image

8sidor lättlästa nyheter 2014, Nyheter för 2014-07-07

Nyheter för 2014-07-07

Sex misstänkta greps för mord på pojke I förra veckan dödades en 16-årig palestinsk pojke i landet Israel. Han brändes levande. Poliserna tror att mordet var en hämnd för att någon dödat tre israeliska pojkar i ett palestinskt område. I helgen tog poliserna fast sex män. De är misstänkta för att ha dödat den palestinske pojken. Det har varit våldsamma protester och bråk i Israel efter morden.

Sarah Sjöström slog världsrekord Simmaren Sarah Sjöström är i fantastisk bra form. Hon vann fem guld i SM-tävlingarna i Borås. Snabbast simmade hon i loppet på 50 meter fjärilsim. Hon vann loppet på tiden 24,43 sekunder. Det är nytt världsrekord. Hon slog det gamla rekordet med 64 hundradelar. Det är väldigt mycket i simning. - Det känns galet kul, sade hon efter rekordloppet.

Sommarvädret är här Det har varit lite kyligt i Sverige de senaste veckorna. Men nu är värmen här. I helgen var det mellan 20 och 25 grader varmt i stora delar av Sverige. Solen skiner och människor trivs. Det fina vädret ska fortsätta, säger väderexperterna på SMHI. Det kan bli nästan 30 grader varmt i södra Sverige de närmaste dagarna. I norra Sverige blir det omkring 25 grader varmt.

Holland slog ut Costa Rica Costa Rica har varit den stora överraskningen i årets fotbolls-VM. Men nu är äventyret slut. Holland vann kvartsfinalen med 4-3 efter straffar. Costa Rica är utslaget. Argentina vann mot Belgien. Det betyder att Holland och Argentina möts i semifinal på onsdag. I den andra semifinalen möts Brasilien och Tyskland. Brasilien vann mot Colombia. Men lagets största stjärna Neymar skadade sig och kan inte spela i matchen mot Tyskland på tisdag. Inte heller lagets bästa försvarare Thiago Silva får spela. Han är avstängd eftersom han fick en varning i matchen mot Colombia. Finalen i fotbolls-VM spelas på söndag den 13 juli.

Djokovic och Kvitova blev mästare Novak Djokovic från Serbien vann tennistävlingen Wimbledon.. Han vann finalen mot Roger Federer med 3-2 i set. Matchen var mycket jämn och tuff. Det tog fyra timmar innan Djokovic kunde slå in den avgörande bollen. - Jag är glad och tacksam för att jag kunde vinna, sade Novak Djokovic efter matchen. Petra Kvitova från Tjeckien vann damernas tävling. Hon vann finalen mot Eguenie Bouchard från Kanada.

Isis tvingade 30 tusen syrier att fly Rebellerna i gruppen Isis har makten i delar av länderna Irak och Syrien. Rebellerna har i jagat bort 30 tusen människor från sina hem i östra Syrien. De som bodde i området stödde en annan rebellgrupp. Det var därför Isis tvingade bort dem. Isis har tidigare tvingat minst en halv miljon människor att fly från sina hem i Irak.