر آنچنانی نداشته. فقط زمانشون متفاوت شده. مثلا شما اگر در طی شش ماه صد میلی متر بارندگی رو داشتید در یک منطقه، الان ممکنه در طی یه هفته چند روز این بارندگی رو داشته باشید.

سالهاست ایران درگیر انواع خشکسالی هست. ما خشکسالی هیدرولوژیک رو داریم که منابع آبی مون هم به صورت جاری هم به صورت زیرزمینی دچار مشکل شده. در جایی که خب انتقال آب رو داریم، سدسازی آب رو داریم، حفر چاه‌های متعدد داریم.

این‌ها با این بارندگی ها و بارش‌ها اینها قابل جبران نیست. و از طرف دیگر هم از آب سیلاب‌ها هم استفاده نمیشه. مدیریت نمیشه. می‌تونستن انحراف بدن مسیر سیلاب رو در جاهایی.

می‌تونستن کمک بکنن برای اینکه آبخوان‌ها رو تغذیه بکنه. خیلی کارها می‌شد کرد که متاسفانه برنامه‌ ای نداشتن و ازش استفاده نمی‌شه.

سه‌شنبه‌ی چهارده دی مهدی علی‌پور که رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر است، وقوع سیل را در استان‌های دیگری همچون آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، قزوین، کرمان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خوزستان و یزد هم اعلام کرده است.

بنا به گزارش‌ها تاکنون دست کم هشت نفر در استان‌های جنوبی کشور در جریان سیل جان خود را از دست داده‌اند.

گزارشی بود از امیر پوریا. به پایان مجله‌ی بعدازظهر رسیدیم. از همراهیتون سپاسگزارم و براتون روز و لحظات بسیار خوبی رو آرزو می‌کنم. بخش بعدی خبرها راس ساعت پنج عصر به وقت ایران.

مجله بعدازظهر6-شش Magazin 18-18 Uhr 6-6 pm magazine magazine de 18h à 18h

حضور سپاه در قاچاق سوخت تا چه حد ممکنه به فساد مالی منجر بشه آقای احمدی نیا؟ Inwieweit kann die Präsenz des IRGC beim Treibstoffschmuggel zu finanzieller Korruption führen, Herr Ahmadinedschad? To what extent can the presence of the IRGC in fuel smuggling lead to financial corruption, Mr. Ahmadinejad?

قطعا به فساد مالی منجر میشه. کما اینکه قبلا هم شده. As if it has happened before. بابک زنجانی یکی از عوامل سپاه بود. Babak Zanjani was one of the IRGC agents. اصلا سپاه از بنیاد تعاون ناجا و رستم قاسمی اون رو به سیستم ایران معرفی کردند. In fact, the IRGC from the NAJA Cooperative Foundation and Rostam Ghasemi introduced it to the Iranian system. و پول در اختیارش قرار گرفت. And the money was given to him. نفت در اختیارش قرار گرفت که خب دیدیم نتیجه ش چه شد. The oil was given to him, so we saw the result. و بسیاری نمونه‌های مشابه دیگه. And many other similar examples.

یعنی این روش قطعا منجر به فساد هستش. و قطعا منجر به به باد رفتن منابع ملی ایران میشه. And it will definitely lead to the wasting of Iran's national resources. یعنی پولی که از این طریق دریافت می‌کنه بطور حتم پورسانت خودش رو برمی‌داره، قیمت رو ارزون‌تر در اختیار کشورهای دیگه میذاره. That is, the money he receives in this way will inevitably raise his own commission, giving the price to other countries at a cheaper price. و بعد برگردوندن این پول به داخل ایران هم برای حکومت مشکل مضاعفی میشه. And then returning this money to Iran becomes a double problem for the government.

یعنی سپاه این ها رو به صورت دلار در سومالی، در یمن، در اتیوپی این ها رو در کانتینر نگه میداره و ذره ذره هر چقدر که دلش بخواد وارد بازار ایران می‌کنه. That is, the IRGC keeps these in the form of dollars in Somalia, in Yemen, in Ethiopia, and imports them into the Iranian market, bit by bit, as much as it wants. اینطور نیست که به صورت قانونی بخواد برگشت داده بشه. It is not like it legally wants to be returned.

