×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Short Stories In Dutch For Beginners, Laura, de onzichtbare vrouw - Hoofdstuk 1 – Het incident

Laura, de onzichtbare vrouw - Hoofdstuk 1 – Het incident

Hoofdstuk 1 – Het incident

Laura is een doorsnee vrouw. Ze is een vrouw van doorsnee lengte. Ze heeft een doorsnee gewicht. Ze heeft een doorsnee baan met een doorsnee inkomen. Ze woont in een middelgroot huis. Ze rijdt in een middelgrote auto. Ze heeft zelfs een middelgrote hond! Kortom, Laura leidt een doorsnee leven.

Laura heeft ook een makkelijk leven - een leven zonder incidenten. Ze is academisch opgeleid. Ze woont en werkt in Haarlem. Ze is administratief medewerkster voor een verkoopmanagementteam. Ze gaat vaak erg laat van haar werk naar huis. Ze spreekt nooit negatief over haar bedrijf. Ze is een perfecte medewerkster en ze is zeer professioneel.

Laura vindt het fijn waar ze woont. In het weekend brengt ze graag tijd door met familie en vrienden. Samen gaan ze vaak naar sportclubs, de film of zelfs naar het theater. En vorige week hebben zij en haar man nog naar een fantastische serie van films gekeken. Maar soms wil Laura wat rust. Daarom gaat ze soms in het weekend de stad uit.

Vandaag gaat Laura met haar vrienden, Rik en Sophie, de natuur in. De vrienden zijn van plan om te barbecueën.

Laura parkeert haar auto bij een park buiten Haarlem. Het is een

prachtig terrein met verschillende bomen. Sophie kijkt om zich heen. ‘Dit is een geweldige plek voor een barbecue!'

‘Daar ben ik het mee eens,' zegt Rik. ‘Hebben we genoeg te eten bij ons?'

‘Natuurlijk,' antwoordt Laura. ‘Ik weet hoeveel je van eten houdt!' Ze lachen allemaal. Dan zegt Laura: ‘Laten we beginnen met koken!'

Laura, Rik en Sophie halen het eten uit de auto. Ze zetten wat muziek aan en bereiden alles voor de barbecue voor. Laura vindt wat takken en maakt een vuurtje. Ze wacht tot het heet wordt. Terwijl ze wacht, controleert Laura haar berichten.

‘Oh nee!' zegt Laura. Ze heeft een bericht van de directeur op haar kantoor. Ze is vergeten iets aan de productieafdeling te posten. Ze hebben het onmiddellijk nodig! Laura heeft net naar een nieuwe baan op de productieafdeling gesolliciteerd. Ze heeft maandag een sollicitatiegesprek. Ze moet dit meteen oplossen!

Laura kijkt naar haar vrienden. Ze houdt haar mobiel omhoog. ‘Hé jongens,' zegt ze. ‘Ik ben zo terug. Ik moet even naar mijn werk bellen.'

‘Oh, kom op, Laura', zegt Rik. ‘Je bent altijd aan het werk …'

‘Rik heeft gelijk, Laura,' voegt Sophie eraan toe.

‘Ik weet ‘t … ik weet ‘t …' zegt Laura. ‘Maar ik heb een bericht van de directeur ontvangen. En ze is niet erg blij.'

Laura loopt naar een paar bomen die in de buurt staan. Het is avond en het wordt donker. De bomen zijn erg hoog. Ze kan bijna niets zien.

Laura belt naar haar kantoor. Ze spreekt met een andere administratieve medewerker. De assistent vraagt haar even te wachten op de directeur.

Terwijl ze wacht, kijkt Laura om zich heen. Plotseling ziet ze iets. Er schijnt een vreemd licht tussen de bomen! Laura doet haar mobieltje weg. Ze loopt naar het licht toe.

Het licht komt van een prachtige metalen bal. Laura heeft nog nooit zoiets gezien! De bal is bedekt met mooie patronen. Ze strekt haar hand uit om hem aan te raken. Het metaal is koud. Het voelt prettig aan.

Laura raapt de bal op. Maar dan gaat het licht uit, net zo snel als het aanging. In haar hand voelt de bal heel vreemd. Hij voelt bijna te koud aan. Laura vindt het geen fijn gevoel. Ze laat de bal vallen. Dan gaat ze terug naar de barbecue.

