×

We use cookies to help make LingQ better. By visiting the site, you agree to our cookie policy.


image

Hebrew Time Podcast - זמן עברית, Episode 19: [...] - שקע ותקע (1)

Episode 19: [...] - שקע ותקע (1)

שלום לכולם, וברוכים הבאים לפרק החדש של הפודקאסט "זמן עברית". קודם כל, רציתי להתנצל על איכות הסאונד בפרק הקודם. אני יודעת שהסאונד בפרק הקודם היה לא מאוד טוב, אז סליחה. ואני מקווה שהפעם הוא יהיה טוב יותר. וגם לפני שאנחנו מתחילים רציתי להגיד תודה. רציתי להגיד תודה לכל האנשים שתומכים בפודקאסט הזה וקונים לי קפה. זה נקרא "לקנות קפה", הכסף לא באמת הולך לקפה, זאת פשוט הצורה שאנשים יכולים לשלם לי קצת כסף וככה הם תומכים במה שאני עושה. אז רציתי להגיד המון המון תודה לכל מי שקנה קפה בזמן האחרון או בכלל. זה מאוד מאוד נעים ומאוד עוזר לי להמשיך ולעשות את הפודקאסט הזה. ו... זהו.

בזמן האחרון חשבתי על משהו מעניין. חשבתי על זה שלא משנה איפה אתם נמצאים בעולם, לא משנה כמה עברית אתם מבינים או עדיין לא מבינים, לא משנה בני כמה אתם, לא משנה אם אתם איש או אישה או לא זה ולא זה, לי ולכם יש לפחות דבר אחד במשותף. והדבר שיש לנו במשותף הוא שאנחנו, אני וכל מי ששומע את הפודקאסט, כולנו משתמשים בחשמל. כן כן. זה אולי לא באמת דבר גדול. אבל זה נורא מעניין, כי בשביל לשמוע את הפודקאסט הזה אתם פשוט חייבים שיהיה לכם חשמל. אפילו לא אינטרנט, אני לא אומרת אינטרנט, כי יכול להיות מצב שמישהו אחר שמע את הפודקאסטים שלי, הוריד אותם בשבילכם, הוריד לכם כמה פרקים, ונתן לכם את הפרקים האלה, ואתם שומעים את זה עכשיו בטיסה לאנשהו ואין לכם אינטרנט, אבל בטוח יש לכם חשמל. ואני מאוד אוהבת לחשוב על העולם שנמצא מסביבי, על הדברים הקטנים בחיים שבדרך-כלל אנחנו לא שמים אליהם לב, ולכן היום אני רוצה לדבר איתכם על חברת החשמל. מוכנים? בואו נתחיל!

חברת החשמל זו החברה שמספקת חשמל לישראל ולרשות הפלסטינית. האמת היא שזה משהו די מיוחד, ויש לעובדה הזאת כל מיני השלכות פוליטיות, זאת אומרת שבגלל שישראל מספקת חשמל גם לרשות הפלסטינית יש לה כוח מסוים. היא יכולה למשל לנתק את החשמל ואז ברשות הפלסטינית לא יהיה חשמל. אבל על זה אנחנו לא הולכים לדבר היום. בעיקר כי אני לא מבינה בזה מספיק ואני לא רוצה להגיד דברים שהם לא נכונים. אבל חברת החשמל מספקת חשמל.

זאת חברה ממשלתית. מה זה אומר "חברה ממשלתית"? זה אומר שזאת חברה רגילה, גדולה, שיש לה מניות, זאת אומרת, שאפשר לקנות ולמכור את המניות של החברה בבורסה, מכירים את זה? למשל, אפשר לקנות בבורסה מניה של אמזון, או מניה של גוגל, זאת אומרת כמו חלק קטן קטן קטן קטן קטן של החברה, אפשר לקנות אותו, ואם החברה מצליחה המניה עולה, המחיר שלה עולה, ואתם מקבלים כסף אם אתם מוכרים את המניה. אז זאת חברה ממשלתית, ו-99.8% מהמניות של החברה הזאת שייכות בעצם למדינה.

והחברה הזאת היא גם מונופול. זאת אומרת שזאת החברה היחידה בישראל שיכולה לספק חשמל. אם מחר בבוקר אני אקום ואגיד "היי, אני רוצה להקים חברה שתספק חשמל לאנשים בישראל", המדינה תגיד לי "לא לא לא, את זה יכולה לעשות רק חברת החשמל".

בעצם, בשנה הבאה, ב-2023, החברה הזאת תחגוג יום-הולדת 100. האמת היא שזה משהו שדי הפתיע אותי כשקראתי אותו, אבל באמת, חברת החשמל נוסדה ב-29 במרץ ב-1923. והשם של החברה באותו הזמן היה "חברת החשמל פלסטינה". למה "פלסטינה"? כי באותו הזמן עוד לא הייתה מדינת ישראל, הייתה פלסטינה. ומי שהקים את החברה הזאת בעצם היה איש בשם פנחס רוטנברג.

פנחס רוטנברג היה יהודי שהגיע מרוסיה והוא בעצם ביקש מהשלטונות הבריטיים, מהמנדט הבריטי שהיה בארץ ישראל באותו הזמן, הוא ביקש מהבריטים רשות לבנות תחנת כח. מה זה "תחנת כח"? "תחנת כח" זה סוג של מקום שבו מייצרים חשמל. זאת אומרת מקום שבו עושים חשמל. בדרך-כלל, בשביל לעשות חשמל, צריך לקחת אנרגיה כלשהי ולהפוך את האנרגיה הזאת לחשמל, נכון? לדוגמה, אפשר לקחת מים שזורמים ולהשתמש באנרגיה של זרם המים בשביל לייצר חשמל.

אז האיש בשם פנחס רוטנברג ראה שבישראל יש כמה מקומות שבהם יש מים שזורמים מספיק חזק כדי להקים שם תחנת כח. וזה מה שהוא ביקש מהבריטים לעשות. והבריטים אמרו לו "קדימה, אין שום בעיה, אנחנו מאפשרים לך להקים תחנת כח, אבל מה שחשוב לנו זה שאם אתה מייצר חשמל אתה מייצר חשמל לכולם. זאת אומרת, אתה לא יכול לייצר חשמל רק ליהודים, גם אם אתה חושב שזה מה שאתה רוצה לעשות. לא לא לא. אתה צריך לייצר חשמל גם ליהודים וגם לערבים, ובעצם לכל האנשים שגרים בישראל. וזה מה שאדון רוטנברג עשה. סוג של.

