×

LingQ'yu daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Siteyi ziyaret ederek, bunu kabul edersiniz: cookie policy.


image

Velkommen til NoW2, 6B: På jobbintervju hos 'Trøndersk rør og vann'

6B: På jobbintervju hos 'Trøndersk rør og vann'

Per: Velkommen til oss. Jeg skal hente litt kaffe. Vil du ha?

Ling: Ja, takk. Det høres godt ut.

P: Kan du fortelle litt om hvem du er? Hvilke faglige kvalifikasjoner har du?

L: Jeg er økonom med utdannelse fra London School of Economics. Etter utdannelsen jobbet jeg i noen år som regnskapsmedarbeider i en internasjonal bedrift i London. Nå har familien min flyttet til Trondheim, så jeg har lyst til å finne en faglig relevant jobb her.

P: Kan du fortelle litt mer om jobben din i London?

L: Ja, det var en interessant jobb. Jeg førte regnskap for mange forskjellige bedrifter. Firmaet som jeg jobbet for, hadde kunder fra mange europeiske land. Jeg lærte mye om regnskaps- og budsjettarbeid.

P: Hva kan du bidra med hos oss?

L: Hvis jeg ansettes, vil jeg raskt sette meg inn i rutinene og begynne å gjøre jobben min best mulig helt fra starten av.

P: I søknaden din skriver du at dine personlige egenskaper er at du er selvstendig, systematisk og ryddig. Hva mener du med det?

L: I den forrige jobben min tok jeg initiativ til å utvikle nye rutiner som økte effektiviteten i bedriften. Da var det nødvendig å være svært systematisk og nøyaktig, slik at rutinene kunne tas raskt i bruk.

P: Hva er den største svakheten din?

L: Det er et godt spørsmål … Noen ganger er jeg litt sjenert. Jeg liker ikke så godt å snakke foran mange mennesker. På jobben i London måtte det av og til holdes presentasjoner. Det var ikke min favorittoppgave, men det gikk greit. Jeg prøver å bli vant til det.

P: Har du noen spørsmål til oss?

L: Ja, jeg så på nettsiden deres at administrasjonen består av fire personer. Kan du fortelle om arbeidsfordelingen i administrasjonen, og er det mulighet for at dette vikariatet blir utvidet til fast stilling?

P: Administrasjonen består av meg, som er daglig leder, en kundeveileder som jobber med salg og markedsføring og en innkjøpsansvarlig. Nå trenger vi også en regnskapsmedarbeider fordi vi ikke vil kjøpe inn regnskapstjenester fra et annet firma lenger. Om ett år skal ordningen evalueres. Hvis vi er fornøyde da, vil vi vurdere å gjøre stillingen fast.

L: Så bra! Jobben høres veldig interessant ut.

P: Takk for nå. Du hører fra oss i starten av neste uke.

L: Takk for at jeg fikk komme!


6B: På jobbintervju hos '__Trøndersk rør og vann'__ https://www.ntnu.edu/web/now2/6/6b

**Per**: Velkommen til oss. Jeg skal hente litt kaffe. Vil du ha?

**Ling**: Ja, takk. Det høres godt ut.

**P**: Kan du fortelle litt om hvem du er? Hvilke faglige kvalifikasjoner har du?

**L**: Jeg er økonom med utdannelse fra __London School of Economics__. Etter utdannelsen jobbet jeg i noen år som regnskapsmedarbeider i en internasjonal bedrift i London. Nå har familien min flyttet til Trondheim, så jeg har lyst til å finne en faglig relevant jobb her.

**P**: Kan du fortelle litt mer om jobben din i London?

**L**: Ja, det var en interessant jobb. Jeg førte regnskap for mange forskjellige bedrifter. Firmaet som jeg jobbet for, hadde kunder fra mange europeiske land. Jeg lærte mye om regnskaps- og budsjettarbeid.

**P**: Hva kan du bidra med hos oss?

**L**: Hvis jeg ansettes, vil jeg raskt sette meg inn i rutinene og begynne å gjøre jobben min best mulig helt fra starten av.

**P**: I søknaden din skriver du at dine personlige egenskaper er at du er selvstendig, systematisk og ryddig. Hva mener du med det?

**L**: I den forrige jobben min tok jeg initiativ til å utvikle nye rutiner som økte effektiviteten i bedriften. Da var det nødvendig å være svært systematisk og nøyaktig, slik at rutinene kunne tas raskt i bruk.

**P**: Hva er den største svakheten din?

**L**: Det er et godt spørsmål … Noen ganger er jeg litt sjenert. Jeg liker ikke så godt å snakke foran mange mennesker. På jobben i London måtte det av og til holdes presentasjoner. Det var ikke min favorittoppgave, men det gikk greit. Jeg prøver å bli vant til det.

**P**: Har du noen spørsmål til oss?

**L**: Ja, jeg så på nettsiden deres at administrasjonen består av fire personer. Kan du fortelle om arbeidsfordelingen i administrasjonen, og er det mulighet for at dette vikariatet blir utvidet til fast stilling?

**P**: Administrasjonen består av meg, som er daglig leder, en kundeveileder som jobber med salg og markedsføring og en innkjøpsansvarlig. Nå trenger vi også en regnskapsmedarbeider fordi vi ikke vil kjøpe inn regnskapstjenester fra et annet firma lenger. Om ett år skal ordningen evalueres. Hvis vi er fornøyde da, vil vi vurdere å gjøre stillingen fast.

**L**: Så bra! Jobben høres veldig interessant ut.

**P**: Takk for nå. Du hører fra oss i starten av neste uke.

**L**: Takk for at jeg fikk komme!