LingQ Forum

It looks like you are using an old version of Internet Explorer (IE6). We do our best to support IE6, but the site will work much better if you use a more up to date browser. We strongly recommend you upgrade to:

Go to page: « 1 8 9 10 11 12 13 14   »

labao noreciau isgirsti kalbanti po tryjiu menesiu:)))
Pasirodo Lietuvoj zino stebuklinga recepta, kaip kalbas mokytis :). Kadangi jis sutiko receptura atskleisti tai jau po metu lietuvoje visi kalbes angliskai. Tai ir parodo gyvenimas kokiu tik metodu nesugalvojama ar sugalvojama, kaip ismokti uzsienio kalba, arba tiksliau kaip surinkti pinigelius is lengvamaniu tautieciu, ieskanciu stebuklu :).
@rimaz
tautinė priklausomybė čia niekuo dėta. Dabar einu labai rimtus mokslus ir ten pasakyta, ko nori žmonės, dviem žodžiais. Jie nori praryti piliulę, nueiti miegoti ir kitą rytą atsibusti jau su rezultatais. Tai bendra visiems. Šventam Rašte dar prieš 2000 metų buvo užrašyta: "kur tik bus lavonų, ten sulėks ir maitvanagiai." Taigi, kaip sakoma, per paskutinius 2000 metų po Kristaus neįvyko nieko nauja. Jeigu nebūtų kvailių, nebūtų ir kvailintojų, bet taip niekada nebus.

Čia yra liudijimai, kai lietuviai išmoko anglų kalbos ne per 3, o per 2 mėnesius - "a bunch of success stories" - http://tinyurl.com/bmnzvs4

Kiek kalbejom apie dvieju kalbu mokinimasi vienu metu, man nelimpa nors tu ka... Gal but dar del to, kad nepasiekiau norimo anglu kalbos lygio.
Kai pirmą kartą sumokėjau už Basic, buvau taip apsvaigęs nuo atsivėrusios laisvės, kad iš karto griebiausi 4 kalbų (anglų, vokiečių, ispanų ir rusų), bet greitai nusiraminau ir likau prie vienos.

Jeigu noriu išmokti angliškai GERAI, tada visas laikas, skirtas kitoms kalboms, yra pavogtas iš anglų ir būsimas komfortas angliškoj aplinkoj yra nukeltas į tolimesnę ateitį. Ar man to reikia? Tikrai ne :)
Tikrai teisingai sakai :)
Siandien isijungiau pora savo pirmuju pamoku, kai pradejau mokytis cia, t.y. "Alice's Adventures in Wonderland" ir atsitiko panasiai kaip ir tikejausi, gal net dar labiau. Zodzius kurie jau buvo "ismokti" ir 4 stadijoj, vis grazinau i 2... taip gal apie 15 zodziu sugrazinau i nezinomus. Va tai tau... Pasirodo reik kartotis ir kartotis, tik nefaina, kad tos pamokos jau uzknisusios ir butu gerai tuos pacius zodzius sutikti kazkokiam kitam kontekste, tada jie geriau isitvirtintu.
Manau, kad jei susirašyčiau visus lietuviškus žodžius ir frazes, kurias kasdien naudoju, ir visas jas mintinai išmokčiau angliškai, tai po mėnesio tokio mokymosi gebėčiau laisvai angliškai susikalbėti kasdieniame savo gyvenime. :) Mano mintis, kad reikia mokytis frazes ir sakinius, turinčius reikšmingą turinį. Pvz., galima išmokti I'm at home. Išmokti sakinį ir žinoti, ką jis reiškia. O toliau jau pačios smegenys išanalizuos sakinių ir frazių konstrukcijas ir sukurs tomis konstrukcijomis mąstantį "mechanizmą". :) Manau, kad toks mokymosi būdas turėtų būti greitesnis net už klausymą. Aš jį mielai išbandyčiau, tik reikia susirašyti dažniausiai naudojamus lietuviškus sakinius, frazes, kurie sudarytų bazinį thinking in english pagrindą smegenims, ant kurio būtų galima statyti sudėtingesnius išsireiškimus. Ką jūs į tai? :)))
Nepabandęs nesužinosi. Tik aš tokiu atveju gal iš viso kalno angliškų frazių atsirinkčiau reikalingiausias kasdieniniams reikalams. Ta prasme, negalvočiau apie lietuviškas, bet iš karto eičiau prie angliškų, kadangi kai kurioms lietuviškoms gali tiesiog nepavykti rasti atitikmenų, nes jų paprasčiausiai gali nebūti. Čia keli pavyzdžiai iš mano kalno (ne reikalingiausios, bet šiek tiek komplikuotos):