از این طریق برای خودش توان سیاسی و چانه زنی در داخل ایجاد می‌کنه که این خودش باز یه نوع دیگه‌ای از فساد هستش. In this way, he creates political and bargaining power for himself inside, which is another type of corruption.

خب آقای احمدی نیا آخه در داخل این توجیه وجود داره که سپاه اگر که مداخله نکنه در این زمینه، ایران امکان فروش نفت رو در شرایط تحریم‌ها نداره. Well, Mr. Ahmadineja, there is a justification inside that if the IRGC does not intervene in this matter, Iran will not be able to sell oil in the conditions of sanctions. حالا اگر سپاه توی قاچاق نفت حضور نداشته باشه چقدر فروش نفت برای ایران غیرممکن میشه یا به نظرتون تفاوتی نداره؟ Now, if the IRGC is not involved in oil smuggling, how much will it be impossible for Iran to sell oil, or do you think it makes no difference?

فروش نفت همین الان برای سپاه هم غیرممکن شده. Selling oil has already become impossible for the IRGC. تمام مسیرهایی که این تحریم‌ها رو دور میزدن شناسایی شده. All the ways to circumvent these sanctions have been identified. و اتفاق نمیفته. چین مقدار بسیار محدودی برای یک سری پالایشگاه‌های بسیار کوچک به صورت غیر دولتی از ایران خرید میکنه. China buys very limited quantities of non-governmental refineries from Iran for a number of very small refineries. که براش فرقی نمی‌کنه از سپاه بگیره یا از وزارت نفت بگیره. It does not matter to him whether he gets it from the IRGC or the Ministry of Oil.

این کارو در نبود اون ها هم انجام میده. It does this in their absence. اما حضور سپاه باعث میشه که یک سری شوهایی اجرا بشه. But the presence of the IRGC causes a series of shows to be performed. کما اینکه قبلا هم دیدیم کاروان هایی به سمت ونزوئلا راه میفته. As we have already seen, caravans are heading to Venezuela. یا اون شویی که چند هفته پیش اجرا کردن. Or the show I ran a few weeks ago. یک کشتی رو رفتن تسخیر کردن و ما نفتمون رو پس گرفتیم. They captured a ship and we took back our oil.

در حالی که اصلا همچنین داستانی وجود نداشت. While there was no story at all. کل ماجرا یک مسخره بازی بود برای تبلیغات. این تبلیغات باعث میشه که عده‌ای در داخل گول اینو بخورن که نه اگه سپاه نباشه پس چنین چیزی امکان نداره. This propaganda causes some people inside to be deceived into saying that no, if it is not the IRGC, then such a thing is not possible.

اتفاقا اگر سپاه پاش رو پس بکشه، لااقل این مقدار نفت یا سوختی رو که بیرون از ایران قاچاق می‌کنند، اسم قاچاق رو میذاریم روش چون تحریم هست، این رو اگر وزارت نفت خودش مستقیم انجام بده میشه امیدوار بود که یا پولش یا اعتبارش در بانک‌های کشورهای دیگه در اختیار منافع ملی قرار بگیره. Incidentally, if the IRGC withdraws, at least this amount of oil or fuel that is smuggled out of Iran, we call the method smuggling because there is sanctions, so if the Ministry of Oil does it directly, he hoped that either his money or his credit in banks Other countries should be at the service of national interests.

یعنی لااقل خدمات عمومی رو بتونه پشتیبانی بکنه.

بهزاد احمدی نیا بود. کارشناس حوزه‌ی انرژی در قبرس. شما در مورد مداخله‌ی سپاه و نقشش در قاچاق سوخت به کشورهای مختلف چی فکر می کنید؟ با ما نظرتون رو در میون بگذارید. What do you think about the IRGC's intervention and its role in fuel smuggling to different countries? Leave your opinion with us. @ فرداگرام نشانی تلگرام ماست. می تونید از این طریق پیام صوتی بفرستید.