אז ב-1923 נפתחה תחנת הכח הראשונה. תנסו לחשוב איפה זה היה. מה אתם אומרים? אמרתם ירושלים? לא. זה לא נכון. אמרתם תל-אביב? יפה מאוד. התחנה הראשונה הוקמה בתל-אביב. תחשבו שאתם חיים בישראל בשנות העשרים. אם בתל-אביב יש חשמל זה אומר שזאת עיר ממש מודרנית. אם ברחובות של תל-אביב יש אור בלילה זה ממש הופך את העיר לעיר מתקדמת. אז אנשים רוצים לבוא ויכולים לטייל בתל-אביב בלילה. וגם יותר קל להקים שם למשל תיאטרון, נכון? אם בעיר כבר יש חשמל. יותר קל לפתוח שם מסעדה או בית קפה או בר שעובד בלילה. ואנשים רוצים לבוא למקומות האלה. אז בעצם תל-אביב הופכת להיות עיר יותר מודרנית והמעמד שלה בישראל עולה בזכות זה שהיא העיר הראשונה שבה יש חשמל.

אחר-כך, בין השנים 1923 ל-1925, בעצם תוך שלוש שנים, חברת החשמל הצליחה להתחיל לספק חשמל גם לראשון-לציון, נס-ציונה ורחובות. ו-1925 החשמל הגיע גם לחיפה, עכו ולמפעלים הגדולים שהיו במפרץ חיפה. זה מקום ליד חיפה. למה אני מספרת לכם את כל זה? האמת היא, כי זה ממש הפתיע אותי. תחשבו שתוך שלוש שנים, ממדינה שאין בה תחנות כח, אין בה חשמל ממש, יש כמעט עשרה (צריך להיות: עשר) ערים שבהן יש חשמל. האמת היא שזה ממש מרשים. זה משהו שלא ידעתי על ישראל והוא ממש מרשים אותי.

ועוד משהו מעניין הוא שרוב הידע והניסיון וגם הטכנולוגיה שנדרשה בשביל לבנות את תחנות הכח ובשביל לספק חשמל הגיעו באותו הזמן מגרמניה. חברת החשמל בעצם פתחה סניף בברלין ומהנדסים ועובדים מגרמניה, מחברת [...], עזרו לחברת החשמל לבנות את כל רשת החשמל בישראל. אז תחשבו על זה שבשנות העשרים בעצם פלסטינה באותו הזמן וגרמניה, פלסטינה וגרמניה עבדו ביחד כדי שבישראל, יותר נכון בפלסטינה, יהיה חשמל. מעניין, לא?

ומה קרה אחר-כך? אני לא הולכת לדבר על כל ההיסטוריה של חברת החשמל בישראל. מי שרוצה ממש מוזמן ללכת לקרוא על זה בויקיפדיה או בספר. אבל משהו חשוב שקרה ב-1954 זה שהממשלה של ישראל בעצם קנתה את חברת החשמל ומאז חברת החשמל הפכה להיות חברה ממשלתית. מאז בנו עוד תחנות כוח, הגיעו עוד אנשים לארץ, בנו עוד ערים, ואז היו צריכים עוד חשמל, ואז בנו עוד תחנות כח, וכן הלאה וכן הלאה. תהליך טבעי של התפתחות במדינה.

משהו מעניין שידעתי על חברת החשמל בערך מאז שהייתי ילדה קטנה הוא שלעבוד בחברת החשמל נחשב למשהו מאוד יוקרתי, משהו מאוד טוב. זאת אומרת שהאנשים שעובדים בחברת החשמל מקבלים משכורת טובה, תנאים טובים, פנסיה טובה, ולכן הרבה מאוד אנשים רוצים לעבוד בחברת החשמל. וכשקראתי על זה עכשיו ראיתי שחברת החשמל היא אחד ממקומות העבודה המבוקשים בישראל. מ-2017 עד 2019 היא בעצם הייתה במקום הרביעי. אז אם שואלים אנשים "איפה אתם רוצים לעבוד? ", אז אנשים נותנים כמה אופציות, והאופציה הרביעית הכי פופולרית היא חברת החשמל. זאת אומרת שזה מקום מאוד מאוד מאוד שווה.

אבל כמובן שלא הכל כל-כך ורוד. ולמרות שחברת החשמל התפתחה מאוד, ולמרות שאנשים מאוד רוצים לעבוד בה, עדיין יש המון ביקורת על חברת החשמל. למשל, אנשים אומרים שחברת החשמל לא מנהלת טוב את הכסף שלה ושהיא נכנסת לחובות. "להיכנס לחובות" זה להיות במצב שבו אתה חייב כסף למישהו אחר, ובדרך-כלל מדובר בהרבה כסף. אז אנשים מותחים ביקורת על חברת החשמל ואומרים שיש לה חובות מאוד גדולים, וגם למשל שבחברה הזאת עובדים הרבה אנשים שהם קרובי משפחה של אנשים שכבר עובדים בחברה. וזה משהו שהוא לא בסדר כי אז אנשים אחרים שלא קשורים לאנשים שכבר עובדים בחברת החשמל לא יכולים להתחיל לעבוד שם. ויש עוד כל מיני נושאים שאנשים אומרים שחברת החשמל עושה לא כמו שצריך ויכולה לעשות טוב יותר, אבל כרגע אנחנו לא נדבר על זה אלא נדבר על פרסומות.

אז... יש עוד דבר אחד שהוא מעניין שקשור לחברת החשמל וזה הפרסומות שלה. בעצם כבר במשך יותר מעשרים שנה חברת החשמל משתמשת בשתי בובות גדולות בפרסומות שלה. לבובות האלה קוראים "שקע" ו-"תקע" וכל הישראלים מכירים אותן. בואו נראה מה זה אומר, "שקע ו-"תקע". "תקע" זה הסוף של הכבל שאותו אתם מכניסים לחשמל, ו-"שקע" זה המקום בקיר שאליו אתם מכניסים את התקע. זאת אומרת "שקע" זה החור בקיר ו-"תקע" זה הסוף של הכבל, ושמכניסים תקע לשקע המכשיר יכול להתחיל לעבוד. אם זה מקרר או מאוורר או מכונת כביסה, כל דבר כזה, לכל מכשיר חשמלי יש תקע ואותו צריך להכניס לשקע.

