×

LingQ'yu daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Siteyi ziyaret ederek, bunu kabul edersiniz: çerez politikası.


image

Velkommen til NoW2, 4.11 Diktat: Studenter og bolig

4.11 Diktat: Studenter og bolig

I mange land er det vanlig at studenter bor hjemme hos foreldrene sine, men i Norge bor de fleste studentene på hybel. De største byene har flere studentbyer hvor det bor mange studenter. Det er vanlig å ha et eget rom, men man deler vanligvis kjøkken og bad med andre studenter. Noen velger å leie en hybel hjemme hos en familie i stedet for å bo på studentby. Det er også populært å leie en leilighet med venner. Det er vanligst å leie i sentrum, men noen velger å bo utenfor byen. Det er vanligvis billigere.

Etter studiene vil mange kjøpe en egen bolig. De fleste må ta opp lån i banken for å ha råd til å kjøpe en leilighet. Dessuten trenger man egenkapital. Det er penger som man har spart. I tillegg får noen unge mennesker økonomisk hjelp av foreldrene sine når de skal kjøpe sin første bolig.

4.11 Diktat: Studenter og bolig 4.11 Diktat: Studierende und Wohnen 4.11 Dictation: Students and housing 4.11 Dettatura: Studenti e alloggi https://www.ntnu.edu/web/now2/4/lytte

I mange land er det vanlig at studenter bor hjemme hos foreldrene sine, men i Norge bor de fleste studentene på hybel. In many countries it is common for students to live at home with their parents, but in Norway most students live in dormitories. De største byene har flere studentbyer hvor det bor mange studenter. The largest cities have several student towns where many students live. Det er vanlig å ha et eget rom, men man deler vanligvis kjøkken og bad med andre studenter. It is common to have your own room, but you usually share the kitchen and bathroom with other students. Noen velger å leie en hybel hjemme hos en familie i stedet for å bo på studentby. Some choose to rent a dormitory at a family's home instead of living in a student residence. Det er også populært å leie en leilighet med venner. Det er vanligst å leie i sentrum, men noen velger å bo utenfor byen. Det er vanligvis billigere.

Etter studiene vil mange kjøpe en egen bolig. De fleste må ta opp lån i banken for å ha råd til å kjøpe en leilighet. Dessuten trenger man egenkapital. Det er penger som man har spart. I tillegg får noen unge mennesker økonomisk hjelp av foreldrene sine når de skal kjøpe sin første bolig. In addition, some young people receive financial help from their parents when buying their first home.