×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Suomen Mestari 2, Mökkireissu

Mökkireissu

Mökkireissu

Tiistaina Jari lähettää Alexille tekstiviestin:

Moi! Minä, Petri ja Antti lähdemme perjantaina töiden jälkeen viikonlopuksi meidän mökille kalastamaan ja saunomaan. Miltä kuulostaa? Lähdetkö mukaan?

Jari

Alex kirjoittaa heti vastauksen:

Kuulostaa hyvältä! Olen tosin neljään asti kokouksessa, mutta sen jälkeen voin lähteä. Sopiiko se? Perjantaihin!

Alex

Perjantaina puoli viideltä muut istuvat jo autossa odottamassa työpaikan parkkipaikalla, kun Alex vihdoin saapuu. Viikonloppu voi alkaa!

He lähtevät ajamaan mökille. Ajomatka kestää melkein kolme tuntia, mutta se ei haittaa, sillä tunnelma on korkealla: on perjantai, aurinko paistaa ja autossa soi hyvä musiikki.

Matkalla he pysähtyvät kerran. Jari tankkaa huoltoasemalla auton ja muut käyvät sillä aikaa ostamassa viereisestä X-marketista

ruokaa ja juomaa viikonlopuksi. Kun Jari tulee tankkaamasta, he jatkavat matkaa.

Kun he pääsevät perille, heitä odottaa ikävä yllätys. Jari ei löydä mökin avainta mistään! Onneksi mökkinaapurilla on vara-avain ja

miehet pääsevät sisään. Alex ja Petri kantavat tavarat mökkiin ja Jari ja Antti menevät saunalle. Antti hakkaa polttopuut ja tekee

vihdan. Jari alkaa lämmittää saunaa.

Sillä aikaa kun sauna lämpenee, miehet istuvat laiturilla ja juttelevat. On jo myöhä ja kaikilla on kova nälkä. Antti sytyttää tulen grilliin. Tuli syttyy hyvin, koska puut ovat kuivia. "Kyllä makkara on hyvää”, Petri sanoo. ”Nii-in, makkara on suomalaisen miehen vihannes”, Jari naureskelee.

He saunovat monta tuntia ja käyvät välillä ulkona vilvoittelemassa. Vaikka ilta jo viilenee, terassilla tarkenee silti hyvin. Hyttysetkään eivät häiritse. Petri on ainoa, joka uskaltaa käydä järvessä uimassa, sillä vesi on aika kylmää.

Lauantaiaamuna miehet korjaavat yhdessä mökin vanhat portaat, jotka ovat rikki. Jari haluaa myös kaataa pari vanhaa kuusta, koska ne varjostavat pihaa. Muut menevät auttamaan, jotta puut eivät kaadu mökin päälle.

Illalla he lähtevät järvelle kalastamaan. Kala syö hyvin ja he saavat neljä haukea ja kaksi isoa ahventa. Mökillä he savustavat kalatja syövät ne rantakalliolla.

Sunnuntaina kaikki nukkuvat pitkään. Päivällä Petri lukee, lehteä riippumatossa, Antti tekee sanaristikkoa ja Alex ja Jari 5 heittävät tikkaa. Ennen kotiinlähtöä he grillaavat vielä viimeiset makkarat. Ruoan jälkeen he lähtevät ajamaan kotiin päin.


Mökkireissu

Mökkireissu رحلة المقصورة

Tiistaina Jari lähettää Alexille tekstiviestin: يوم الثلاثاء ، أرسل جاري رسالة نصية إلى أليكس:

Moi! Minä, Petri ja Antti lähdemme perjantaina töiden jälkeen viikonlopuksi meidän mökille kalastamaan ja saunomaan. أنا وبيتري وأنتي ذاهبون إلى كوخنا لقضاء عطلة نهاية الأسبوع بعد العمل لصيد السمك والساونا. Me, Petri and Antti are going to our cottage for the weekend after work to fish and sauna. Miltä kuulostaa? How does it sound? Lähdetkö mukaan?

Jari

Alex kirjoittaa heti vastauksen:

Kuulostaa hyvältä! Sounds good! Olen tosin neljään asti kokouksessa, mutta sen jälkeen voin lähteä. سأكون في الاجتماع حتى الرابعة ، لكن بعد ذلك يمكنني المغادرة. I'll be in the meeting until four, but after that I can leave. Sopiiko se? Perjantaihin! Until Friday!