אז בפרסומות של חברת החשמל שקע ותקע הם שמות של שתי בובות גדולות. שקע הוא בעצם בובה בצבע ורוד ויש לו שיער ג'ינג'י, ולתקע יש עור כתום, כל הבובה בצבע כתום, ויש לו שיער שחור. אז אלה הבובות שמופיעות בפרסומות של חברת החשמל. ובשנת 2013 נוסף להם גם תינוק. בובה של תינוק שנראית מאוד דומה לשקע, התינוק בצבע ורוד ויש לו שיער ג'ינג'י, ולבובה הזאת קוראים "שטקר". "שטקר" זאת בעצם המילה לתקע בגרמנית. ובעצם חברת החשמל נתנה לאנשים באינטרנט לבחור את השם לבובה החדשה. אז אנשים בחרו את השם "שטקר".

ולמה בעצם חברת החשמל צריכה פרסומות? הרי חברת החשמל היא חברה ממשלתית, זה מונופול, זה לא שיש עוד חברות שמוכרות חשמל. אז למה היא צריכה פרסומות? חברת החשמל משתמשת בפרסומות כדי ללמד את האנשים בישראל מה אסור לעשות עם חשמל ומה כדאי לעשות. למשל, באחת הפרסומות הם מספרים על מה לעשות אם אתם רואים כבל חשמלי פתוח באמצע הרחוב. מה עושים? או בפרסומת אחרת, הם מלמדים איך כדאי לקרר את הבית בקיץ כשחם, מה כדאי לעשות כדי שהבית יהיה קר בלי לבזבז המון חשמל, בלי להשתמש בהרבה מאוד אנרגיה. אני כמובן אשים לינקים לכמה פרסומות של חברת החשמל כדי שאתם תוכלו לראות אותן ולהבין על מה אני מדברת.

וכמובן הפרסומות האלה מאוד מצליחות. כי האמת היא שכולם אוהבים את שקע ותקע. ילדים אוהבים את שקע ותקע כי אלה בובות שנראות מצחיק, וגם המבוגרים אוהבים אותן, כי הם סוג של זוג קומי כזה. למשל, שקע הוא כזה קצת לא מבין איך הדברים עובדים ותקע תמיד מסביר לו מה צריך לעשות ומה לא צריך לעשות. אז הפרסומות האלה באמת מאוד טובות, מאוד מצחיקות, ואנשים זוכרים אותן במשך שנים. אז אנשים מאוד אוהבים את הפרסומות האלה, הם זוכרים את הרעיון שיש בפרסומת, זאת אומרת שאנשים באמת לומדים את מה שחברת החשמל רוצה ללמד אותם, ובאיזשהו אופן, זה גורם לאנשים להסתכל באופן חיובי על חברת החשמל.

אבל, כמו תמיד, יש גם צד שני לדברים. בעצם, מאז ששקע ותקע מופיעים בפרסומות של חברת החשמל, אנשים שואלים "מה זה הבובות האלה? מה הן בעצם מייצגות?". זאת אומרת שבמקרה הזה, הבובות המצחיקות האלה הופכות להיות דבר קצת פוליטי. תכף אני אסביר איך. למשל, בהתחלה שאלו את חברת החשמל "למה יש שני בחורים בפרסומות אבל אין בחורה? למה יש רק גברים? למה יש רק שקע ותקע?". וחברת החשמל אמרה שהיא בחרה בדמויות של שקע ותקע, בדמויות של שני גברים, בגלל שאם הייתה בחורה בפרסומות הם לא היו יכולים להשתמש בפרסומות האלה בכל ישראל. זאת אומרת, הם לא היו יכולים להשתמש בפרסומות האלה הציבור החרדי. הציבור החרדי אלה אנשים שהם יהודים דתיים מאוד אורתודוקסיים, והם מאמינים שזה לא טוב לראות בחורה או אישה או ילדה בפרסומות, ולכן אם חברת החשמל הייתה עושה פרסומת עם אישה או בחורה היא לא הייתה יכולה להשתמש בפרסומת הזאת בציבור החרדי. ויש אנשים שחושבים שזה בסדר ויש אנשים שחושבים שזה לא בסדר. שלא צריך להוציא אישה או בחורה מהפרסומות רק בגלל שחלק קטן מהאנשים שגרים בישראל לא רוצים לראות נשים או בחורות בפרסומות.

ואז... יש עוד שאלה. הרי אמרנו שיש את שקע, תקע ושטקר, נכון? שני גברים ותינוק. והאמת היא שבמשך שנים אני והחברים שלי היינו בטוחים ששקע ותקע הם זוג רומנטי. זאת אומרת שהם זוג של גברים הומוסקסואליים שיש להם ילד. ואני באופן אישי חשבתי שזה מעולה. שיש בעצם כזה זוג בטלוויזיה שכל האנשים בישראל מכירים את הזוג הזה, וואו, איזה מגניב. אבל מסתבר שזה לא בדיוק מה שחברת החשמל התכוונה שיהיה. וכששאלו את חברת החשמל האם שקע ותקע הם זוג גברים הומוסקסואליים, חברת החשמל לא אמרה "כן". הם אמרו שהם שומרים על עמימות. "עמימות" זה כשאף אחד לא יודע מה באמת קורה. זאת אומרת יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, הם לא אומרים כן או לא. אז חברת החשמל אומרת שהיא שומרת על עמימות וזו דמוקרטיה, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה. ובכל מיני מקומות באינטרנט אפשר לראות שאנשים אומרים שזה לא נכון, ששקע ותקע הם בסך-הכל חברים, ולשקע יש ילד, שטקר. אבל בעצם תקע הוא לא בן-הזוג הרומנטי שלו. אז זאת הדרמה של שקע ותקע.


