er niet bij met je hoofd zijn

brucenator us United States

Hij was er niet helemaal bij met zijn hoofd.

Betekent dat:

Hij was met zijn gedachten bij andere dingen. — ?

Sorry, ik ben er niet helemaal bij met mijn hoofd.

= Sorry, ik zit met mijn gedachten bij andere zaken. — ?

December 06 at 01:08
 • benscheelings nl Netherlands

  Dat heb je goed gezien, Brucenator. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat die "andere dingen" duidelijk aan te geven zijn: er kan ook bedoeld zijn: ik zit maar wat te suffen.

  December 06 at 09:05
 • Fasulye de Germany

  "Hij was er niet helemaal bij met zijn hoofd" = "Er war mit seinem Kopf woanders" in het Duits. Hij dacht dus aan andere dingen terwijl hij met een taak bezig was.

  December 06 at 09:58
  • brucenator us United States

   Dank jullie wel. Ben, Fasulye.

   Zo is het ook in het Engels: He wasn't all there; he had his mind on other things; his mind had wandered off (somewhere else); he was off in La La Land, of zoiets.

   Wat zeg je tegen de persoon met wie je praat, wanner er zoveel mensen met elkaar aan het praten zijn, 4,5,6 gesprekken tegelijk, dat je je echt niet meer kunt concentreren op de persoon met wie je praat? Zo is het altijd met mijn familie tijdens de feestdagen.

   December 06 at 14:25
   • Fasulye de Germany

    Mijn voorstel: "Ik ben volledig afgeleid in mijn concentratie op één persoon omdat er hier zoveel mensen door elkaar praten."

    December 06 at 16:34
    • Fasulye de Germany

     I heb zo'n situatie eigenlijk als ik te voet door de stad loop en intensief over interessante dingen na denk. Kennelijk zwaaien onverwachte mensen naar mij, maar ik reageer volstrekt niet.

     December 06 at 20:54
     • brucenator us United States

      Ik zwaaide naar je, maar je zag me niet. Heeft iemand je dat verteld, Fasulye? In het Engels zou je dit denk ik 'preoccupied' noemen.

      December 10 at 02:43
    • brucenator us United States

     Ah, dank je wel, Fasulye. De meeste van mijn tantes en ooms en nichten en neven wonen nu in andere staten. Er is maar een van mijn tantes die nog steeds vlakbij mij woont. Zo'n 30 minuten met de auto. Tijdens de Thanksgiving feestdagen ga ik naar mijn tante of naar mijn zusje. Een van mijn nichten en haar man hebben zo'n duizend km met de auto gereden om bij onze tante "thuis" te komen. Zo'n 10 uur met de auto. Ik heb ze tot nu toe niet goed leren kennen, mijn nicht en haar man. Niet echt. Vooral haar man. We waren met zijn achten. Nou, dat is niet zoveel, zal je wel denken, maar met mijn familie is het echt een kletsfeest. Wat ik zei tegen haar man: I'm sorry, I was really trying to listen to what you were saying, but there were so many people talking at one time that I couldn't really take in everything you said.

     December 10 at 02:42
   • silviad fr France

    Als er teveel mensen door elkaar praten, kun je ook dit zeggen: ik versta er niets van. Het is hier net een kippenhok. Iedereen kakelt door elkaar.

    Groetjes, Silvia

    December 09 at 21:16
    • brucenator us United States

     Heerlijk, Silvia. Dank je wel!

     December 10 at 02:42
 • niek1337 pl Poland

  Heb ik vaak last van haha

  December 06 at 10:44
  • brucenator us United States

   sorry om dat te horen, Niek. haha...

   wanneer je nooit naar je werk gaat, omdat je altijd op je werk bent...

   December 06 at 14:26