×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Velkommen til NoW2, 1A: Yang kommer til Trondheim for å jobbe ved NTNU

1A: Yang kommer til Trondheim for å jobbe ved NTNU

Yang Zhu kommer fra Kina, og nå skal han flytte til Trondheim for å jobbe ved NTNU. For ti år siden var Yang utvekslingsstudent ved NTNU i ett semester, og nå har han fått en post.doc.-stilling på Institutt for kjemisk prosessteknologi. I mellomtiden har han bodd i London og tatt doktorgrad. Der jobbet han blant annet sammen med en nordmann, Åsmund, så Yang snakket ofte norsk både på jobb og i fritida.

Han har alltid hatt lyst til å komme tilbake til Trondheim fordi han trivdes godt i byen. Etter noen år i London giftet han seg. Kona hans er kinesisk og heter Ling. De møttes gjennom noen kinesiske venner i London. Hun er økonom, men hun har ikke jobb i Norge ennå, så hun må søke på jobber i Trondheim. Hun har tatt et nettkurs i norsk som heter Norwegian on the Web, og hun øvde litt på å snakke med Åsmund. Hun vil gjerne lære mer norsk.

Yang og Ling har også fått en sønn. Han heter Ding og skal begynne i en norsk barnehage allerede neste uke. Til høsten begynner han på skolen. Derfor håper foreldrene at han lærer norsk fort. Den lille familien skal bo på Tyholt, og de gleder seg til å bo og jobbe i Norge.

Yang har fortalt kona si mye om Trondheim. Hun har ikke vært her før, men hun er veldig interessert i å lære om byen. Hun har hørt at byen har cirka 190.000 innbyggere og ligger ved en fjord. Det renner ei elv gjennom sentrum, og folk i Trondheim er svært stolte av de gamle trehusene langs elva. Den mest berømte turistattraksjonen i Trondheim er Nidarosdomen, ei stor, gammel kirke midt i sentrum. Dessuten er det ikke langt fra sentrum til Bymarka. Der kan man gå på tur. Nordmenn sier ofte at de er født med ski på beina. Yang husker at han syntes at det var vanskelig å gå på ski. Han falt mange ganger underveis. Likevel vil han gjerne prøve igjen sammen med sønnen sin. Han tror at sønnen kommer til å elske å leke i snøen.


1A: Yang kommer til Trondheim for å jobbe ved NTNU 1A: Yang comes to Trondheim to work at NTNU 1A : Yang vient à Trondheim pour travailler chez NTNU https://www.ntnu.edu/web/now2/1/1a

Yang Zhu kommer fra Kina, og nå skal han flytte til Trondheim for å jobbe ved NTNU. Yang Zhu comes from China, and now he will move to Trondheim to work at NTNU. For ti år siden var Yang utvekslingsstudent ved NTNU i ett semester, og nå har han fått en post.doc.-stilling på Institutt for kjemisk prosessteknologi. Ten years ago, Yang was an exchange student at NTNU for one semester, and now he has been given a postdoc position at the Department of Chemical Process Technology. I mellomtiden har han bodd i London og tatt doktorgrad. Der jobbet han blant annet sammen med en nordmann, Åsmund, så Yang snakket ofte norsk både på jobb og i fritida.

Han har alltid hatt lyst til å komme tilbake til Trondheim fordi han trivdes godt i byen. He has always wanted to come back to Trondheim because he enjoyed the city. Etter noen år i London giftet han seg. Kona hans er kinesisk og heter Ling. De møttes gjennom noen kinesiske venner i London. They met through some Chinese friends in London. Hun er økonom, men hun har ikke jobb i Norge ennå, så hun må søke på jobber i Trondheim. Hun har tatt et nettkurs i norsk som heter Norwegian on the Web, og hun øvde litt på å snakke med Åsmund. Hun vil gjerne lære mer norsk.

Yang og Ling har også fått en sønn. Yang and Ling also have a son. Han heter Ding og skal begynne i en norsk barnehage allerede neste uke. His name is Ding and he will start a Norwegian nursery school next week. Til høsten begynner han på skolen. He will start school in the autumn. Derfor håper foreldrene at han lærer norsk fort. Den lille familien skal bo på Tyholt, og de gleder seg til å bo og jobbe i Norge. The little family will live at Tyholt, and they are looking forward to living and working in Norway.

Yang har fortalt kona si mye om Trondheim. Hun har ikke vært her før, men hun er veldig interessert i å lære om byen. Hun har hørt at byen har cirka 190.000 innbyggere og ligger ved en fjord. Det renner ei elv gjennom sentrum, og folk i Trondheim er svært stolte av de gamle trehusene langs elva. Den mest berømte turistattraksjonen i Trondheim er Nidarosdomen, ei stor, gammel kirke midt i sentrum. Dessuten er det ikke langt fra sentrum til Bymarka. In addition, it is not far from the city center to Bymarka. Der kan man gå på tur. You can go for a walk there. Nordmenn sier ofte at de er født med ski på beina. Norwegians often say that they were born with skis on their feet. Yang husker at han syntes at det var vanskelig å gå på ski. Yang remembers that he found skiing difficult. Han falt mange ganger underveis. He fell many times along the way. Likevel vil han gjerne prøve igjen sammen med sønnen sin. Han tror at sønnen kommer til å elske å leke i snøen. He believes that his son will love playing in the snow.