Episode 19: [...] - שקע ותקע (1) الحلقة 19 Folge 19: Steckdose und Stecker – Steckdose und Stecker (1) Episode 19: Socket and Plug - Socket and Plug (1) Episodio 19: Enchufe y enchufe - Enchufe y enchufe (1) Épisode 19: Prise et fiche - Prise et fiche (1) Episodio 19: Presa e spina - Presa e spina (1) Эпизод 19: Розетка и вилка - Розетка и вилка (1)

שלום לכולם, וברוכים הבאים לפרק החדש של הפודקאסט "זמן עברית". Hello everyone, and welcome to the new episode of the "Hebrew Time" podcast. קודם כל, רציתי להתנצל על איכות הסאונד בפרק הקודם. First of all, I wanted to apologize for the sound quality in the previous episode. אני יודעת שהסאונד בפרק הקודם היה לא מאוד טוב, אז סליחה. I know the sound in the previous episode was not very good, so sorry. ואני מקווה שהפעם הוא יהיה טוב יותר. And I hope this time he will be better. וגם לפני שאנחנו מתחילים רציתי להגיד תודה. وقبل أن نبدأ ، أردت أن أشكرك. And before we start I wanted to say thank you. רציתי להגיד תודה לכל האנשים שתומכים בפודקאסט הזה וקונים לי קפה. I wanted to say thank you to all the people who support this podcast and buy me coffee. זה נקרא "לקנות קפה", הכסף לא באמת הולך לקפה, זאת פשוט הצורה שאנשים יכולים לשלם לי קצת כסף וככה הם תומכים במה שאני עושה. It's called "buying a coffee", the money doesn't really go to the coffee, it's simply the way people can pay me some money and that's how they support what I do. אז רציתי להגיד המון המון תודה לכל מי שקנה קפה בזמן האחרון או בכלל. So I wanted to say many, many thanks to everyone who bought coffee recently or at all. זה מאוד מאוד נעים ומאוד עוזר לי להמשיך ולעשות את הפודקאסט הזה. It's very, very pleasant and really helps me to continue doing this podcast. ו... זהו. And... that's it.

בזמן האחרון חשבתי על משהו מעניין. Lately I've been thinking about something interesting. חשבתי על זה שלא משנה איפה אתם נמצאים בעולם, לא משנה כמה עברית אתם מבינים או עדיין לא מבינים, לא משנה בני כמה אתם, לא משנה אם אתם איש או אישה או לא זה ולא זה, לי ולכם יש לפחות דבר אחד במשותף. فكرت في الأمر أنه بغض النظر عن مكان وجودك في العالم ، بغض النظر عن مقدار اللغة العبرية التي تفهمها أو ما زلت لا تفهمها ، بغض النظر عن عمرك ، بغض النظر عما إذا كنت رجلاً أو امرأة أو لا. لدي شيء واحد مشترك على الأقل. I thought about it that no matter where you are in the world, no matter how much Hebrew you understand or still don't understand, no matter how old you are, no matter if you are a man or a woman or neither, you and I have at least one thing in common. והדבר שיש לנו במשותף הוא שאנחנו, אני וכל מי ששומע את הפודקאסט, כולנו משתמשים בחשמל. And the thing we have in common is that we, me and everyone listening to the podcast, we all use electricity. כן כן. Yes Yes. זה אולי לא באמת דבר גדול. It might not really be a big deal. אבל זה נורא מעניין, כי בשביל לשמוע את הפודקאסט הזה אתם פשוט חייבים שיהיה לכם חשמל. لكن هذا مثير للاهتمام للغاية ، لأنه للاستماع إلى هذا البودكاست ، يجب أن يكون لديك كهرباء بكل بساطة. But it's very interesting, because to listen to this podcast you simply have to have electricity. אפילו לא אינטרנט, אני לא אומרת אינטרנט, כי יכול להיות מצב שמישהו אחר שמע את הפודקאסטים שלי, הוריד אותם בשבילכם, הוריד לכם כמה פרקים, ונתן לכם את הפרקים האלה, ואתם שומעים את זה עכשיו בטיסה לאנשהו ואין לכם אינטרנט, אבל בטוח יש לכם חשמל. אפילו לא אינטרנט, אני לא אומרת אינטרנט, כי יכול להיות מצב שמישהו אחר שמע את הפודקאסטים שלי, הוריד אותם בשבילכם, הוריד לכם כמה פרקים, ונתן לכם את הפרקים האלה, ואתם שומעים את זה עכשיו בטיסה לאנשהו ואין לכם אינטרנט, אבל בטוח יש לכם كهرباء. Not even internet, I don't say internet, because there could be a situation where someone else heard my podcasts, downloaded them for you, downloaded some episodes, and gave you these episodes, and you're listening to it now on a flight somewhere and you don't have internet, but surely you have electrical power. ואני מאוד אוהבת לחשוב על העולם שנמצא מסביבי, על הדברים הקטנים בחיים שבדרך-כלל אנחנו לא שמים אליהם לב, ולכן היום אני רוצה לדבר איתכם על חברת החשמל. And I really like to think about the world around me, about the little things in life that we usually don't pay attention to, so today I want to talk to you about the electric company. מוכנים? ready? בואו נתחיל! lets start!

חברת החשמל זו החברה שמספקת חשמל לישראל ולרשות הפלסטינית. The Electric Company is the company that supplies electricity to Israel and the Palestinian Authority. האמת היא שזה משהו די מיוחד, ויש לעובדה הזאת כל מיני השלכות פוליטיות, זאת אומרת שבגלל שישראל מספקת חשמל גם לרשות הפלסטינית יש לה כוח מסוים. The truth is that this is something quite special, and this fact has all kinds of political consequences, meaning that because Israel supplies electricity to the Palestinian Authority, it also has a certain power. Правда в том, что это нечто совершенно особенное, и этот факт имеет всевозможные политические последствия. Я имею в виду, что, поскольку Израиль поставляет электроэнергию Палестинской автономии, он также обладает определенной властью. היא יכולה למשל לנתק את החשמל ואז ברשות הפלסטינית לא יהיה חשמל. She can, for example, cut off the electricity and then there will be no electricity in the Palestinian Authority. Она может, например, отключить электричество, и тогда в Палестинской автономии не будет электричества. אבל על זה אנחנו לא הולכים לדבר היום. But that's not what we're going to talk about today. בעיקר כי אני לא מבינה בזה מספיק ואני לא רוצה להגיד דברים שהם לא נכונים. Mainly because I don't understand it enough and I don't want to say things that aren't true. אבל חברת החשמל מספקת חשמל. But the electric company supplies electricity.

זאת חברה ממשלתית. It's a government company. Это государственная компания. מה זה אומר "חברה ממשלתית"? What does "government company" mean? זה אומר שזאת חברה רגילה, גדולה, שיש לה מניות, זאת אומרת, שאפשר לקנות ולמכור את המניות של החברה בבורסה, מכירים את זה? This means that it is a normal, large company that has shares, that is, you can buy and sell the company's shares on the stock exchange, do you know that? למשל, אפשר לקנות בבורסה מניה של אמזון, או מניה של גוגל, זאת אומרת כמו חלק קטן קטן קטן קטן קטן של החברה, אפשר לקנות אותו, ואם החברה מצליחה המניה עולה, המחיר שלה עולה, ואתם מקבלים כסף אם אתם מוכרים את המניה. For example, you can buy an Amazon share, or a Google share, on the stock exchange, that is, like a small small small small small small small part of the company, you can buy it, and if the company is successful, the stock goes up, its price goes up, and you get money if you sell the stock. אז זאת חברה ממשלתית, ו-99.8% מהמניות של החברה הזאת שייכות בעצם למדינה. So this is a government company, and 99.8% of the shares of this company actually belong to the state.