Laura gaat naar haar vrienden toe. Ze praten over haar. ‘Laura zou haar mobieltje in het weekend moeten uitschakelen,' zegt Rik.

‘Ik ben het met je eens,' zegt Sophie. ‘Het is niet goed om zoveel te werken. Lichaam en geest hebben rust nodig. Ze moet zich soms ontspannen.'

Laura loopt naar ze toe. ‘Hé, hebben jullie het over mij?' Ze lacht. ‘Oké. Oké. Ik ga me nu ontspannen!'

Rik en Sophie zeggen niets. Rik controleert of de barbecue het goed doet. Laura's vrienden negeren haar volledig. Ze kijken niet eens naar haar.

‘Waarom kijken jullie me niet aan?' vraagt Laura. Ze zwaait naar Rik. Ze houdt haar gezicht vlakbij Sophie. Dan probeert ze ze echt uit. Ze danst om hen heen en zwaait met haar armen. Sophie kijkt om zich heen, maar dan blijven ze haar negeren. Het is net alsof Laura er niet is!

Rik en Sophie gaan door met praten over Laura. ‘Ik vraag me af waar ze is?' vraagt Rik. ‘Ze is al heel lang aan de telefoon. Ik maak me zorgen.'

‘Je weet hoe ze is,' zegt Sophie. ‘Ze bespreekt waarschijnlijk financiële zaken of contracten of zoiets. Ze komt vast zo terug.'

Dan realiseert Laura zich iets. Haar vrienden kunnen haar niet zien! Hoe ongelooflijk het ook is, ze blijkt onzichtbaar te zijn! Het is alsof ze in een tv-serie zit!

‘Oh, wat nu!' denkt Laura. ‘Ik kan het niet geloven!' Dan denkt ze, ‘maar hoe komt dit?' Plotseling herinneren Laura zich het vreemde voorwerp in de bomen. Komt dit door het licht? denkt ze. Ben ik onzichtbaar omdat ik het heb aangeraakt? Ze weet het niet zeker.

Laura weet niet wat ze moet doen. Uiteindelijk neemt ze een beslissing. ‘Ik weet niet hoe lang dat licht me zal beïnvloeden,' zegt ze. ‘Ik ben onzichtbaar! Ik moet ervan genieten!'

Laura kijkt naar haar vrienden. Rik haalt het eten van de barbecue. Sophie zet koude frisdranken op tafel. Laura luistert naar hun gesprek.

‘Tja, Rik,' zegt Sophie. ‘Laura werkt veel, maar dat is normaal. En, ho! Dit is haar grote kans. Op een dag wordt ze misschien bedrijfsvoorzitter!'

‘Ja, maar ze verdient niet genoeg,' zegt Rik.

‘Dat is waar,' zegt Sophie. ‘Maar haar salaris wordt vast beter. Ze zal uiteindelijk wel krijgen wat ze waard is. Ze zullen zich realiseren dat zij hun beste medewerker is. Wie weet wat ze kan bereiken.'

‘Ja, dat weet ik. Alleen wilde ik dat ze zich meer kon ontspannen.'

‘Ik weet ‘t. Dat wil ik ook,' zegt Sophie terwijl ze verdergaat met koken. Laura is verbaasd. Ze wist niet hoeveel haar vrienden haar respecteerden. Alles wat ze over haar zeggen is zo aardig! Ze glimlacht blij.

Plotseling verandert de toon van Rik. ‘Nu even serieus,' zegt hij. ‘Waar is Laura?'

‘Ik weet het echt niet,' antwoordt Sophie. ‘Laten we haar gaan zoeken.'

Laura's vrienden zetten de muziek uit. Ze lopen naar de bomen. Ze lopen recht op het vreemde voorwerp af! Het ligt op de grond. Rik is de eerste die het ziet. ‘Kijk Sophie. Wat is dit?' Hij raapt het op. Hij inspecteert het.

Sophie kijkt hem met een vreemde blik aan. ‘Ik weet het niet … maar ik zou het niet aanraken!'

Rik kijkt verbaasd op. ‘Je hebt gelijk.' Hij gooit de bal in de bomen. De twee blijven naar Laura zoeken.

