×

Utilizziamo i cookies per contribuire a migliorare LingQ. Visitando il sito, acconsenti alla nostra politica dei cookie.

The Israelis, Israeli Food – Text to read

The Israelis, Israeli Food

Intermedio 1 di ebraico lesson to practice reading

Inizia a seguire questa lezione ora

Israeli Food

אוכל ישראלי

כבר כמה שנים אני לא גרה בישראל, ואחד הדברים שאני הכי מתגעגעת אליו, אפילו יותר מהמשפחה לפעמים, זה האוכל הישראלי. קשה לי להגיד בדיוק מה זה אוכל ישראלי – כי הוא מאוד מגוון. בגלל שבישראל יש אנשים מהרבה מקומות שונים, יש לנו גם אוכל ממקומות שונים.

ארוחת בוקר ישראלית היא די דומה בכל בית, אני חושבת. בישראל, אנחנו אוכלים הרבה ירקות, כמעט בכל ארוחה, אז כמובן שיש סלט. אצלי בבית, בדרך כלל, אנחנו אוכלים גם לחם עם גבינה לבנה, או עם גבינת קוטג', וגם חביתה או ביצים קשות. חלק מעדיפים לאכול את הלחם עם ריבה, או עם טונה. לצד הארוחה, אנחנו שותים מיץ כלשהו או מים. אני תמיד שותה מיץ תפוזים.

בארוחת הצהריים אנחנו בדרך כלל אוכלים בשר, וכאן יש מגוון מאוד גדול. אני חושבת, שבארוחת הצהריים כל אחד מכין את מה שהוא מכיר מהבית – ואז אפשר לאכול מנה מטוניסיה, או מפולין, או מתימן. ילדים בדרך כלל אוכלים אוכל פשוט – פסטה ברוטב עגבניות, או שניצל עם פירה. בעצם, כולם בישראל אוהבים שניצל. יש לנו אפילו שניצל צמחוני, שעשוי מתירס או ברוקולי. הוא מאוד טעים! מאכל מאוד טיפוסי בישראל, ליד הבשר, זה פתיתים. קשה להסביר מה זה פתיתים – זה משהו שדומה לפסטה ולאורז בו זמנית, והוא הומצא בארץ. אם יש חנות של מוצרי מזון ישראליים קרוב אליכם – שווה לנסות! כיום, מאוד נפוץ גם לאכול צהריים בחוץ, במיוחד אם זה באמצע העבודה. המאכלים הכי פופולריים הם פלאפל, סביח או שווארמה. אבל, יש לנו גם מסעדות המבורגר, סושי, פסטה ועוד. אפשר באמת למצוא הכל.

ארוחת ערב היא פשוטה יחסית. בעצם, היא כמו ארוחת הבוקר – לחם עם ממרח, חביתה וסלט. לפעמים אנחנו אוכלים שקשוקה – מאכל מבצל, פלפל ועגבניות עם ביצה למעלה. כבר אמרתי, שישראלים אוכלים הרבה ירקות? אני חושבת, שזה בגלל שיש בישראל ירקות מאוד טובים. הרבה מהירקות גדלים בארץ, וגם יש לנו הרבה שמש, אז זה עוזר.

ויש לנו, כמובן, גם הרבה חטיפים בישראל. החטיף הכי ישראלי הוא במבה. זה חטיף שמיוצר מבוטנים ומתירס, ועוד לא פגשתי מישהו שלא אוהב אותו. בדרך כלל, זה גם החטיף הראשון שנותנים לילדים לנסות, כי הוא קל ללעיסה. שמעתי גם, פעם, שילדים שאוכלים במבה לא יהיו אלרגיים לבוטנים. אבל אני לא חושבת שזה נכון. יש לנו גם חטיף בשם 'ביסלי', שמגיע בהרבה טעמים. יש למשל ביסלי בטעם גריל וביסלי בטעם ברביקיו, והרבה צוחקים על זה, כי זה בעצם צריך להיות אותו טעם, אבל זה לא. הרבה אנשים אוכלים ביסלי בטעם גריל ובמבה ביחד.

בחגים אנחנו אוכלים מאכלים מיוחדים. בפסח אוכלים מצות, בחנוכה אוכלים לביבות וסופגניות, ובפורים אוכלים אוזני המן. אבל הדבר הכי כיף בחגים זה ארוחת החג. המשפחה שלי חוגגת תמיד עם הסבתות שלי, שמכינות אוכל מיוחד לחג. אחד המאכלים שאני הכי אוהבת, למשל, זה קרפעלך. קרפעלך זה בעצם כמו הפירוגי הפולני או הפלמני הרוסי. אלה כופתאות בצק ממולאות בפטריות, בשר או תפוחי אדמה, ואוכלים אותן עם בצל מטוגן ושמנת. עוד מאכל נפוץ מאוד בחגים זה גפילטע פיש – אבל אותו אני ממש לא אוהבת. גפילטע פיש אלה קציצות מבשר דג טחון, והן נראות אפורות ויבשות. מהנוזלים של הדגים מכיניםג'לי, ואוכלים אותו עם הקציצות. בעיני זה ממש לא טעים, אבל על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

פעם בכמה שבועות ההורים שלי שולחים לי חבילה מישראל עם הרבה אוכל ישראלי. הם שמים בחבילה במבה, פתיתים, שוקולד ישראלי, שלמען האמת, הוא לא כזה טוב, ועוד מוצרים ישראלים. אני מאוד אוהבת לקבל את החבילות האלה, אבל אני תמיד אוכלת את הדברים נורא מהר, ואז נגמר לי, ואני צריכה לחכות עוד כמה שבועות. הלוואי שבסופרמרקטים פה היו גם מוצרים מהארץ.

Learn languages from TV shows, movies, news, articles and more! Try LingQ for FREE