Alex

Perjantaina puoli viideltä muut istuvat jo autossa odottamassa työpaikan parkkipaikalla, kun Alex vihdoin saapuu. في الخامسة والنصف من يوم الجمعة ، كان الآخرون جالسين بالفعل في السيارة ينتظرون في ساحة انتظار مكان العمل ، عندما وصل أليكس أخيرًا. At half past five on Friday, the others are already sitting in the car waiting in the workplace parking lot, when Alex finally arrives. Viikonloppu voi alkaa!

He lähtevät ajamaan mökille. Ajomatka kestää melkein kolme tuntia, mutta se ei haittaa, sillä tunnelma on korkealla: on perjantai, aurinko paistaa ja autossa soi hyvä musiikki.

Matkalla he pysähtyvät kerran. في الطريق توقفوا مرة واحدة. Jari tankkaa huoltoasemalla auton ja muut käyvät sillä aikaa ostamassa viereisestä X-marketista يملأ جاري السيارة في محطة الوقود ويذهب الآخرون للتسوق في X-market المجاور Jari fills up the car at the gas station and the others go shopping at the X-market next door

ruokaa ja juomaa viikonlopuksi. الطعام والشراب في عطلة نهاية الأسبوع. Kun Jari tulee tankkaamasta, he jatkavat matkaa.

Kun he pääsevät perille, heitä odottaa ikävä yllätys. عندما يصلون إلى هناك ، تنتظرهم مفاجأة سيئة. Jari ei löydä mökin avainta mistään! Onneksi mökkinaapurilla on vara-avain ja

miehet pääsevät sisään. Alex ja Petri kantavat tavarat mökkiin ja Jari ja Antti menevät saunalle. يحمل أليكس وبيتري الأشياء إلى الكابينة ويذهب جاري وأنتي إلى الساونا. Antti hakkaa polttopuut ja tekee Antti يقطع الحطب ويصنع

vihdan. انا اكره Jari alkaa lämmittää saunaa.

Sillä aikaa kun sauna lämpenee, miehet istuvat laiturilla ja juttelevat. On jo myöhä ja kaikilla on kova nälkä. Antti sytyttää tulen grilliin. أنتي يشعل النار في الشواية. Tuli syttyy hyvin, koska puut ovat kuivia. "Kyllä makkara on hyvää”, Petri sanoo. ”Nii-in, makkara on suomalaisen miehen vihannes”, Jari naureskelee.

He saunovat monta tuntia ja käyvät välillä ulkona vilvoittelemassa. إنهم ساونا لساعات عديدة ويخرجون أحيانًا للتهدئة. Vaikka ilta jo viilenee, terassilla tarkenee silti hyvin. Hyttysetkään eivät häiritse. Petri on ainoa, joka uskaltaa käydä järvessä uimassa, sillä vesi on aika kylmää. Petri is the only one who dares to go swimming in the lake, because the water is quite cold.

Lauantaiaamuna miehet korjaavat yhdessä mökin vanhat portaat, jotka ovat rikki. On Saturday morning, the men repair the old stairs of the cottage together, which are broken. Jari haluaa myös kaataa pari vanhaa kuusta, koska ne varjostavat pihaa. Jari also wants to cut down a couple of old spruce trees because they shade the yard. Muut menevät auttamaan, jotta puut eivät kaadu mökin päälle. The others go to help so that the trees don't fall on the cabin.

Illalla he lähtevät järvelle kalastamaan. Kala syö hyvin ja he saavat neljä haukea ja kaksi isoa ahventa. Mökillä he savustavat kalatja syövät ne rantakalliolla.

Sunnuntaina kaikki nukkuvat pitkään. Päivällä Petri lukee, lehteä riippumatossa, Antti tekee sanaristikkoa ja Alex ja Jari 5 heittävät tikkaa. 日中、ペトリはハンモックで雑誌を読み、アンティはクロスワード パズルを行い、アレックスとヤリ 5 はダーツを投げます。 Ennen kotiinlähtöä he grillaavat vielä viimeiset makkarat. Ruoan jälkeen he lähtevät ajamaan kotiin päin.