והחברה הזאת היא גם מונופול. And this company is also a monopoly. זאת אומרת שזאת החברה היחידה בישראל שיכולה לספק חשמל. This means that this is the only company in Israel that can supply electricity. אם מחר בבוקר אני אקום ואגיד "היי, אני רוצה להקים חברה שתספק חשמל לאנשים בישראל", המדינה תגיד לי "לא לא לא, את זה יכולה לעשות רק חברת החשמל". If tomorrow morning I get up and say "hey, I want to start a company that will supply electricity to people in Israel", the state will tell me "no no no, only the electric company can do that".

בעצם, בשנה הבאה, ב-2023, החברה הזאת תחגוג יום-הולדת 100. Actually, next year, in 2023, this company will celebrate its 100th birthday. האמת היא שזה משהו שדי הפתיע אותי כשקראתי אותו, אבל באמת, חברת החשמל נוסדה ב-29 במרץ ב-1923. The truth is, this is something that kind of surprised me when I read it, but really, the Electric Company was founded on March 29, 1923. והשם של החברה באותו הזמן היה "חברת החשמל פלסטינה". And the name of the company at that time was "Palestine Electric Company". А название компании в то время было «Палестинская электрическая компания». למה "פלסטינה"? Why "Palestine"? כי באותו הזמן עוד לא הייתה מדינת ישראל, הייתה פלסטינה. Because at that time there was no State of Israel, there was Palestine. ומי שהקים את החברה הזאת בעצם היה איש בשם פנחס רוטנברג. And the person who founded this company was actually a man named Pinchas Rotenberg.

פנחס רוטנברג היה יהודי שהגיע מרוסיה והוא בעצם ביקש מהשלטונות הבריטיים, מהמנדט הבריטי שהיה בארץ ישראל באותו הזמן, הוא ביקש מהבריטים רשות לבנות תחנת כח. Pinchas Rotenberg was a Jew who came from Russia and he actually asked the British authorities, the British mandate that was in Israel at the time, he asked the British for permission to build a power plant. מה זה "תחנת כח"? What is a "power plant"? "תחנת כח" זה סוג של מקום שבו מייצרים חשמל. A "power station" is a type of place where electricity is produced. זאת אומרת מקום שבו עושים חשמל. I mean a place where electricity is made. בדרך-כלל, בשביל לעשות חשמל, צריך לקחת אנרגיה כלשהי ולהפוך את האנרגיה הזאת לחשמל, נכון? Normally, in order to make electricity, you have to take some energy and turn that energy into electricity, right? לדוגמה, אפשר לקחת מים שזורמים ולהשתמש באנרגיה של זרם המים בשביל לייצר חשמל. For example, you can take flowing water and use the energy of the water flow to generate electricity.

אז האיש בשם פנחס רוטנברג ראה שבישראל יש כמה מקומות שבהם יש מים שזורמים מספיק חזק כדי להקים שם תחנת כח. So the man named Pinchas Rotenberg saw that in Israel there are several places where there is water that flows strong enough to build a power plant there. וזה מה שהוא ביקש מהבריטים לעשות. And that is what he asked the British to do. והבריטים אמרו לו "קדימה, אין שום בעיה, אנחנו מאפשרים לך להקים תחנת כח, אבל מה שחשוב לנו זה שאם אתה מייצר חשמל אתה מייצר חשמל לכולם. And the British told him "Go ahead, there is no problem, we allow you to build a power plant, but what is important to us is that if you generate electricity, you generate electricity for everyone. זאת אומרת, אתה לא יכול לייצר חשמל רק ליהודים, גם אם אתה חושב שזה מה שאתה רוצה לעשות. I mean, you can't generate electricity only for Jews, even if you think that's what you want to do. לא לא לא. no no no. אתה צריך לייצר חשמל גם ליהודים וגם לערבים, ובעצם לכל האנשים שגרים בישראל. You have to generate electricity for both Jews and Arabs, and basically for all the people who live in Israel. וזה מה שאדון רוטנברג עשה. And that's what Mr. Rotenberg did. И это то, что сделал господин Ротенберг. סוג של. نوع من. Kind of. Вроде.

אז ב-1923 נפתחה תחנת הכח הראשונה. So in 1923 the first power station was opened. תנסו לחשוב איפה זה היה. Try to think where it was. מה אתם אומרים? what do you say? אמרתם ירושלים? Did you say Jerusalem? לא. No. זה לא נכון. This is not true. אמרתם תל-אביב? Did you say Tel Aviv? יפה מאוד. Very nice. התחנה הראשונה הוקמה בתל-אביב. The first station was established in Tel Aviv. תחשבו שאתם חיים בישראל בשנות העשרים. Imagine that you live in Israel in the twenties. אם בתל-אביב יש חשמל זה אומר שזאת עיר ממש מודרנית. If Tel Aviv has electricity, it means that it is a really modern city. אם ברחובות של תל-אביב יש אור בלילה זה ממש הופך את העיר לעיר מתקדמת. If the streets of Tel Aviv have light at night, it really turns the city into a progressive city. אז אנשים רוצים לבוא ויכולים לטייל בתל-אביב בלילה. So people want to come and can walk in Tel Aviv at night. וגם יותר קל להקים שם למשל תיאטרון, נכון? And it's also easier to set up a theater there, right? Да и театр там устроить проще, правда? אם בעיר כבר יש חשמל. If the city already has electricity. יותר קל לפתוח שם מסעדה או בית קפה או בר שעובד בלילה. It is easier to open a restaurant or a cafe or a bar that works at night there. ואנשים רוצים לבוא למקומות האלה. And people want to come to these places. אז בעצם תל-אביב הופכת להיות עיר יותר מודרנית והמעמד שלה בישראל עולה בזכות זה שהיא העיר הראשונה שבה יש חשמל. So actually Tel Aviv is becoming a more modern city and its status in Israel is rising due to the fact that it is the first city to have electricity.

