×

LingQ'yu daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Siteyi ziyaret ederek, bunu kabul edersiniz: çerez politikası.


image

Velkommen til NoW2, 4.6 Lytteforståelse

4.6 Lytteforståelse

Solvor forteller om planene sine for sommerferien

Jeg heter Solvor. Jeg er 22 år og student på NTNU i Trondheim. Jeg studerer kjemi. Det er veldig interessant, men jeg må jobbe veldig mye, for det er ganske vanskelig.

Heldigvis er semesteret snart over, men jeg har tre eksamener nå i mai: Jeg har en eksamen 14. mai, en eksamen 23. mai og den siste er den 28.

Jeg gleder meg til å bli ferdig! Selv om jeg har eksamen og må lese mye, skal jeg selvfølgelig feire Norges nasjonaldag den 17. mai. Hvert år pleier jeg dessuten å dra på Lerkendal for å se Rosenborg 16. mai. Jeg gleder meg til det.

Når eksamensperioden er over, skal jeg begynne å jobbe. Jeg har fått en interessant sommerjobb. Første arbeidsdag er 18. juni. Jeg skal jobbe i seks uker. Etterpå skal jeg ha ferie. Jeg skal reise hjem til foreldrene mine den 27.7.

Mange i familien min har bursdag om sommeren, så vi skal ha en stor bursdagsfest for alle.

Mormor har bursdag 5. juli, og to dager etter har søstera mi bursdag. Pappa har bursdag 30. juli. Både jeg og kjæresten min har bursdag i august. Jeg blir 23 år den 3. august, og kjæresten min har bursdag den 17.

Vi reiser på ferie til Kreta den 11. august, så vi skal feire bursdagen til kjæresten min der. Flyet hjem går den 18. august. Jeg håper det blir en fin ferie. Den 20. august reiser jeg tilbake til Trondheim, for da begynner høstsemesteret.

4.6 Lytteforståelse 4.6 Hörverständnis 4.6 Listening comprehension https://www.ntnu.edu/web/now2/4/lytte 4.6 Compreensão auditiva 4.6 Понимание на слух

**Solvor forteller om planene sine for sommerferien** Solvor talks about his plans for the summer holidays

Jeg heter Solvor. Jeg er 22 år og student på NTNU i Trondheim. Jeg studerer kjemi. Det er veldig interessant, men jeg må jobbe veldig mye, for det er ganske vanskelig. It is very interesting, but I have to work very hard, because it is quite difficult.

Heldigvis er semesteret snart over, men jeg har tre eksamener nå i mai: Jeg har en eksamen 14. mai, en eksamen 23. mai og den siste er den 28.

Jeg gleder meg til å bli ferdig! Selv om jeg har eksamen og må lese mye, skal jeg selvfølgelig feire Norges nasjonaldag den 17. mai. 虽然我要考试,要读很多书,但我当然会庆祝5月17日的挪威国庆节。 Hvert år pleier jeg dessuten å dra på Lerkendal for å se Rosenborg 16. mai. Every year I also usually go to Lerkendal to see Rosenborg on 16 May. 每年我也通常在5月16日去莱肯达尔看罗森博格。 Jeg gleder meg til det. I'm looking forward to it.

Når eksamensperioden er over, skal jeg begynne å jobbe. Jeg har fått en interessant sommerjobb. Første arbeidsdag er 18. juni. Jeg skal jobbe i seks uker. I will work for six weeks. Etterpå skal jeg ha ferie. Jeg skal reise hjem til foreldrene mine den 27.7. I will go home to my parents on 27.7. 我将于27.7回家见父母。

Mange i familien min har bursdag om sommeren, så vi skal ha en stor bursdagsfest for alle. A lot of people in my family have birthdays in the summer, so we're going to have a big birthday party for everyone.

Mormor har bursdag 5. juli, og to dager etter har søstera mi bursdag. Grandma's birthday is on 5 July, and two days after my sister's birthday. Pappa har bursdag 30. juli. Både jeg og kjæresten min har bursdag i august. My boyfriend and I both have birthdays in August. Jeg blir 23 år den 3. august, og kjæresten min har bursdag den 17.

Vi reiser på ferie til Kreta den 11. august, så vi skal feire bursdagen til kjæresten min der. We are going on holiday to Crete on the 11th of August, so we will celebrate my boyfriend's birthday there. Flyet hjem går den 18. august. Jeg håper det blir en fin ferie. Den 20. august reiser jeg tilbake til Trondheim, for da begynner høstsemesteret.