Alışveriş ve Zeytinyağı
Yeni bir kulaklık aldım. Bu kablosuz bir kulaklık. Yaklaşık bir ay önce aldım. Bugün bir şey yapmadım, çünkü henüz sabah. Alışverişe gideceğim.
Marketten kağıt ürünler alacağım. Tuvalet kağıdı ve peçete gibi ürünler alacağım. Domates almayacağım, çünkü evde domates var. Avokado alacağım. Çilek satın alacağım. Çilekleri buzdolabına koyacağım ve smoothie yapacağım. Evde yoğurt var. Bu yoğurt Belçika yoğurdu. Evde zeytin yağı var ama zeytin yok.
Amerikada da zeytin çok önemli. Bir litre zeytin yağı 6-7 dolar civarında. Bence biraz pahalı. Ama enflasyon yüzünden zam gelmiş olabilir. Belki şimdi 10-11 dolar olmuş olabilir. Burada bir çok market var. “Caescers” gibi bazı marketler restoranlar için. “Albertsons” gibi bazı marketler aileler için. Alışverişe arabayla gideceğim. Çünkü çok şey alacağım.
İnternetten alışveriş yaparım, Amazon'dan alışveriş yaparım. Pandemi sürecinde sebzeleri de internetten aldım, ama kargo çok pahalı. Ama şimdilerde sebze ve meyveleri internetten almıyorum. Markete gitmeyi de seviyorum.
-