Na een tijdje lopen Rik en Sophie terug naar de plek van de barbecue. Beiden blijven verbaasd staan. Laura's auto is er niet! Rik kijkt naar Sophie. ‘Wat gebeurt hier? Is dit een één of ander spel?' vraagt hij.

‘Ik heb geen idee,' antwoordt Sophie. ‘Totaal geen idee.'

Intussen is Laura op weg terug naar Haarlem. Ze wil genieten van het effect van haar onzichtbaarheid. De beste plek om het volledig te ervaren, is in het openbaar. Terwijl zij in haar auto rijdt, maken haar vrienden een belangrijk telefoontje – naar de politie!

Hoofdstuk 1 Overzicht

Samenvatting

Laura is een doorsnee vrouw. Zij is administratief medewerkster in

Haarlem. Op een dag rijden Laura en haar vrienden naar de natuur. De vrienden willen barbecueën. Tijdens de barbecue vindt Laura een vreemd voorwerp. Ze raakt het aan en wordt onzichtbaar. Niemand kan haar zien of vinden. Laura gaat terug naar Haarlem. Ze wil genieten van het onzichtbaar te zijn. Haar vrienden maken zich zorgen. Ze bellen de politie.


Laura, de onzichtbare vrouw - Hoofdstuk 1 – Het incident Laura, die unsichtbare Frau - Kapitel 1 - Der Vorfall Laura, the invisible woman - Chapter 1 - The incident Лора, женщина-невидимка - Глава 1 - Инцидент

**Hoofdstuk 1 – Het incident**

Laura is een doorsnee vrouw. Laura is an average woman. لورا یک زن متوسط است. Ze is een vrouw van doorsnee lengte. She is a woman of average height. Ze heeft een doorsnee gewicht. She has an average weight. Ze heeft een doorsnee baan met een doorsnee inkomen. She has an average job with an average income. او یک شغل متوسط با درآمد متوسط دارد. Ze woont in een middelgroot huis. She lives in a medium-sized house. او در یک خانه متوسط زندگی می کند. Ze rijdt in een middelgrote auto. She drives a medium-sized car. او یک ماشین سایز متوسط رانندگی می کند. Ze heeft zelfs een middelgrote hond! She even has a medium-sized dog! او حتی یک سگ جثه متوسط دارد! Kortom, Laura leidt een doorsnee leven. In short, Laura leads an average life. به طور خلاصه، لورا زندگی متوسطی دارد.

Laura heeft ook een makkelijk leven - een leven zonder incidenten. Laura also has an easy life - a life without incident. لورا همچنین زندگی آسانی دارد - زندگی بدون حادثه. Ze is academisch opgeleid. She is academically trained. او تحصیلات آکادمیک دارد. Ze woont en werkt in Haarlem. She lives and works in Haarlem. Ze is administratief medewerkster voor een verkoopmanagementteam. She is an administrative assistant for a sales management team. او دستیار اداری یک تیم مدیریت فروش است. Ze gaat vaak erg laat van haar werk naar huis. She often goes home from work very late. او اغلب خیلی دیر از سر کار به خانه می رود. Ze spreekt nooit negatief over haar bedrijf. She never speaks negatively about her company. او هرگز درباره شرکتش منفی صحبت نمی کند. Ze is een perfecte medewerkster en ze is zeer professioneel. She is a perfect collaborator and she is very professional. او یک کارمند کامل است و بسیار حرفه ای است.

Laura vindt het fijn waar ze woont. Laura likes where she lives. لورا جایی که زندگی می کند را دوست دارد. In het weekend brengt ze graag tijd door met familie en vrienden. On weekends, she enjoys spending time with family and friends. Samen gaan ze vaak naar sportclubs, de film of zelfs naar het theater. Together they often go to sports clubs, the movies or even the theater. En vorige week hebben zij en haar man nog naar een fantastische serie van films gekeken. And just last week she and her husband watched a fantastic series of movies. Maar soms wil Laura wat rust. But sometimes Laura wants some peace and quiet. اما گاهی اوقات لورا خواهان آرامش و آرامش است. Daarom gaat ze soms in het weekend de stad uit. That's why she sometimes goes out of town on weekends.

