×

Wir verwenden Cookies, um LingQ zu verbessern. Mit dem Besuch der Seite erklärst du dich einverstanden mit unseren Cookie-Richtlinien.

Türkçe Okuyorum, Herkes Bir Şey İstiyor – Text to read

Türkçe Okuyorum, Herkes Bir Şey İstiyor

Anfänger 2 Türkisch lesson to practice reading

Beginne jetzt mit dieser Lektion

Herkes Bir Şey İstiyor

Ben ve kızkardeşim Songül lisede okuyoruz. Benim adım Murat. Ben ve arkadaşlarım bu yıl liseyi bitiriyoruz. Haziranda üniversite için sınav var. Biz çok çalışıyoruz. Annem ve babam istemiyor, ama ben müzisyen olmak istiyorum. Arkadaşım Ali ekonomist olmak istiyor. Ali matematiği çok seviyor. Onun dersleri çok iyi. Çetin futbolcu olmak istiyor, ama o iyi futbol oynamıyor. Onun babası da istiyor, çünkü futbolcular çok para kazanıyor, şimdi. Metin çok iyi futbol oynuyor, ama futbolcu olmak istemiyor, o bilgisayarı çok seviyor. Her akşam internette sörf yapıyor. O bilgisayar mühendisi olmak istiyor.

Songül ve onun arkadaşları iki yıl sonra liseyi bitiriyor. Songül öğretmen olmak istiyor. Benim annem de öğretmen. Ayşe doktor olmak istiyor. Ayşe çok çalışkan bir kız. Hülya modacı olmak istiyor.

Evet! Herkes bir şey istiyor. Ama hasta olmak fakir olmak mutsuz olmak istemiyoruz. Tabii ki, istemek yeterli değil. Çalışmak ve zaman önemli.

Learn languages from TV shows, movies, news, articles and more! Try LingQ for FREE