@Kaktusas
Tokių egzempliorių pasitaiko deja... Prieš kelias savaites buvau žiūrėti kultūrizmo varžybų Vilniuje. Įteikti apdovanojimų į sceną buvo pakviestas buvęs pasaulio kultūrizmo čempionas, pavardės neminėsiu, gimęs, užaugęs ir tebegyvenantis Vilniuje. Aš nekalbėsiu apie tai, kad jis nekalba lietuviškai. Tas Vilniuje mažai ką stebina. Bet kas man pasirodė labai "gražu ir vietoj", tai tas ponas, oficialiai varžybose atstovavęs Lietuvai, į sceną išėjo pasipuošęs raudonais marškinėliais, ant kurių puikavosi užrašas CCCP.
Gruščiko mentalitetas (jo buvusi profesija) :)
Tarp kitko šią žiemą per atostogas į mane kreipėsi pora rusų. Buvau maloniai nustebintas, kai jie į mane kreipėsi angliškai (tai atsitiko pirmą kartą gyvenime). Kai kurie žmonės keičiasi, kai kurie ne. Realiai lietuviški forumai, kuriuos būtų galima vadinti kalbų forumais merdi. Tuo tarpu Rusijoje jie verda. Ir žmonės pasirodo turi apie ką kalbėti, pasakoja, klausinėja, dalinasi patirtim... Tuo tarpu, jeigu panaršytume po kitus lietuviškus kalbų forumus, pamatytume, kad ten žmonės ne tik kad neturi ko papasakoti, bet, kas baisiausia, atrodo, kad jie net neturi ko paklausti...