Vandaag gaat Laura met haar vrienden, Rik en Sophie, de natuur in. Today Laura goes into nature with her friends, Rik and Sophie. De vrienden zijn van plan om te barbecueën. The friends plan to barbecue.

Laura parkeert haar auto bij een park buiten Haarlem. Laura parks her car at a park outside Haarlem. لورا ماشینش را در پارکی خارج از هارلم پارک می کند. Het is een It is a

prachtig terrein met verschillende bomen. beautiful grounds with several trees. زمین زیبا با درختان مختلف Sophie kijkt om zich heen. Sophie looks around. ‘Dit is een geweldige plek voor een barbecue!' 'This is a great place for a barbecue!'

‘Daar ben ik het mee eens,' zegt Rik. 'I agree,' said Rik. ریک می گوید: من با آن موافقم. ‘Hebben we genoeg te eten bij ons?' "Do we have enough food with us? "آیا ما غذای کافی با خود داریم؟"

‘Natuurlijk,' antwoordt Laura. 'Of course,' Laura replied. ‘Ik weet hoeveel je van eten houdt!' Ze lachen allemaal. "I know how much you love food! They all laugh. Dan zegt Laura: ‘Laten we beginnen met koken!' Then Laura says, "Let's start cooking!

Laura, Rik en Sophie halen het eten uit de auto. Laura, Rik and Sophie get the food out of the car. لورا، ریک و سوفی غذا را از ماشین می گیرند. Ze zetten wat muziek aan en bereiden alles voor de barbecue voor. They put on some music and prepared everything for the barbecue. Laura vindt wat takken en maakt een vuurtje. Laura finds some branches and makes a fire. لورا چند شاخه پیدا می کند و آتش به پا می کند. Ze wacht tot het heet wordt. She waits for it to get hot. منتظر می ماند تا داغ شود. Terwijl ze wacht, controleert Laura haar berichten. While she waits, Laura checks her messages.

‘Oh nee!' zegt Laura. "Oh no!" says Laura. Ze heeft een bericht van de directeur op haar kantoor. She has a message from the director in her office. Ze is vergeten iets aan de productieafdeling te posten. She forgot to post something to the production department. او فراموش کرده بود چیزی را به بخش تولید پست کند. Ze hebben het onmiddellijk nodig! They need it immediately! Laura heeft net naar een nieuwe baan op de productieafdeling gesolliciteerd. Laura just applied for a new job in the production department. لورا به تازگی برای یک شغل جدید در بخش تولید درخواست داده است. Ze heeft maandag een sollicitatiegesprek. She has a job interview on Monday. Ze moet dit meteen oplossen! She needs to fix this right away!

Laura kijkt naar haar vrienden. Laura looks at her friends. Ze houdt haar mobiel omhoog. She holds up her cell phone. تلفن همراهش را در دست می گیرد. ‘Hé jongens,' zegt ze. 'Hey guys,' she says. ‘Ik ben zo terug. 'I'll be right back. Ik moet even naar mijn werk bellen.' I have to call work.

‘Oh, kom op, Laura', zegt Rik. 'Oh, come on, Laura,' Rik says. ‘Je bent altijd aan het werk …' 'You are always at work ...'

‘Rik heeft gelijk, Laura,' voegt Sophie eraan toe. 'Rik is right, Laura,' Sophie adds. سوفی می افزاید: "ریک درست می گوید، لورا."

‘Ik weet ‘t … ik weet ‘t …' zegt Laura. 'I know ... I know ...' says Laura. ‘Maar ik heb een bericht van de directeur ontvangen. 'But I received a message from the director. En ze is niet erg blij.' And she's not very happy.

Laura loopt naar een paar bomen die in de buurt staan. Laura walks over to some nearby trees. Het is avond en het wordt donker. It is evening and getting dark. De bomen zijn erg hoog. The trees are very tall. Ze kan bijna niets zien. She can hardly see anything.

Laura belt naar haar kantoor. Laura calls her office. Ze spreekt met een andere administratieve medewerker. She speaks with another administrative assistant. De assistent vraagt haar even te wachten op de directeur. The assistant asks her to wait a moment for the director. دستیار از او می خواهد که منتظر کارگردان باشد.

