×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Dejlige Danmark, 25 Bakken

25 Bakken

Dyrehavsbakken er verdens ældste forlystelsespark. Den ligger i Dyrehaven, en skov nord for København.

For ca. 400 år siden var der en ung pige der hed Kirsten Piil. Kirsten gik tit i Dyrehaven for at kigge på dyr og blomster. En dag fandt hun en kilde i haven. Hun smagte på vandet. Det var rent og klart.

Folk troede at kildevandet havde en helbredende kraft, specielt omkring sankthans. Der var mange der kom for at drikke kildevandet. Der var også mange, der opdagede at man kunne tjene penge på det. Vandet blev sat på flasker og solgt. Gøglere kom for at underholde folk, og snart kunne man købe mad og drikkevarer, mens man ventede.

Sådan startede Bakken. Bakken er en rigtig forlystelsespark ligesom Tivoli. Der finder man fx rutschebaner, radiobiler, spøgelseshus, spilleautomater, skydebaner, restauranter og teater.

Men Bakken og Tivoli er meget forskellige. Bakken er mere folkelig, og der kommer ikke så mange turister som i Tivoli.

Bakken er også et sted hvor stærke mænd kæmper, og julemænd holder møder.

25 Bakken 25 Bakken 25 바켄

Dyrehavsbakken er verdens ældste forlystelsespark. Dyrehavsbakken is the world's oldest amusement park. Den ligger i Dyrehaven, en skov nord for København.

For ca. For approx. 400 år siden var der en ung pige der hed Kirsten Piil. 400 years ago there was a young girl named Kirsten Piil. Kirsten gik tit i Dyrehaven for at kigge på dyr og blomster. En dag fandt hun en kilde i haven. One day she found a spring in the garden. Hun smagte på vandet. Det var rent og klart.

Folk troede at kildevandet havde en helbredende kraft, specielt omkring sankthans. Der var mange der kom for at drikke kildevandet. Der var også mange, der opdagede at man kunne tjene penge på det. Vandet blev sat på flasker og solgt. Gøglere kom for at underholde folk, og snart kunne man købe mad og drikkevarer, mens man ventede.

Sådan startede Bakken. Bakken er en rigtig forlystelsespark ligesom Tivoli. Der finder man fx rutschebaner, radiobiler, spøgelseshus, spilleautomater, skydebaner, restauranter og teater. There you will find, for example, slides, radio cars, haunted houses, slot machines, shooting ranges, restaurants and theater.

Men Bakken og Tivoli er meget forskellige. Bakken er mere folkelig, og der kommer ikke så mange turister som i Tivoli.

Bakken er også et sted hvor stærke mænd kæmper, og julemænd holder møder.