אחר-כך, בין השנים 1923 ל-1925, בעצם תוך שלוש שנים, חברת החשמל הצליחה להתחיל לספק חשמל גם לראשון-לציון, נס-ציונה ורחובות. بعد ذلك ، بين عامي 1923 و 1925 ، في غضون ثلاث سنوات بشكل أساسي ، تمكنت شركة الكهرباء من بدء إمداد الكهرباء إلى ريشون لتسيون ونيس زيونا ورحوفوت أيضًا. Then, between the years 1923 and 1925, in fact within three years, the electric company was able to start supplying electricity to Rishon-Lezion, Nes-Ziona and Rehovot as well. ו-1925 החשמל הגיע גם לחיפה, עכו ולמפעלים הגדולים שהיו במפרץ חיפה. And in 1925 electricity also reached Haifa, Acre and the large factories that were in Haifa Bay. А в 1925 году электричество также достигло Хайфы, Акко и крупных заводов, находившихся в Хайфском заливе. זה מקום ליד חיפה. It's a place near Haifa. Это место недалеко от Хайфы. למה אני מספרת לכם את כל זה? Why am I telling you all this? האמת היא, כי זה ממש הפתיע אותי. The truth is, because it really surprised me. תחשבו שתוך שלוש שנים, ממדינה שאין בה תחנות כח, אין בה חשמל ממש, יש כמעט עשרה (צריך להיות: עשר) ערים שבהן יש חשמל. Think that within three years, from a country that has no power plants, no electricity at all, there are almost ten (it should be: ten) cities that have electricity. האמת היא שזה ממש מרשים. The truth is, it's really impressive. זה משהו שלא ידעתי על ישראל והוא ממש מרשים אותי. This is something I did not know about Israel and it really impresses me.

ועוד משהו מעניין הוא שרוב הידע והניסיון וגם הטכנולוגיה שנדרשה בשביל לבנות את תחנות הכח ובשביל לספק חשמל הגיעו באותו הזמן מגרמניה. And another interesting thing is that most of the knowledge and experience as well as the technology required to build the power stations and to supply electricity came at the same time from Germany. И еще интересно то, что большая часть знаний и опыта, а также технологий, необходимых для строительства электростанций и подачи электроэнергии, пришли одновременно из Германии. חברת החשמל בעצם פתחה סניף בברלין ומהנדסים ועובדים מגרמניה, מחברת [...], עזרו לחברת החשמל לבנות את כל רשת החשמל בישראל. The electric company actually opened a branch in Berlin and engineers and workers from Germany, from the AEG company, helped the electric company build the entire electricity network in Israel. Электрическая компания фактически открыла филиал в Берлине, а инженеры и рабочие из Германии из компании AEG помогли электрической компании построить всю электросеть в Израиле. אז תחשבו על זה שבשנות העשרים בעצם פלסטינה באותו הזמן וגרמניה, פלסטינה וגרמניה עבדו ביחד כדי שבישראל, יותר נכון בפלסטינה, יהיה חשמל. لذا فكر في حقيقة أنه في عشرينيات القرن الماضي في فلسطين في نفس الوقت ، عملت ألمانيا وفلسطين وألمانيا معًا حتى تحصل إسرائيل ، أو بالأحرى فلسطين ، على الكهرباء. So think about the fact that in the twenties in Palestine at the same time and Germany, Palestine and Germany worked together so that Israel, or rather Palestine, would have electricity. מעניין, לא? Interesting, isn't it?

ומה קרה אחר-כך? And what happened next? אני לא הולכת לדבר על כל ההיסטוריה של חברת החשמל בישראל. I'm not going to talk about the entire history of the electric company in Israel. מי שרוצה ממש מוזמן ללכת לקרוא על זה בויקיפדיה או בספר. Anyone who really wants to is welcome to read about it on Wikipedia or in a book. אבל משהו חשוב שקרה ב-1954 זה שהממשלה של ישראל בעצם קנתה את חברת החשמל ומאז חברת החשמל הפכה להיות חברה ממשלתית. But something important that happened in 1954 is that the government of Israel actually bought the Electric Company and since then the Electric Company became a government company. מאז בנו עוד תחנות כוח, הגיעו עוד אנשים לארץ, בנו עוד ערים, ואז היו צריכים עוד חשמל, ואז בנו עוד תחנות כח, וכן הלאה וכן הלאה. Since then they built more power plants, more people came to Israel, built more cities, then they needed more electricity, then they built more power plants, and so on and so forth. תהליך טבעי של התפתחות במדינה. A natural process of development in the country. Естественный процесс развития страны.

משהו מעניין שידעתי על חברת החשמל בערך מאז שהייתי ילדה קטנה הוא שלעבוד בחברת החשמל נחשב למשהו מאוד יוקרתי, משהו מאוד טוב. الشيء المثير للاهتمام الذي عرفته عن شركة الكهرباء منذ أن كنت طفلة صغيرة هو أن العمل في شركة الكهرباء يعتبر شيئًا مرموقًا للغاية ، شيء جيد جدًا. Something interesting that I've known about the electric company since I was a little girl is that working at the electric company is considered something very prestigious, something very good. זאת אומרת שהאנשים שעובדים בחברת החשמל מקבלים משכורת טובה, תנאים טובים, פנסיה טובה, ולכן הרבה מאוד אנשים רוצים לעבוד בחברת החשמל. This means that the people who work at the Electric Company receive a good salary, good conditions, a good pension, and therefore many people want to work at the Electric Company. וכשקראתי על זה עכשיו ראיתי שחברת החשמל היא אחד ממקומות העבודה המבוקשים בישראל. And when I read about it now I saw that the electric company is one of the most sought after workplaces in Israel. מ-2017 עד 2019 היא בעצם הייתה במקום הרביעי. From 2017 to 2019 she was actually in fourth place. אז אם שואלים אנשים "איפה אתם רוצים לעבוד? So if people are asked "Where do you want to work? ", אז אנשים נותנים כמה אופציות, והאופציה הרביעית הכי פופולרית היא חברת החשמל. ", so people give several options, and the fourth most popular option is the electric company. זאת אומרת שזה מקום מאוד מאוד מאוד שווה. I mean it's a very, very, very worthwhile place.