Terwijl ze wacht, kijkt Laura om zich heen. As she waits, Laura looks around. Plotseling ziet ze iets. Suddenly she sees something. Er schijnt een vreemd licht tussen de bomen! A strange light shines among the trees! نور عجیبی بین درختان می تابد! Laura doet haar mobieltje weg. Laura puts away her cell phone. Ze loopt naar het licht toe. She walks toward the light.

Het licht komt van een prachtige metalen bal. The light comes from a beautiful metal ball. نور از یک توپ فلزی زیبا می آید. Laura heeft nog nooit zoiets gezien! Laura has never seen anything like it! De bal is bedekt met mooie patronen. The ball is covered with beautiful patterns. توپ با الگوهای زیبایی پوشانده شده است. Ze strekt haar hand uit om hem aan te raken. She reaches out her hand to touch it. دستش را دراز می کند تا او را لمس کند. Het metaal is koud. The metal is cold. Het voelt prettig aan. It feels comfortable.

Laura raapt de bal op. Laura picks up the ball. لورا توپ را برمی دارد. Maar dan gaat het licht uit, net zo snel als het aanging. But then the light went out, just as quickly as it came on. اما سپس چراغ خاموش می شود، به همان سرعتی که روشن شد. In haar hand voelt de bal heel vreemd. In her hand, the ball feels very strange. توپ در دست او بسیار عجیب است. Hij voelt bijna te koud aan. It feels almost too cold. Laura vindt het geen fijn gevoel. Laura doesn't like the feeling. لورا این احساس را دوست ندارد. Ze laat de bal vallen. She drops the ball. Dan gaat ze terug naar de barbecue. Then she goes back to the barbecue.

Laura gaat naar haar vrienden toe. Laura goes to see her friends. لورا پیش دوستانش می رود. Ze praten over haar. They talk about her. ‘Laura zou haar mobieltje in het weekend moeten uitschakelen,' zegt Rik. 'Laura should turn off her cell phone on weekends,' says Rik.

‘Ik ben het met je eens,' zegt Sophie. 'I agree with you,' Sophie says. ‘Het is niet goed om zoveel te werken. 'It's not good to work so much. Lichaam en geest hebben rust nodig. Body and mind need rest. بدن و ذهن نیاز به استراحت دارند. Ze moet zich soms ontspannen.' She needs to relax sometimes. او گاهی اوقات نیاز به آرامش دارد.»

Laura loopt naar ze toe. Laura walks up to them. ‘Hé, hebben jullie het over mij?' Ze lacht. "Hey, are you guys talking about me?" she laughs. ‘Oké. 'Okay. Oké. Okay. Ik ga me nu ontspannen!' I'm going to relax now!

Rik en Sophie zeggen niets. Rik and Sophie say nothing. Rik controleert of de barbecue het goed doet. Rik checks that the barbecue is working properly. Laura's vrienden negeren haar volledig. Laura's friends ignore her completely. دوستان لورا کاملا او را نادیده می گیرند. Ze kijken niet eens naar haar. They don't even look at her. آنها حتی به او نگاه نمی کنند.

‘Waarom kijken jullie me niet aan?' vraagt Laura. "Why don't you guys look at me?" asks Laura. "چرا به من نگاه نمی کنی؟" لورا می پرسد. Ze zwaait naar Rik. او برای ریک دست تکان می دهد. Ze houdt haar gezicht vlakbij Sophie. She keeps her face close to Sophie. صورتش را به سوفی نزدیک می کند. Dan probeert ze ze echt uit. Then she really tries them out. سپس او واقعاً آنها را امتحان می کند. Ze danst om hen heen en zwaait met haar armen. She dances around them and waves her arms. دور آنها می رقصد و دستانش را تکان می دهد. Sophie kijkt om zich heen, maar dan blijven ze haar negeren. Sophie looks around, but then they continue to ignore her. سوفی به اطراف نگاه می کند، اما آنها همچنان او را نادیده می گیرند. Het is net alsof Laura er niet is! It's like Laura isn't there!

Rik en Sophie gaan door met praten over Laura. Rik and Sophie continue talking about Laura. ریک و سوفی به صحبت در مورد لورا ادامه می دهند. ‘Ik vraag me af waar ze is?' vraagt Rik. "I wonder where she is?" asks Rik. ‘Ze is al heel lang aan de telefoon. 'She has been on the phone for a very long time. او مدت زیادی است که با تلفن صحبت می کند. Ik maak me zorgen.' I'm worried. من نگرانم.'

