×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Velkommen til LearnNoW (Norwegian on the Web), 9.3 Dictation - Påskeferien

9.3 Dictation - Påskeferien

Jeg liker påskeferien. Da pleier jeg å dra på hytta sammen med familien min for å gå lange skiturer. Påsken er ofte i mars eller april, og da kan det være sol og pent vær. Hvis det regner, kan vi sitte inne på hytta og spille spill eller lese ei spennende bok. Vi har ikke TV eller Internett på hytta, men det gjør ingenting. Kona mi og jeg liker å lage god mat, og vi koser oss med sjokolade og kjeks om kvelden.

Påsken i 2014 startet fjortende april, men jeg måtte jobbe mandag, tirsdag og onsdag, så jeg kunne ikke dra på hytta før torsdag syttende april. Jeg kjørte bil fra byen sammen med kona mi, dattera vår og kjæresten hennes. Vi kjørte klokka halv ni (08.30). Vi hadde med oss mye mat og mange klær. Ryggsekkene våre var fulle. Sekken min var tyngst, men det gikk bra å bære den. Vi kom til hytta klokka tolv (12). Vi spiste noen brødskiver og drakk kaffe før vi gikk en tur.

Fredag attende april sov vi lenge. Ute skinte sola, og det var ganske varmt, omtrent 11 grader. Jeg kokte kakao, og vi tok med oss matpakke. Vi gikk en lang skitur og ble slitne.

Resten av påsken var vi mye ute, og om kvelden koste vi oss inne. Det var en veldig fin påske, og jeg gleder meg allerede til neste år.

9.3 Dictation - Påskeferien 9.3 Diktat – Osterferien 9.3 Dictation - Easter holidays

Jeg liker påskeferien. Da pleier jeg å dra på hytta sammen med familien min for å gå lange skiturer. Then I usually go to the cabin with my family to go on long ski trips. Påsken er ofte i mars eller april, og da kan det være sol og pent vær. Easter is often in March or April, and then it can be sunny and nice weather. Hvis det regner, kan vi sitte inne på hytta og spille spill eller lese ei spennende bok. Vi har ikke TV eller Internett på hytta, men det gjør ingenting. Wir haben weder Fernseher noch Internet in der Kabine, aber das macht nichts. We do not have TV or Internet in the cottage, but it does nothing. Kona mi og jeg liker å lage god mat, og vi koser oss med sjokolade og kjeks om kvelden.

Påsken i 2014 startet fjortende april, men jeg måtte jobbe mandag, tirsdag og onsdag, så jeg kunne ikke dra på hytta før torsdag syttende april. Jeg kjørte bil fra byen sammen med kona mi, dattera vår og kjæresten hennes. Vi kjørte klokka halv ni (08.30). Vi hadde med oss mye mat og mange klær. Ryggsekkene våre var fulle. Sekken min var tyngst, men det gikk bra å bære den. My backpack was heaviest, but it went well to carry it. Vi kom til hytta klokka tolv (12). We arrived at the cabin at twelve (12). Vi spiste noen brødskiver og drakk kaffe før vi gikk en tur. We ate some slices of bread and drank coffee before going for a walk.

Fredag attende april sov vi lenge. On Friday the eighteenth of April we slept for a long time. Ute skinte sola, og det var ganske varmt, omtrent 11 grader. The sun was shining outside, and it was quite warm, about 11 degrees. Jeg kokte kakao, og vi tok med oss matpakke. I cooked cocoa, and we took packed lunches with us. Vi gikk en lang skitur og ble slitne. We went on a long ski trip and got tired.

Resten av påsken var vi mye ute, og om kvelden koste vi oss inne. The rest of Easter we were out a lot, and in the evening we enjoyed ourselves inside. Det var en veldig fin påske, og jeg gleder meg allerede til neste år. It was a very nice Easter, and I'm already looking forward to next year.