×

우리는 LingQ를 개선하기 위해서 쿠키를 사용합니다. 사이트를 방문함으로써 당신은 동의합니다 쿠키 정책.

image

Radio Sweden på lätt svenska 2020 - 2021, Flera medaljer till svenska idrottare i vintersport

Flera medaljer till svenska idrottare i vintersport

2021-02-15 17:18:00

Det är Världsmästerskap i flera vintersporter just nu. I helgen gick det väldigt bra för svenska idrottare. Det blev ett guld i skridsko, ett guld och ett brons i skicross och ett silver i skidskytte.

VM i skridsko pågår i Heerenveen i Nederländerna. Förra veckan fick svensken Nils van der Poel mycket uppmärksamhet när han vann guld i loppet på 5000 meter. Och i helgen vann han en till guldmedalj, i loppet på 10 000 meter. Han slog dessutom världsrekordet. Ingen har åkt snabbare än honom, i 10 000 meter.

I Pokljuka i Slovenien pågår VM i skidskytte. I fredags vann svenske Martin Ponsiluoma guld i grenen sprint. Det var första gången Martin Ponsiluoma vann ett så stort viktigt lopp.? ?Och i söndags blev det en silvermedalj till Sverige. Då kom Sebastian Samuelsson tvåa i grenen jaktstart. Nu har Sverige totalt tre medaljer i skidskytte-VM. Ett guld, ett silver och ett brons.

I helgen var det också VM i skicross, i Idre i Sverige. Skicross är att man åker skidor utför en backe med mycket kurvor och hopp. Svenska Sandra Näslund vann en guldmedalj. Hon har varit borta från tävlingar länge, eftersom hon har varit skadad. Det här var hennes första tävling efter att hon kom tillbaka efter skadan. Och det blev en till svensk medalj i skicross-VM. Erik Mobärg kom trea och vann brons.