‘Je weet hoe ze is,' zegt Sophie. 'You know how she is,' Sophie says. ‘Ze bespreekt waarschijnlijk financiële zaken of contracten of zoiets. 'She's probably discussing financial matters or contracts or something. او احتمالاً در حال بحث در مورد مسائل مالی یا قراردادها یا چیزی است. Ze komt vast zo terug.' I'm sure she'll be back soon. او به زودی برمی گردد.

Dan realiseert Laura zich iets. Then Laura realizes something. سپس لورا متوجه چیزی می شود. Haar vrienden kunnen haar niet zien! Her friends can't see her! Hoe ongelooflijk het ook is, ze blijkt onzichtbaar te zijn! Incredible as it is, she appears to be invisible! هر چقدر هم که باورنکردنی است، معلوم می شود که او نامرئی است! Het is alsof ze in een tv-serie zit! It's like she's in a TV series! انگار تو یه سریاله!

‘Oh, wat nu!' denkt Laura. "Oh, what now!" thinks Laura. اوه، حالا چی؟ لورا فکر می کند. ‘Ik kan het niet geloven!' Dan denkt ze, ‘maar hoe komt dit?' Plotseling herinneren Laura zich het vreemde voorwerp in de bomen. 'I can't believe it!' Then she thinks, "But how did this happen? Suddenly Laura remembers the strange object in the trees. من نمی توانم آن را باور کنم! سپس او فکر می کند، "اما چگونه این اتفاق می افتد؟" ناگهان لورا به یاد جسم عجیبی که در درختان است می افتد. Komt dit door het licht? Is this because of the light? آیا این به خاطر نور است؟ denkt ze. she thinks. Ben ik onzichtbaar omdat ik het heb aangeraakt? Am I invisible because I touched it? Ze weet het niet zeker. She is not sure.

Laura weet niet wat ze moet doen. Laura doesn't know what to do. Uiteindelijk neemt ze een beslissing. Finally, she makes a decision. ‘Ik weet niet hoe lang dat licht me zal beïnvloeden,' zegt ze. 'I don't know how long that light will affect me,' she says. ‘Ik ben onzichtbaar! 'I am invisible! 'من نامرئی هستم! Ik moet ervan genieten!' I have to enjoy it! من باید از آن لذت ببرم!

Laura kijkt naar haar vrienden. Laura looks at her friends. Rik haalt het eten van de barbecue. Rik takes the food off the barbecue. Sophie zet koude frisdranken op tafel. Sophie puts cold sodas on the table. سوفی نوشابه های خنک را روی میز می گذارد. Laura luistert naar hun gesprek. Laura listens to their conversation.

‘Tja, Rik,' zegt Sophie. 'Well, Rik,' Sophie says. ‘Laura werkt veel, maar dat is normaal. 'Laura works a lot, but that's normal. En, ho! And, ho! Dit is haar grote kans. This is her big chance. Op een dag wordt ze misschien bedrijfsvoorzitter!' One day she may become company president! یک روز او ممکن است رئیس شرکت شود!

‘Ja, maar ze verdient niet genoeg,' zegt Rik. 'Yes, but she doesn't earn enough,' Rik said.

‘Dat is waar,' zegt Sophie. 'That's true,' Sophie says. ‘Maar haar salaris wordt vast beter. 'But her salary is bound to get better. اما حقوق او مطمئناً بهتر خواهد شد. Ze zal uiteindelijk wel krijgen wat ze waard is. She will eventually get what she is worth. او در پایان به آنچه که ارزشش را دارد خواهد رسید. Ze zullen zich realiseren dat zij hun beste medewerker is. They will realize that she is their best employee. آنها متوجه خواهند شد که او بهترین کارمند آنهاست. Wie weet wat ze kan bereiken.' Who knows what she can accomplish. چه کسی می داند که او چه چیزی می تواند به دست آورد.

‘Ja, dat weet ik. Alleen wilde ik dat ze zich meer kon ontspannen.' Just wanted her to relax more. من فقط می خواستم او بیشتر آرام بگیرد.

