×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Velkommen til LearnNoW (Norwegian on the Web), 9.3 Dictation - i Bergen

9.3 Dictation - i Bergen

Samuel og Maria skal studere i Bergen i ett år. Begge kommer fra Spania, og de har kjørt bil fra Spania til Norge. De har aldri vært i Norge før, så det blir veldig spennende. Det er 2.400 kilometer fra Madrid til Bergen, så turen har tatt lang tid. De har hørt at Bergen er den nest største byen i Norge, men at den bare er litt større enn Granada, byen som de kommer fra. Det bor over 250.000 mennesker i Bergen.

I dag er det 10. august, og Maria synes at det er litt kaldt. Hun fryser fordi hun føler seg trøtt og sliten. Endelig kommer de fram til Bergen. Både Samuel og Maria skal studere medisin i Bergen. De kjører forbi det store sykehuset hvor de skal jobbe. Det ser moderne ut, og Samuel og Maria gleder seg til å begynne der. De har fått en leilighet i sentrum, og på veien dit kjører de forbi teateret og et flott kunstmuseum. De har hørt at en berømt norsk komponist, Edvard Grieg, kom fra Bergen. Han ble født 15. juni 1843 og døde 4. september 1907.

Rundt byen ser Samuel og Maria mange høye fjell. De liker å gå på tur, og de tror at utsikten fra fjellene må være fantastisk. Man kan sikkert se både byen og fjorden, tror Maria.

9.3 Dictation - i Bergen 9.3 Diktat – in Bergen 9.3 Dictation - in Bergen

Samuel og Maria skal studere i Bergen i ett år. Samuel and Maria will study in Bergen for one year. Begge kommer fra Spania, og de har kjørt bil fra Spania til Norge. Both come from Spain, and they have driven a car from Spain to Norway. De har aldri vært i Norge før, så det blir veldig spennende. They have never been to Norway before, so it will be very exciting. Det er 2.400 kilometer fra Madrid til Bergen, så turen har tatt lang tid. It is 2,400 kilometers from Madrid to Bergen, so the trip has taken a long time. De har hørt at Bergen er den nest største byen i Norge, men at den bare er litt større enn Granada, byen som de kommer fra. They have heard that Bergen is the second largest city in Norway, but that it is only slightly bigger than Granada, the city they come from. Det bor over 250.000 mennesker i Bergen. Over 250,000 people live in Bergen.

I dag er det 10. august, og Maria synes at det er litt kaldt. Today is August 10, and Maria thinks it's a bit cold. Hun fryser fordi hun føler seg trøtt og sliten. She freezes because she feels tired and tired. Endelig kommer de fram til Bergen. Finally they arrive in Bergen. Både Samuel og Maria skal studere medisin i Bergen. De kjører forbi det store sykehuset hvor de skal jobbe. Det ser moderne ut, og Samuel og Maria gleder seg til å begynne der. It looks modern, and Samuel and Mary are looking forward to starting there. De har fått en leilighet i sentrum, og på veien dit kjører de forbi teateret og et flott kunstmuseum. De har hørt at en berømt norsk komponist, Edvard Grieg, kom fra Bergen. Han ble født 15. juni 1843 og døde 4. september 1907.

Rundt byen ser Samuel og Maria mange høye fjell. Around the town, Samuel and Maria see many high mountains. De liker å gå på tur, og de tror at utsikten fra fjellene må være fantastisk. They like to go hiking, and they think that the view from the mountains must be fantastic. Man kan sikkert se både byen og fjorden, tror Maria.