Do you want me to come and pick you up?
Here you are! (iš lietuviškos tokios nelabai išeitų pagaminti)
I'll have the same thing (restorane)
I'm going to go have dinner (tiesiog gerai skamba :)
I'm on hold
We'll have two glasses of water please
What are you going to have?
What does he do for work?
What will the weather be like tomorrow?

Įdomus "of" naudojimas:

It's north of here
What do you think of these shoes?

Ir panašiai.

nu..gal tikrai jau reiktų bandyt pažiūrėt į pasaulį čiukčių metodu bet su angliškomis akimis what I see.. that I sing (что вижу, то пою)..
@GintasRu
Jeigu jau kyla tokios mintys, pradėk :)

Dar dėl frazių norėjau pasakyti.

Yra du būdai mokytis kalbos. Tai modeliavimas arba natūralus būdas ir kalbos "konstravimas", t.y. tai kaip mokoma mokyklose plius visi tie super-duper "metodai", kas iš esmės yra tas pats b... tik kitoj saujoj.

Norint išmokti kalbėti GERAI, yra tik vienas kelias - natūralus mokymasis. Dar negimė toks saliamonas, kuris formulių (taisyklių) pagalba galėtų sukonstruoti kažką bent iš tolo panašaus į tikrą kalbą, kuri natūraliose sąlygose augo tūkstančius metų. Todėl mano pasiūlymas - susirasti kalbą, kuri patinka, ir ją modeliuoti (ką labai sėkmingai daro paaugliai).

Kaip? Labai paprastai. Importuoti tekstus į LingQ ir čia žymėti patinkančias TIKRAS frazes. Nereikia nieko į nieką versti. Tiesiog žymėti tai, kas patinka. Pav. "oh my goodness" ir pan.

Jeigu mes bandysime daryti atvirkščiai t.y. norėsime išversti į anglų kalbą lietuviškas frazes, nelabai kas išeis - tokių dalykų nėra žodynuose, o verčiant pažodžiui gausis kažkas, ko niekas nesupras.

Frazes galima (ir labai pageidautina) imti iš natūralaus konteksto - iš tos medžiagos, iš kurios mokomės. O čia mes mokomės, jeigu kas dar nežinojo, TIK iš tos medžiagos, kuri mums patinka. Čia yra raktas nuo rojaus vartų ir tai yra mūsų sėkmės laidas.

Žmogus, kuris daro tai, kas jam patinka, yra tiesiog užprogramuotas sėkmingam rezultatui. Ar kas galėtų įsivaizduoti pavyzdžiui sėkmingą muzikantą, kuris grotų nemėgstamą muziką. Bent jau aš - ne.
jo..jau buvau sugalvojęs genialų planą..namuose su dukra vakarais bandyt angliškai susišnekėt , bet labai jau netaisyklingos konstrukcijos gaunasi...skubėt man niekur nereikia tai gal dar kurį laiką paskaitinėsiu tekstus..reik pirma užtvirtint žodyną talpykloje tarp ausų..tarp kitko jau kelintą kartą pastebėjau įdomų dalyką..jei pvz. kokią 3 val. nakties dar praktiškai neprabudęs įsijungiu tv kanalą angliškai..atrodo suprantu viską idealiai..tas pats kaip rusiškai klausyčiau....jei dieną tai pusė kažkur praslysta..įtariu miegant būna kasdieniniai trukdžiai išsijungę..:)
Gali būti. Gali pabandyti pradžiai parašinėti į anglišką forumą. Matysi, kaip sekasi formuluoti mintis, kai yra daugiau laiko ir nėra jokio "pressure".
Čia nors ir ne lietuviška istorija, bet daro įspūdį, kad toks pakankamai dar jaunas lenkiokas taip gerai šneka daugeliu kalbų:

http://www.youtube.com/watch?v=ImkJbz2VuTY
Haha, kazkaip pastebejau, kad motyvacija kazkodel kelia net visi sitie susirasinejimai ir diskusijos forume. Kai zmones uztyla kazkaip liudna pasidaro :D
Belsk ir bus atidaryta. Paklausk ko nors ir bus tau diskusija ;)
Beje, Richard Simcott pasirodo yra universitetinis - kaip ir mūsų lietuviška poliglotė. Aš manau, kad tai, jog žmogus mokosi universitete nėra rimta kliūtis išmokti kalbų, kadangi net tie, kas vaikšto į kursus retkarčiais išmoksta, bet aš netikiu, kad jie išmoksta būtent ten, kadangi labiau pasitikiu Krashen'u, Steve ir galiausiai pats savimi ir šventai tikiu "1000 valandų" teorija, pagal kurią net Amerikos diplomatai yra ruošiami praktiškai. Niekur nemačiau, kad Ričardas atskleistų detales - KAIP jis mokosi, tačiau čia esama vieno niuanso. Viename interviu Steve pastebėjo, kad Ričardas yra tiesiog "gabus kalboms" ir mėgsta mokytis. Gali būti, kad ir jaunoji Lietuvos poliglote yra gabi kalboms.

Tai, kad kalbai išmokti nereikia ypatingų sugabumų, visai nereiškia, kad negali būti žmonių, kurie tokių gabumų turi ir per tą patį laiką gali išmokti daugiau. Juk net mokykloje ne visi išmoksta po vieno paaiškinimo. Kai kam reikia 2, o kai kam ir visų 10 :)

Tempai ir galiausiai rezultatai yra skirtingi. Pavyzdžiui Luca po 3 metų studijų rusiškai kalbėjo geriau negu Steve, bet čia vėl - metai metams nelygu. Todėl mes skaičiuojame ne metus, o valandas.
Baisus juodas darbas tas linkinimas :D galva isiskaudejo, einu i parduotuve apsidovanot save kuo nors skaniu :D
Nors iki pabaigos dar toli grazu...
Taip, taip, prisivalgyk saldumynų ant nakties ;)
neprisivalgiau :D sugadino visa malonuma nezmoniskas galvos skausmas. Primine jis man, kad besimokant reikia pertraukas padaryt retkarciais
Tai jau taip... dabar damos skundžiasi migrena. Seniau tai alpdavo ::
Gerai gerai, tyliu :D
Tai nieko, geriau papasakok, kiek ten prilinkinai, kad net galvelę paskaudo? Nuo Meistro turbūt ar ne?
Jo... Kiek prilinkinau tai mano profilyje gali pasiziuret :D jau pati net nebezinau, o siaip knyga as atidejau velesniam laikui, nes pamaciau, kad kazkodel nesutampa irasas su pacia knyga, irase tai truksta kokios pastraipos tai isvis permesta viskas kita tvarka, tai tik dar sunkiau susigaudyt. Bet uztat dabar kai paaiskinai kame esme su tais rusiskais subtitrais tai is Meisto ir Margaritos serialo audio pasidariau ir tuos subtitrus isikeliau, tai juos ir linkinu. Ir siaip truputi lengviau, nes maziau teksto, vien tik dialogai ir idomiau, nes maciau ta seriala, jau pripratus prie balsu labiau ir pan. Aisku ta viena serija apie 40minuciu trunka tai per viena prisedima cia ir nepavyks visko sulinkinti. Gal per du :) bet vistiek reikia ta juoda darba atlikt, ka jau padarysi.

Go to page: « 1 8 9 10 11 12 13 14   »

To comment login or sign up for a free account