×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Velkommen til LearnNoW (Norwegian on the Web), 8.3 Comprehension - Hvilken årstid liker de best?

8.3 Comprehension - Hvilken årstid liker de best?

Lytt til personene og svar på spørsmålene.

- Hvilken årstid liker de best?

- Hvordan er været da?

- Hva slags klær må de ha på seg?

- Hva liker de å gjøre?

Person 1:

Jeg liker våren best. Det er varmere og lysere enn om vinteren. Naturen blir grønn, og det er fint å være ute. Noen ganger regner det. Da trenger jeg regnjakke. Om våren sykler jeg mye. Jeg sykler til jobb, og jeg tar også ofte en sykkeltur når det er helg. Jeg liker også å ta en tur i byen. Jeg sitter ute og drikker kaffe og spiser et kakestykke eller en muffins.

Person 2:

Jeg liker vinteren best. Her i Norge snør det ofte, og det er kaldt om vinteren. Jeg må ha på meg tykke klær. Jeg trenger jakke, lue og votter. Det er mørkt også, men det gjør ikke noe når det er snø. Jeg liker å gå på ski. Etter skituren liker jeg å slappe av hjemme. Jeg drikker en kopp te og ser litt på TV.

Person 3:

Jeg liker høsten best. Om høsten er fargene så fine. Jeg liker å gå tur. Om høsten regner og blåser det. Da må jeg ha på en tykk genser og jakke når jeg er ute. Jeg liker å spise frisk frukt og grønnsaker: Norske epler er best! Om kvelden, når det blir mørkt, sitter jeg inne og leser ei bok eller ser en film. Det er koselig.

Person 4:

Jeg liker sommeren best. Sola skinner, og det er varmt ute. Jeg har på meg t-skjorte og shorts eller en sommerkjole. Om sommeren liker jeg å spille fotball. Jeg liker også å svømme. Nesten hver dag går jeg i kiosken for å kjøpe is. Om kvelden liker jeg å dra til byen med venner. Vi sitter ute og drikker øl og snakker med hverandre.

8.3 Comprehension - Hvilken årstid liker de best? 8.3 Verständnis – Welche Jahreszeit gefällt ihnen am besten? 8.3 Comprehension - Which season do they like best? 8.3 Понимание. Какое время года им нравится больше всего? 8.3 Anlama - En çok hangi mevsimi seviyorlar?

Lytt til personene og svar på spørsmålene. Listen to the people and answer the questions. İnsanları dinleyin ve soruları yanıtlayın.

- Hvilken årstid liker de best? - En çok hangi mevsimi seviyorlar?

- Hvordan er været da? - How's the weather then? - Hava nasıl peki?

- Hva slags klær må de ha på seg? - What kind of clothes must they wear? - Ne tür kıyafetler giymeleri gerekiyor?

- Hva liker de å gjøre? - What do they like to do? - Ne yapmaktan hoşlanırlar?

Person 1: Kişi 1:

Jeg liker våren best. Det er varmere og lysere enn om vinteren. Kışa göre daha sıcak ve daha parlaktır. Naturen blir grønn, og det er fint å være ute. Nature turns green, and it's nice to be outside. Noen ganger regner det. Sometimes it rains. Da trenger jeg regnjakke. Then I need a rain jacket. Om våren sykler jeg mye. In the spring I cycle a lot. Jeg sykler til jobb, og jeg tar også ofte en sykkeltur når det er helg. I cycle to work, and I also often take a cycle trip at the weekend. İşe bisikletle gidiyorum ve ayrıca hafta sonları sık sık bisiklet gezisine çıkıyorum. Jeg liker også å ta en tur i byen. I also like to take a walk in the city. Jeg sitter ute og drikker kaffe og spiser et kakestykke eller en muffins.

Person 2:

Jeg liker vinteren best. Her i Norge snør det ofte, og det er kaldt om vinteren. Here in Norway it often snows, and it is cold in the winter. Jeg må ha på meg tykke klær. Jeg trenger jakke, lue og votter. I need a jacket, hat and mittens. Det er mørkt også, men det gjør ikke noe når det er snø. It's dark too, but that doesn't matter when it's snowing. Hava da karanlık ama kar yağarken bunun bir önemi yok. Jeg liker å gå på ski. I like to go skiing. Etter skituren liker jeg å slappe av hjemme. After the ski trip, I like to relax at home. Kayak gezisinden sonra evde dinlenmeyi seviyorum. Jeg drikker en kopp te og ser litt på TV. I drink a cup of tea and watch some TV.

Person 3:

Jeg liker høsten best. Om høsten er fargene så fine. In autumn, the colors are so beautiful. Jeg liker å gå tur. I like to go hiking. Om høsten regner og blåser det. Da må jeg ha på en tykk genser og jakke når jeg er ute. Then I have to wear a thick jumper and jacket when I'm out. Jeg liker å spise frisk frukt og grønnsaker: Norske epler er best! I like to eat fresh fruit and vegetables: Norwegian apples are the best! Om kvelden, når det blir mørkt, sitter jeg inne og leser ei bok eller ser en film. In the evening, when it gets dark, I sit inside and read a book or watch a film. Akşam hava kararınca içeride oturup kitap okurum ya da film izlerim. Det er koselig. It's cozy.

Person 4:

Jeg liker sommeren best. Sola skinner, og det er varmt ute. The sun is shining, and it's warm outside. Jeg har på meg t-skjorte og shorts eller en sommerkjole. Tişört ve şort ya da yazlık elbise giyiyorum. Om sommeren liker jeg å spille fotball. Jeg liker også å svømme. Nesten hver dag går jeg i kiosken for å kjøpe is. Om kvelden liker jeg å dra til byen med venner. In the evening I like to go to town with friends. Vi sitter ute og drikker øl og snakker med hverandre. We sit outside and drink beer and talk to each other.