و در پایان مجله، در اخباری که از جاری شدن سیل در بسیاری از مناطق ایران منتشر شده رییس امداد و نجات جمعیت هلال احمر تعداد استان‌های درگیر را چهارده استان اعلام کرده است.

گزارشی بشنویم از امیر پوریا. Let's hear a report from Amir Pouria.

با بارش شدید باران از روز یکشنبه دوازده دی استان‌های مختلفی در ایران که بیشتر در مناطق جنوبی کشور واقع شده‌اند، درگیر سیل و آب گرفتگی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سامانه ی بارشی که از روز چهارشنبه ی هفته ی گذشته یعنی هشتم دی از جنوب کشور وارد شده بود، جمعه و شنبه تاثیرات خود را با بارش شدید باران در استانهای جنوبی چون سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان و فارس نشان داد.

بنابر گزارش خبرگزاری‌های داخلی مهمترین تبعات فعالیت این سامانه ی بارشی اما مربوط به سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود که روزهای یکشنبه و دوشنبه به آب گرفتگی و جریان شدید آب در معبرها منجر شد. According to local news agencies, the most important consequences of the activity of this rain system, however, were related to Sistan and Baluchestan and Hormozgan, which on Sunday and Monday led to flooding and heavy water flow in the passages.

در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارندگی‌ها در جاسک، میناب، کنارک و چابهار موجب بروز سیلاب در معابر و آب گرفتگی منازل شد.

در یکی از آخرین خبرهای رسیده باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از معاون امداد و نجات هلال احمر استان فارس خبر داده که در این استان سیلاب جان پنج نفر را گرفته. In one of the latest news, the Young Journalists Club, quoting the Red Crescent relief and rescue deputy of Fars province, announced that five people were killed in the floods in this province.

این جان باختگان اهل شهرهای لار، مهر و داراب بودند. آنچه خواهید شنید صدای یک شهروند شهر لامرد در استان فارس است که ویدیوی آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده.

مسئولین محترم شهرستان شهر لامرد، فرماندار، بخشدار، امام جمعه به داد مردم اینجا برسید. Respected officials of Lamerd city, governor, district head, Friday prayer leader, reach the people here.

در بیشتر استان‌های درگیر آبگرفتگی، مسوولان هلال احمر هواشناسی و مدیریت بحران اعلام کردند که پیشاپیش از مردم خواسته بودند هشدارها را جدی بگیرند. رادیو فردا از منصور سهرابی پژوهشگر بوم‌شناسی و محیط زیست پرسیده است چرا با وجود اعلام وضعیت نارنجی و قرمز هواشناسی، وقوع سیل و تلفات جاری آن در این مناطق اجتناب پذیر بوده. Radio Farda asked Mansour Sohrabi, a researcher in ecology and environment, why the occurrence of floods and current casualties in these areas was inevitable despite the announcement of the orange and red meteorological situation.

مدیریتی که در رابطه با سیل و سیلاب در ایران صورت می‌گیره مدیریت بحران است به جای مدیریت ریسک. The management of floods in Iran is crisis management instead of risk management. در مدیریت ریسک پایش انجام میشه. Monitoring is done in risk management. مانیتورینگ میشه و برنامه‌های سخت‌افزاری و نرم افزاری متعدد در طی سالیان اجرا میشه که خسارت ها کمتر بشه که در ایران توجهی بهش نمیشه. It is monitored and various hardware and software programs are implemented over the years to reduce the damage, which is not taken into account in Iran.

و از طرف دیگر هم من فکر می‌کنم اعتماد چندانی مردم به سیستم هواشناسی و مدیای ایران هم به اون صورت ندارن که بخواهند پاسخگو باشند به اون هشدارهایی که داده میشه. هشدار فقط می‌تونه ممکنه فقط بتونه البته مرگ و میر رو کمتر بکنه.

