×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Norwegian On The Web, 5.3 E-post hjem

5.3 E-post hjem

Kjære mamma og pappa!

I dag syklet jeg til Bakklandet, et koselig område i nærheten av Trondheim sentrum. På Bakklandet er det mange gamle trehus i forskjellige farger. Det er også mange hyggelige kaféer og fine restauranter der. Jeg møtte Anna på en av kaféene, Dromedar Kaffebar. Jeg bestilte et stort stykke sjokoladekake og en kopp kaffe. Jeg betalte over 80 kroner for kakestykket og kaffen. Alt er så dyrt i Norge! Men kaka var kjempegod. Jeg spurte servitøren om oppskrifta, men den var hemmelig, sa han.

Anna er ei veldig hyggelig jente. Jeg er så glad for at vi er naboer. Vi satt på kaféen i over to timer, for vi hadde så mye å snakke om. Og tenk – sykkelen sto utenfor hele tiden – uten lås! Jeg glemte å låse den da jeg gikk inn. Jeg tror at Trondheim er en trygg by, og det er få fattige mennesker her.

Nordmenn er rare. De er snille og hyggelige, men de holder ikke døra åpen for deg. I går fikk jeg døra på postkontoret i ansiktet, og i dag døra på kaféen.

Pass godt på hverandre, og hils bestefar fra meg!

Hilsen Maria


5.3 E-post hjem 5.3 E-mail home

Kjære mamma og pappa! Dear mom and dad!

I dag syklet jeg til Bakklandet, et koselig område i nærheten av Trondheim sentrum. Today I cycled to Bakklandet, a cozy area near Trondheim city center. På Bakklandet er det mange gamle trehus i forskjellige farger. In Bakklandet there are many old wooden houses in different colors. Det er også mange hyggelige kaféer og fine restauranter der. There are also many nice cafes and fine restaurants there. Jeg møtte Anna på en av kaféene, Dromedar Kaffebar. I met Anna at one of the cafes, Dromedar Kaffebar. Jeg bestilte et stort stykke sjokoladekake og en kopp kaffe. I ordered a large piece of chocolate cake and a cup of coffee. Jeg betalte over 80 kroner for kakestykket og kaffen. I paid over 80 kroner for the piece of cake and the coffee. Alt er så dyrt i Norge! Everything is so expensive in Norway! Men kaka var kjempegod. But the cake was yummy. Jeg spurte servitøren om oppskrifta, men den var hemmelig, sa han. I asked the waitress for the recipe, but it was secret, he said.

Anna er ei veldig hyggelig jente. Anna is a very nice girl. Jeg er så glad for at vi er naboer. I'm so glad we're neighbors. Vi satt på kaféen i over to timer, for vi hadde så mye å snakke om. We sat in the cafe for over two hours, because we had so much to talk about. Og tenk – sykkelen sto utenfor hele tiden – uten lås! And think - the bike was outside all the time - without a lock! Jeg glemte å låse den da jeg gikk inn. I forgot to lock it when I walked in. Jeg tror at Trondheim er en trygg by, og det er få fattige mennesker her. I believe that Trondheim is a safe city, and there are few poor people here.

Nordmenn er rare. Norwegians are weird. De er snille og hyggelige, men de holder ikke døra åpen for deg. They are kind and nice, but they do not keep the door open for you. I går fikk jeg døra på postkontoret i ansiktet, og i dag døra på kaféen. Yesterday I got the door to the post office in the face, and today the door to the café.

Pass godt på hverandre, og hils bestefar fra meg! Take good care of each other, and greet grandfather from me!

Hilsen Maria Regards Maria