‘Ik weet ‘t. Dat wil ik ook,' zegt Sophie terwijl ze verdergaat met koken. I want that too," Sophie says as she continues cooking. سوفی در حالی که به آشپزی ادامه می دهد، می گوید: من هم آن را می خواهم. Laura is verbaasd. Laura is puzzled. Ze wist niet hoeveel haar vrienden haar respecteerden. She didn't know how much her friends respected her. نمی دانست دوستانش چقدر به او احترام می گذارند. Alles wat ze over haar zeggen is zo aardig! همه چیزهایی که در مورد او می گویند خیلی خوب است! Ze glimlacht blij. She smiles happily.

Plotseling verandert de toon van Rik. Suddenly Rik's tone changes. ناگهان لحن ریک تغییر می کند. ‘Nu even serieus,' zegt hij. 'Now seriously,' he says. او می گوید: «حالا جدی. ‘Waar is Laura?' "Where is Laura?

‘Ik weet het echt niet,' antwoordt Sophie. 'I really don't know,' Sophie replied. ‘Laten we haar gaan zoeken.' 'Let's go find her.'

Laura's vrienden zetten de muziek uit. Laura's friends turned off the music. دوستان لورا موسیقی را خاموش می کنند. Ze lopen naar de bomen. They walk to the trees. Ze lopen recht op het vreemde voorwerp af! They walk right up to the strange object! مستقیم به سمت شی عجیب راه می روند! Het ligt op de grond. It lies on the ground. Rik is de eerste die het ziet. Rik is the first to see it. ریک اولین کسی است که آن را می بیند. ‘Kijk Sophie. Wat is dit?' Hij raapt het op. Hij inspecteert het. He inspects it. او آن را بررسی می کند.

Sophie kijkt hem met een vreemde blik aan. Sophie looks at him with a strange expression. سوفی با نگاه عجیبی به او نگاه می کند. ‘Ik weet het niet … maar ik zou het niet aanraken!'

Rik kijkt verbaasd op. Rik looks up in surprise. ‘Je hebt gelijk.' Hij gooit de bal in de bomen. "You're right. He throws the ball into the trees. De twee blijven naar Laura zoeken. The two continue to search for Laura.

Na een tijdje lopen Rik en Sophie terug naar de plek van de barbecue. After a while, Rik and Sophie walk back to the site of the barbecue. پس از مدتی، ریک و سوفی به محل باربیکیو برگشتند. Beiden blijven verbaasd staan. هر دو شگفت زده می مانند. Laura's auto is er niet! Rik kijkt naar Sophie. ‘Wat gebeurt hier? Is dit een één of ander spel?' vraagt hij. Is this some kind of game?" he asks. آیا این نوعی بازی است؟ او می پرسد.

‘Ik heb geen idee,' antwoordt Sophie. 'I have no idea,' Sophie replied. ‘Totaal geen idee.'

Intussen is Laura op weg terug naar Haarlem. Meanwhile, Laura is on her way back to Haarlem. در همین حین، لورا در راه بازگشت به هارلم است. Ze wil genieten van het effect van haar onzichtbaarheid. She wants to enjoy the effect of her invisibility. De beste plek om het volledig te ervaren, is in het openbaar. The best place to fully experience it is in public. بهترین مکان برای تجربه کامل آن در عموم است. Terwijl zij in haar auto rijdt, maken haar vrienden een belangrijk telefoontje – naar de politie! در حالی که او در ماشین خود رانندگی می کند، دوستانش یک تماس تلفنی مهم برقرار می کنند - با پلیس!

**Hoofdstuk 1 Overzicht**

**Samenvatting**

Laura is een doorsnee vrouw. Zij is administratief medewerkster in

Haarlem. Op een dag rijden Laura en haar vrienden naar de natuur. De vrienden willen barbecueën. Tijdens de barbecue vindt Laura een vreemd voorwerp. Ze raakt het aan en wordt onzichtbaar. She touches it and becomes invisible. Niemand kan haar zien of vinden. Laura gaat terug naar Haarlem. Ze wil genieten van het onzichtbaar te zijn. Haar vrienden maken zich zorgen. Ze bellen de politie. با پلیس تماس می گیرند.