ولی خب وقتی که رودخانه‌ها به هم می‌بندند در جاهایی که مسیر طبیعی شون بسته شده، خب خسارت ایجاد می‌کنند. But when rivers close together, they cause damage in places where their natural path is blocked. چیزی که ما شاهدش هستیم مسئله‌ی خسارتی هست که ناشی از تغییر کاربری مسیل هاست. What we are witnessing is the issue of damage caused by the change of use of the channels.

در شماری از مناطق سیل زده طی دو روز اخیر پیش تر شرایط بحرانی از جهت کمبود بارندگی اعلام و منجر به بروز خشکسالی در این استان‌ها شده بود. از جمله محسن حیدری مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گزارش روز شنبه همشهری آنلاین درباره‌ی بارندگی اخیر و ارتباط آن با خشکسالی این استان چنین گفت: Among them, Mohsen Heidari, Director General of Meteorology of Sistan and Baluchestan, said in a report on Saturday by Hamshahri Online about the recent rains and its connection with the drought in this province:

سال گذشته کمتر از نیم مینی متر یعنی چهار دهم میلی متر ما بارندگی ضبط کرده بودیم در استان. در حالی که همین بارندگی که الان اومده یقینا چند برابر اون چهار دهم میلی متری هست که سال گذشته بارید.

اما آیا مدیریت درست خواهد توانست از بارندگی اخیر برای حل مشکلات خشک‌سالی بهره بگیرد؟ از منصور سهرابی کارشناس محیط زیست بشنویم. But will proper management be able to take advantage of the recent rains to solve drought problems? Hear from environmental expert Mansour Sohrabi.

میزان بارندگی ها به اون صورت تغییر آنچنانی نداشته. فقط زمانشون متفاوت شده. مثلا شما اگر در طی شش ماه صد میلی متر بارندگی رو داشتید در یک منطقه، الان ممکنه در طی یه هفته چند روز این بارندگی رو داشته باشید.

سالهاست ایران درگیر انواع خشکسالی هست. ما خشکسالی هیدرولوژیک رو داریم که منابع آبی مون هم به صورت جاری هم به صورت زیرزمینی دچار مشکل شده. We have a hydrological drought that has depleted our water resources both current and underground. در جایی که خب انتقال آب رو داریم، سدسازی آب رو داریم، حفر چاه‌های متعدد داریم.

این‌ها با این بارندگی ها و بارش‌ها اینها قابل جبران نیست. These can not be compensated with these rains and rains. و از طرف دیگر هم از آب سیلاب‌ها هم استفاده نمیشه. مدیریت نمیشه. Can not be managed. می‌تونستن انحراف بدن مسیر سیلاب رو در جاهایی. They could have diverted the body of the flood path in some places.

می‌تونستن کمک بکنن برای اینکه آبخوان‌ها رو تغذیه بکنه. They could help feed the aquifers. خیلی کارها می‌شد کرد که متاسفانه برنامه‌ ای نداشتن و ازش استفاده نمی‌شه.

سه‌شنبه‌ی چهارده دی مهدی علی‌پور که رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر است، وقوع سیل را در استان‌های دیگری همچون آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، قزوین، کرمان، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خوزستان و یزد هم اعلام کرده است. On Tuesday, January 5, Mehdi Alipour, head of the Red Crescent Society for Rescue and Relief, announced floods in other provinces, including West Azerbaijan, Isfahan, Bushehr, Qazvin, Kerman, Chaharmahal and Bakhtiari, Zanjan, Khuzestan and Yazd.

بنا به گزارش‌ها تاکنون دست کم هشت نفر در استان‌های جنوبی کشور در جریان سیل جان خود را از دست داده‌اند.

گزارشی بود از امیر پوریا. به پایان مجله‌ی بعدازظهر رسیدیم. از همراهیتون سپاسگزارم و براتون روز و لحظات بسیار خوبی رو آرزو می‌کنم. بخش بعدی خبرها راس ساعت پنج عصر به وقت ایران.