×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Hebrew Conversations for Allon, ALLON w ELENA #9.1

ALLON w ELENA #9.1

אלון סיפר לי שאשתו הולכת לטוס לאוקראינה לראיון עבודה, ולכן היום היא עושה בדיקת PCR. אני מקווה שהיא תוכל לטוס בלי בעיה. היום דיברנו על חורף, ואיך אדריכלות בארצות שונות מושפעת מהקור. בישראל אין ממש חורף, ואולי בגלל זה, הבניינים הישנים בארץ לא מבודדים כמו שצריך. סיפרתי לאלון שלפני שנים גרתי בשיכון ד' בבאר שבע, ויכולתי ממש להרגיש את הרוח עוברת דרך הקיר. אלון אמר שהוא מבין למה אני מתכוונת, הוא היה שמח אם היה להם קמין בבית. סיפרתי לאלון על הטרנד של לוכדי רוח (או: מגדלי רוח): אלמנט אדריכלי פרסי שמסייע לאוורר את המבנה בקיץ.

הידרבד, פקיסטן, סובב 1928

עד המאה ה-20, לוכדי רוח היו נפוצים מאוד במזרח התיכון ובמרכז אסיה, אבל נעלמו מאז. היום, מתוך רצון לשמור על הסביבה, מתחילים לחזור להשתמש בלוכדי רוח. אני חושבת שהמראה האסתטי שלהם גם עוזר. [מימין: הפארק הלאומי ציון, יוטה, ארה"ב; משמאל: אברקו, איראן]. אני מקווה שבקרוב יתחילו להשתמש בהם גם בארץ. דיברנו על אדריכלות בתל אביב, על הבאוהאוס ועל הסגנון האקלקטי, וסיפרתי על הבניין האהוב עלי בתל אביב: בית הפגודה.


ALLON w ELENA #9.1

אלון סיפר לי שאשתו הולכת לטוס לאוקראינה לראיון עבודה, ולכן היום היא עושה בדיקת PCR. אני מקווה שהיא תוכל לטוס בלי בעיה. היום דיברנו על חורף, ואיך אדריכלות בארצות שונות מושפעת מהקור. בישראל אין ממש חורף, ואולי בגלל זה, הבניינים הישנים בארץ לא מבודדים כמו שצריך. There is no real winter in Israel, and perhaps because of this, the old buildings in the country are not properly insulated. סיפרתי לאלון שלפני שנים גרתי בשיכון ד' בבאר שבע, ויכולתי ממש להרגיש את הרוח עוברת דרך הקיר. I told Alon that years ago I lived in Shikun D in Be'er Sheva, and I could really feel the wind passing through the wall. אלון אמר שהוא מבין למה אני מתכוונת, הוא היה שמח אם היה להם קמין בבית. Alon said he understands what I mean, he would be happy if they had a fireplace in the house. סיפרתי לאלון על הטרנד של לוכדי רוח (או: מגדלי רוח): אלמנט אדריכלי פרסי שמסייע לאוורר את המבנה בקיץ. I told Alon about the trend of wind catchers (or: wind towers): a Persian architectural element that helps ventilate the building in the summer.

הידרבד, פקיסטן, סובב 1928 Hyderabad, Pakistan, circa 1928

עד המאה ה-20, לוכדי רוח היו נפוצים מאוד במזרח התיכון ובמרכז אסיה, אבל נעלמו מאז. Until the 20th century, wind traps were very common in the Middle East and Central Asia, but have since disappeared. היום, מתוך רצון לשמור על הסביבה, מתחילים לחזור להשתמש בלוכדי רוח. Today, out of a desire to preserve the environment, people are beginning to return to using wind catchers. אני חושבת שהמראה האסתטי שלהם גם עוזר. I think their aesthetic appearance also helps. [מימין: הפארק הלאומי ציון, יוטה, ארה"ב; משמאל: אברקו, איראן]. אני מקווה שבקרוב יתחילו להשתמש בהם גם בארץ. I hope that soon they will start using them in the country as well. דיברנו על אדריכלות בתל אביב, על הבאוהאוס ועל הסגנון האקלקטי, וסיפרתי על הבניין האהוב עלי בתל אביב: בית הפגודה.