×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Dejlige Danmark, 23 Tivoli

23 Tivoli

Tivoli i København er Danmarks mest berømte forlystelsespark og Danmarks smukkeste. Tivoli ligger i Københavns centrum. Tivoli har åbent fra midten af april indtil slutningen af september og omkring jul. Der er mange ting at se og prøve. Der er noget for alle aldre og for enhver smag. Der er restauranter, caféer, teater og musik.

Rutschebanen er Tivolis ældste forlystelse, og den er altid lige populær. Men der kommer hele tiden nye forlystelser og nogen af dem er mere voldsomme end andre.

Tivoli-Garden består af omkring 110 drenge som ligner dronningens livgarde. Det er kun drenge mellem 8 og 10 år der kan søge om optagelse i Tivoli-Garden. Deres vigtigste opgave er at afholde parader og koncerter i Tivoli men de rejser også en del og er ofte med når Danmark skal repræsenteres i udlandet. For at Tivoli-Garden kan bevare sin høje standard, får drengene en omfattende, musikalsk uddannelse. Det er hårdt arbejde, der skal øves meget og de fleste weekender går med at optræde.

Tivolis store scene hedder Plænen. Her optræder alle mulige stjerner fra Danmark og udlandet.

Om aftenen tændes over 100.000 lamper overalt i Tivoli, ved søer, i blomsterbede og ved springvandet.

I november og december er der jul i Tivoli. Der bliver pyntet op med flere tusinde hvide pærer. Der er over 70 boder hvor man kan købe juleting og julespecialiteter.

23 Tivoli 23 Tivoli 23 Tivoli 23 티볼리

Tivoli i København er Danmarks mest berømte forlystelsespark og Danmarks smukkeste. Tivoli en Copenhague es el parque de atracciones más famoso de Dinamarca y el más hermoso de Dinamarca. Tivoli ligger i Københavns centrum. Tivoli se encuentra en el centro de Copenhague. Tivoli har åbent fra midten af april indtil slutningen af september og omkring jul. Tivoli está abierto desde mediados de abril hasta finales de septiembre y alrededor de Navidad. Der er mange ting at se og prøve. Hay muchas cosas para ver y probar. Der er noget for alle aldre og for enhver smag. Hay para todas las edades y para todos los gustos. Der er restauranter, caféer, teater og musik.

Rutschebanen er Tivolis ældste forlystelse, og den er altid lige populær. El tobogán es el paseo más antiguo de Tivoli y siempre es popular. Men der kommer hele tiden nye forlystelser og nogen af dem er mere voldsomme end andre.

Tivoli-Garden består af omkring 110 drenge som ligner dronningens livgarde. Tivoli-Garden consta de unos 110 niños que se parecen al guardaespaldas de la reina. Det er kun drenge mellem 8 og 10 år der kan søge om optagelse i Tivoli-Garden. Solo los niños de entre 8 y 10 años pueden solicitar la entrada al Tivoli Garden. Deres vigtigste opgave er at afholde parader og koncerter i Tivoli men de rejser også en del og er ofte med når Danmark skal repræsenteres i udlandet. Su tarea más importante es realizar desfiles y conciertos en Tivoli, pero también viajan mucho y suelen estar presentes cuando Dinamarca va a estar representada en el extranjero. For at Tivoli-Garden kan bevare sin høje standard, får drengene en omfattende, musikalsk uddannelse. Para que Tivoli-Garden mantenga su alto nivel, los niños reciben una educación musical extensa. Det er hårdt arbejde, der skal øves meget og de fleste weekender går med at optræde. Es un trabajo duro que debe practicarse mucho y la mayoría de los fines de semana se realizan actuando.

Tivolis store scene hedder Plænen. Tivoli's big stage is called Lawn. Her optræder alle mulige stjerner fra Danmark og udlandet. Todas las posibles estrellas de Dinamarca y del extranjero actúan aquí.

Om aftenen tændes over 100.000 lamper overalt i Tivoli, ved søer, i blomsterbede og ved springvandet. Por la noche, se encienden más de 100.000 lámparas en todo Tivoli, junto a lagos, macizos de flores y la fuente.

I november og december er der jul i Tivoli. En noviembre y diciembre hay Navidad en Tivoli. Der bliver pyntet op med flere tusinde hvide pærer. Thousands of white bulbs are decorated. Se decoran miles de bombillas blancas. Der er over 70 boder hvor man kan købe juleting og julespecialiteter.