steve-kaufmann-10-secrets

I speak 17 languages.

was successfully added to your cart.

Cart

Wat zijn de voordelen van LingQ?

De meeste mensen die LingQ tegenkomen via een zoekmachine, begrijpen meestal niet hoe het werkt. Ik heb pas nog een vriend op weg moeten helpen, omdat hij gewoon niet begreep hoe het marcheert. Dat is het grote probleem voor velen. Maar wanneer je eindelijk door hebt hoe het werkt, is het een ongelooflijk systeem.
Ik hoor de nieuwelingen al direct vragen wat de voordelen zijn van het gebruik van LingQ. Waarom LingQ veel effectiever werkt dan, bijvoorbeeld Teach Yourself of Rosetta Stone.
Wat je al direct opvalt wanneer je op de homepage terecht komt is dat er geen grote titels zijn zoals ‘leer een taal in een week’ of ‘binnen de maand ben je vloeiend’. Neen, hier bij LingQ zijn ze tenminste realistisch. Je kan nooit een taal op een paar weken leren. Je hebt duizenden uren nodig, die vooral bestaan uit luisteren en lezen. Je moet aan de klanken gewoon geraken, voordat je ze zelf gaat gebruiken. Om dit te bereiken moet je eerst heel veel luisteren, en dat is waar iedereen toe wordt aangespoord.
Over tijd vroeg iemand eens aan mij wat het verschil is tussen de woorden ‘voorkomen’ en ‘voorkomen’. Het feit dat ze hetzelfde geschreven worden is een beetje verwarrend. Maar ze worden totaal anders uitgesproken en hebben een totaal andere betekenis. Ik had hier nog nooit over nagedacht. Dit komt omdat ik er zoveel naar heb geluisterd, dat ik de betekenis helemaal onderscheid door de uitspraak. Dat is de meest natuurlijke manier om een taal te leren en zo zal je het minst aantal moeilijkheden ondervinden.
Dat alles maakt de methode van LingQ dus ook zo goed.

1 Comment

  • hans
    December 15, 2012 at 1:09 pm

    Misschien begrijp ik het ook niet, maar om een taal te leren, heb ik hier nog geen enkel bruikbaar iets gevonden. Het stelt helemaal niets voor

Leave a Reply