×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Norwegian on the Web, 7A: Family

7A: Family

Det er mandag ettermiddag, og Ken, Anna, Maria og Peter er på norskkurs. De har gått på kurs i snart seks uker og har lært mange ord og mye grammatikk. Nå skal de ha muntlig trening i grupper, og Ken og Anna sitter sammen med Li fra Kina og Marinela fra Romania. Temaet i dag er familie.

Ken: Vil du begynne, Marinela?

Marinela: Greit. Familien min er ganske stor. Jeg har far, mor og fire søsken: Tre brødre og ei søster. Søstera mi er ingeniør. Hun er gift og har en sønn og ei datter. Dattera hennes er bare ett år, og sønnen er tre. Brødrene mine studerer ennå, så de bor hjemme. Hva med deg, Ken? Har du stor familie?

K: Nei, jeg har ganske liten familie. Jeg er enebarn, men jeg har to tanter, en onkel og fire søskenbarn som jeg har mye kontakt med. Og foreldrene mine, selvfølgelig. De er skilt. Mora mi har giftet seg igjen, så nå har jeg en stefar. Jeg har farmor og farfar også. Mormora og morfaren min døde dessverre for lenge siden. Og du Anna, er familien din stor?

Anna: Nei, ikke så stor, jeg har en lillebror som er 15 år. Jeg har to onkler og ei tante, men jeg har ikke søskenbarn. Jeg har fire besteforeldre, og jeg har også ei oldemor. Hun er veldig gammel, snart 90 år.

Til slutt forteller Li også litt om familien som bor i Kina, men tiden har gått fort, og timen er over. Lekse til neste gang er å skrive et essay om familien. Li drar hjem til hybelen. Hun ser på bilder av familien i et album som mora hennes ga henne før hun reiste til Norge. Hun begynner å skrive:

«I dette essayet skal jeg fortelle litt om familien min i Kina. Foreldrene mine bor i Beijing sammen med bestemora mi. Begge foreldrene mine er lærere, men faren min jobber ikke nå. Han er pensjonist. Jeg har en bror som er 30 år gammel. Han er gift og har ett barn, en liten gutt. Både broren min og kona hans jobber i et IT-firma i Beijing. Sønnen deres går i barnehagen. Jeg er veldig glad i nevøen min. Han er kjempesøt! :-) »


7A: Family 7A: Family

Det er mandag ettermiddag, og Ken, Anna, Maria og Peter er på norskkurs. It's Monday afternoon, and Ken, Anna, Maria and Peter are on a Norwegian course. De har gått på kurs i snart seks uker og har lært mange ord og mye grammatikk. They have been attending courses for almost six weeks and have learned many words and a lot of grammar. Nå skal de ha muntlig trening i grupper, og Ken og Anna sitter sammen med Li fra Kina og Marinela fra Romania. Temaet i dag er familie. The theme today is family.

Ken: Vil du begynne, Marinela?

Marinela: Greit. Marinela: Okay. Familien min er ganske stor. My family is quite large. Jeg har far, mor og fire søsken: Tre brødre og ei søster. I have father, mother and four siblings: Three brothers and one sister. Søstera mi er ingeniør. Hun er gift og har en sønn og ei datter. She is married and has a son and a daughter. Dattera hennes er bare ett år, og sønnen er tre. Her daughter is only one year old and her son is three. Brødrene mine studerer ennå, så de bor hjemme. My brothers are still studying, so they live at home. Hva med deg, Ken? How about you, Ken? Har du stor familie? Do you have a big family?

K: Nei, jeg har ganske liten familie. Jeg er enebarn, men jeg har to tanter, en onkel og fire søskenbarn som jeg har mye kontakt med. Og foreldrene mine, selvfølgelig. And my parents, of course. De er skilt. They are divorced. Mora mi har giftet seg igjen, så nå har jeg en stefar. Jeg har farmor og farfar også. Mormora og morfaren min døde dessverre for lenge siden. My grandmother and my grandfather died a long time ago. Og du Anna, er familien din stor?

Anna: Nei, ikke så stor, jeg har en lillebror som er 15 år. Anna: No, not so great, I have a little brother who is 15 years old. Jeg har to onkler og ei tante, men jeg har ikke søskenbarn. Jeg har fire besteforeldre, og jeg har også ei oldemor. Hun er veldig gammel, snart 90 år.

Til slutt forteller Li også litt om familien som bor i Kina, men tiden har gått fort, og timen er over. Finally, Li also tells a little about the family living in China, but time has passed and the hour is over. Lekse til neste gang er å skrive et essay om familien. Li drar hjem til hybelen. Hun ser på bilder av familien i et album som mora hennes ga henne før hun reiste til Norge. She looks at photos of the family in an album her mother gave her before traveling to Norway. Hun begynner å skrive: She starts writing:

«I dette essayet skal jeg fortelle litt om familien min i Kina. "In this essay, I will tell a little about my family in China. Foreldrene mine bor i Beijing sammen med bestemora mi. My parents live in Beijing with my grandmother. Begge foreldrene mine er lærere, men faren min jobber ikke nå. Both of my parents are teachers, but my dad is not working now. Han er pensjonist. Jeg har en bror som er 30 år gammel. Han er gift og har ett barn, en liten gutt. He is married and has one child, a little boy. Både broren min og kona hans jobber i et IT-firma i Beijing. Sønnen deres går i barnehagen. Their son goes to kindergarten. Jeg er veldig glad i nevøen min. I am very fond of my nephew. Han er kjempesøt! He's super cute! :-) »