אבל כמובן שלא הכל כל-כך ורוד. But of course not everything is so rosy. Но, конечно, не все так радужно. ולמרות שחברת החשמל התפתחה מאוד, ולמרות שאנשים מאוד רוצים לעבוד בה, עדיין יש המון ביקורת על חברת החשמל. And even though the electric company has developed a lot, and even though people really want to work there, there is still a lot of criticism of the electric company. למשל, אנשים אומרים שחברת החשמל לא מנהלת טוב את הכסף שלה ושהיא נכנסת לחובות. For example, people say that the electricity company does not manage its money well and that it is going into debt. "להיכנס לחובות" זה להיות במצב שבו אתה חייב כסף למישהו אחר, ובדרך-כלל מדובר בהרבה כסף. "Going into debt" is being in a situation where you owe money to someone else, and usually it's a lot of money. אז אנשים מותחים ביקורת על חברת החשמל ואומרים שיש לה חובות מאוד גדולים, וגם למשל שבחברה הזאת עובדים הרבה אנשים שהם קרובי משפחה של אנשים שכבר עובדים בחברה. So people criticize the electric company and say that it has very large debts, and also for example that many people work in this company who are relatives of people who already work in the company. וזה משהו שהוא לא בסדר כי אז אנשים אחרים שלא קשורים לאנשים שכבר עובדים בחברת החשמל לא יכולים להתחיל לעבוד שם. And this is something that is wrong because then other people who are not related to the people who already work at the electric company cannot start working there. ויש עוד כל מיני נושאים שאנשים אומרים שחברת החשמל עושה לא כמו שצריך ויכולה לעשות טוב יותר, אבל כרגע אנחנו לא נדבר על זה אלא נדבר על פרסומות. And there are all kinds of other topics that people say that the electric company is not doing properly and can do better, but right now we won't talk about that, we'll talk about advertisements.

אז... יש עוד דבר אחד שהוא מעניין שקשור לחברת החשמל וזה הפרסומות שלה. So... there is one more thing that is interesting related to the electric company and that is its advertisements. בעצם כבר במשך יותר מעשרים שנה חברת החשמל משתמשת בשתי בובות גדולות בפרסומות שלה. In fact, for more than twenty years the electric company has been using two large mannequins in its advertisements. לבובות האלה קוראים "שקע" ו-"תקע" וכל הישראלים מכירים אותן. These dolls are called "Sheka" and "Teka" and all Israelis know them. בואו נראה מה זה אומר, "שקע ו-"תקע". Let's see what it means, "socket and "plug". "תקע" זה הסוף של הכבל שאותו אתם מכניסים לחשמל, ו-"שקע" זה המקום בקיר שאליו אתם מכניסים את התקע. "Plug" is the end of the cable that you insert into the electricity, and "socket" is the place in the wall where you insert the plug. זאת אומרת "שקע" זה החור בקיר ו-"תקע" זה הסוף של הכבל, ושמכניסים תקע לשקע המכשיר יכול להתחיל לעבוד. This means that "socket" is the hole in the wall and "plug" is the end of the cable, and when you insert a plug into the socket the device can start working. אם זה מקרר או מאוורר או מכונת כביסה, כל דבר כזה, לכל מכשיר חשמלי יש תקע ואותו צריך להכניס לשקע. If it's a refrigerator or a fan or a washing machine, anything like that, every electrical device has a plug and it has to be inserted into the socket.

אז בפרסומות של חברת החשמל שקע ותקע הם שמות של שתי בובות גדולות. So in the commercials of the electric company Sheke and Sheke are the names of two large dolls. שקע הוא בעצם בובה בצבע ורוד ויש לו שיער ג'ינג'י, ולתקע יש עור כתום, כל הבובה בצבע כתום, ויש לו שיער שחור. Jack is basically a pink doll and has ginger hair, and plug has orange skin, the whole doll is orange, and has black hair. אז אלה הבובות שמופיעות בפרסומות של חברת החשמל. So these are the dolls that appear in the advertisements of the electric company. ובשנת 2013 נוסף להם גם תינוק. And in 2013 they also had a baby. А в 2013 году у них еще и родился ребенок. בובה של תינוק שנראית מאוד דומה לשקע, התינוק בצבע ורוד ויש לו שיער ג'ינג'י, ולבובה הזאת קוראים "שטקר". A baby doll that looks very similar to the socket, the baby is pink in color and has red hair, and this doll is called "Stecker". "שטקר" זאת בעצם המילה לתקע בגרמנית. "Stecker" is actually the word for plug in German. ובעצם חברת החשמל נתנה לאנשים באינטרנט לבחור את השם לבובה החדשה. وفي الأساس ، سمحت شركة الكهرباء للأشخاص على الإنترنت باختيار اسم الدمية الجديدة. And basically the electric company let people on the internet choose the name for the new doll. אז אנשים בחרו את השם "שטקר". So people chose the name "Stecker".

ולמה בעצם חברת החשמל צריכה פרסומות? And why does the electric company actually need advertisements? הרי חברת החשמל היא חברה ממשלתית, זה מונופול, זה לא שיש עוד חברות שמוכרות חשמל. After all, the electricity company is a government company, it's a monopoly, it's not like there are other companies that sell electricity. אז למה היא צריכה פרסומות? So why does she need advertisements? חברת החשמל משתמשת בפרסומות כדי ללמד את האנשים בישראל מה אסור לעשות עם חשמל ומה כדאי לעשות. The electric company uses advertisements to teach the people in Israel what is not allowed to be done with electricity and what should be done. למשל, באחת הפרסומות הם מספרים על מה לעשות אם אתם רואים כבל חשמלי פתוח באמצע הרחוב. على سبيل المثال ، في أحد الإعلانات يخبرونك عما يجب فعله إذا رأيت كبلًا كهربائيًا مفتوحًا في منتصف الشارع. For example, in one of the advertisements they tell about what to do if you see an open electric cable in the middle of the street. מה עושים? What to do? או בפרסומת אחרת, הם מלמדים איך כדאי לקרר את הבית בקיץ כשחם, מה כדאי לעשות כדי שהבית יהיה קר בלי לבזבז המון חשמל, בלי להשתמש בהרבה מאוד אנרגיה. Or in another advertisement, they teach how you should cool the house in the summer when it's hot, what you should do so that the house is cold without wasting a lot of electricity, without using a lot of energy. אני כמובן אשים לינקים לכמה פרסומות של חברת החשמל כדי שאתם תוכלו לראות אותן ולהבין על מה אני מדברת. I will of course put links to some advertisements of the electric company so that you can see them and understand what I am talking about.

וכמובן הפרסומות האלה מאוד מצליחות. And of course these ads are very successful. כי האמת היא שכולם אוהבים את שקע ותקע. Because the truth is that everyone loves a plug and a plug. ילדים אוהבים את שקע ותקע כי אלה בובות שנראות מצחיק, וגם המבוגרים אוהבים אותן, כי הם סוג של זוג קומי כזה. Kids love Jack and Plug because they're funny-looking dolls, and adults love them too, because they're such a comical couple. למשל, שקע הוא כזה קצת לא מבין איך הדברים עובדים ותקע תמיד מסביר לו מה צריך לעשות ומה לא צריך לעשות. For example, Jack is such a little bit doesn't understand how things work and Jack always explains to him what should be done and what should not be done. אז הפרסומות האלה באמת מאוד טובות, מאוד מצחיקות, ואנשים זוכרים אותן במשך שנים. So these commercials are really very good, very funny, and people remember them for years. אז אנשים מאוד אוהבים את הפרסומות האלה, הם זוכרים את הרעיון שיש בפרסומת, זאת אומרת שאנשים באמת לומדים את מה שחברת החשמל רוצה ללמד אותם, ובאיזשהו אופן, זה גורם לאנשים להסתכל באופן חיובי על חברת החשמל. So people really like these commercials, they remember the idea that is in the commercial, that is, people really learn what the electric company wants to teach them, and somehow, it makes people look positively at the electric company.

אבל, כמו תמיד, יש גם צד שני לדברים. But, as always, there is also another side to things. בעצם, מאז ששקע ותקע מופיעים בפרסומות של חברת החשמל, אנשים שואלים "מה זה הבובות האלה? Basically, ever since a socket and a plug appear in the electric company's commercials, people have been asking "What are these dolls? מה הן בעצם מייצגות?". What do they actually represent?" זאת אומרת שבמקרה הזה, הבובות המצחיקות האלה הופכות להיות דבר קצת פוליטי. I mean, in this case, these funny dolls become a bit of a political thing. תכף אני אסביר איך. I will explain how soon. למשל, בהתחלה שאלו את חברת החשמל "למה יש שני בחורים בפרסומות אבל אין בחורה? For example, at the beginning they asked the electric company "Why are there two guys in the commercials but no girl? למה יש רק גברים? Why are there only men? למה יש רק שקע ותקע?". Why is there only a socket and a plug?". וחברת החשמל אמרה שהיא בחרה בדמויות של שקע ותקע, בדמויות של שני גברים, בגלל שאם הייתה בחורה בפרסומות הם לא היו יכולים להשתמש בפרסומות האלה בכל ישראל. And the electric company said that it chose the figures of a socket and a plug, the figures of two men, because if there was a girl in the commercials they would not be able to use those commercials in all of Israel. זאת אומרת, הם לא היו יכולים להשתמש בפרסומות האלה הציבור החרדי. I mean, they couldn't use these advertisements for the ultra-orthodox public. הציבור החרדי אלה אנשים שהם יהודים דתיים מאוד אורתודוקסיים, והם מאמינים שזה לא טוב לראות בחורה או אישה או ילדה בפרסומות, ולכן אם חברת החשמל הייתה עושה פרסומת עם אישה או בחורה היא לא הייתה יכולה להשתמש בפרסומת הזאת בציבור החרדי. The ultra-orthodox public are people who are very orthodox religious Jews, and they believe that it is not good to see a girl or woman or girl in advertisements, so if the electric company made an advertisement with a woman or girl, it could not use this advertisement in the ultra-orthodox public. ויש אנשים שחושבים שזה בסדר ויש אנשים שחושבים שזה לא בסדר. Some people think it's okay and some people think it's not okay. שלא צריך להוציא אישה או בחורה מהפרסומות רק בגלל שחלק קטן מהאנשים שגרים בישראל לא רוצים לראות נשים או בחורות בפרסומות. That a woman or a girl should not be excluded from advertisements just because a small part of the people who live in Israel do not want to see women or girls in advertisements.

ואז... יש עוד שאלה. And then... there's another question. הרי אמרנו שיש את שקע, תקע ושטקר, נכון? After all, we said that there is a plug, a plug and a plug, right? שני גברים ותינוק. Two men and a baby. והאמת היא שבמשך שנים אני והחברים שלי היינו בטוחים ששקע ותקע הם זוג רומנטי. And the truth is that for years my friends and I were sure that a socket and a plug were a romantic couple. זאת אומרת שהם זוג של גברים הומוסקסואליים שיש להם ילד. I mean they are a couple of gay men who have a child. ואני באופן אישי חשבתי שזה מעולה. And I personally thought it was great. И лично мне показалось, что это здорово. שיש בעצם כזה זוג בטלוויזיה שכל האנשים בישראל מכירים את הזוג הזה, וואו, איזה מגניב. There is actually such a couple on TV that all the people in Israel know this couple, wow, how cool. אבל מסתבר שזה לא בדיוק מה שחברת החשמל התכוונה שיהיה. But it turns out that this is not exactly what the electric company intended it to be. וכששאלו את חברת החשמל האם שקע ותקע הם זוג גברים הומוסקסואליים, חברת החשמל לא אמרה "כן". And when they asked the electric company whether a plug and a plug were a couple of gay men, the electric company did not say "yes". הם אמרו שהם שומרים על עמימות. قالوا إنهم يبقون الأمر غامضًا. They said they were keeping it vague. "עמימות" זה כשאף אחד לא יודע מה באמת קורה. "Ambiguity" is when no one knows what is really going on. זאת אומרת יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, הם לא אומרים כן או לא. I mean, maybe yes, maybe not, they don't say yes or no. אז חברת החשמל אומרת שהיא שומרת על עמימות וזו דמוקרטיה, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה. So the electric company says it maintains ambiguity and it's a democracy, everyone can think what they want. ובכל מיני מקומות באינטרנט אפשר לראות שאנשים אומרים שזה לא נכון, ששקע ותקע הם בסך-הכל חברים, ולשקע יש ילד, שטקר. وفي جميع أنواع الأماكن على الإنترنت ، يمكنك أن ترى أن الناس يقولون إن هذا ليس صحيحًا ، وأن المقبس والمقبس مجرد أصدقاء ، والمقبس به طفل ، Stecker. And in all kinds of places on the internet you can see that people say that this is not true, that a socket and a plug are just friends, and the socket has a child, Stecker. אבל בעצם תקע הוא לא בן-הזוג הרומנטי שלו. But actually a plug is not his romantic partner. אז זאת הדרמה של שקע ותקע. So this is the drama of plug and socket.