LingQ Forum

It looks like you are using an old version of Internet Explorer (IE6). We do our best to support IE6, but the site will work much better if you use a more up to date browser. We strongly recommend you upgrade to:

Go to page: « 1 7 8 9 10 11 12 13 14   »

Sveiki visi,
Rašau pirmą kartą, nes esu neseniai prisiregistravus. Ir ačiū Gintarui, nes jo dėka suradau šį puslapį.
Mano istorija tokia: mokykloje mokiausi vokiečių ir rusų kalbas. Bet jos sekėsi tikrai prastokai. Ir galvojau, kad nesu imli kalboms. Bet visą laiką norėjau išmokti anglų kalbą. Prieš 10 metų nusipirkau knygą "Anglų kalba per keturias savaites" :)))) tikėjausi išmokti savarankiškai. Bet po savaitės aš jos nebeatverčiau. Šiais metais pradėjau lankyti anglų kalbos kursus, kartą per savaitę dvi pamokos (kursai jau baigėsi). Daug laiko skyriau mokymuisi savarankiškai. Ir nepatikėsit, bet man anglų kalba labai patinka mokytis. Aš per nepilnus metus laiko jau galiu kažką pasakyti (kavos angliškai tikrai galėčiau užsisakyti :))))) ). Aš anglų kalbą per metus geriau moku, negu vokiečių per 8 mokyklinius metus + universitete.
O mokausi taip: ryte paskaitau mokomąsias knygas, vėliau mokausi čia, SuperMemo (dar užtenka 100 frazių), paklausau BBC, žiūriu filmus. Vienas iš mokomųjų filmų http://www.youtube.com/watch?v=fnEvakipktI&feat... na, kas dar nematė, tikrai siūlyčiau pažiūrėti.
Turiu kelis draugus iš Anglijos, kartais su jais bendrauju per skype. Ir labai džiaugiuosi, kad aš jau galiu susikalbėti :))))))))) Aišku jie turi būti pasikaustę kantrybe, nes aš dažnai prašau po kelis kartus pakartoti, arba kalbėti lėčiau. Bet jau progresas yra. Su rašymu sunkiau, naudoju žodyną, kad teisingai parašyčiau žodį.
Vasaros pradžioje galvoju vykti į Angliją, todėl mokymąsi dar labiau suaktyvinau. Ši programa man labai padeda įsisavinti žodžius.
Sėkmės visiems
@sampas. Sėkmės :)

@silvarok
Nu ryžtingai čia... ryžtingai :) Svarbiausia, kad patinka. O dėl vadovėlių tai Krašenas juokauja: "Koks buvo jūsų mėgstamiausias vadovėlis mokykloje?" :) Dabar kaip tik klausau A.J. pamoką "Role of media", tai komentaruose jis sako:

"The worst part about textbooks is that they're irrelevant, they have no use at all. You read any English textbook and you have these little fake articles and these little fake conversations. Well, who cares? They are not real people, they are not real ideas. It's all fake. You have no reason to be curious, no reason to be interested in the language. It's not important, it's totally artificial, so all you do is you focus on the language itself. You spend all your time worrying about verbs and adverbs <...> different parts of the speech <...> That's what English is for most students. English is stupid articles that are meaningless, stupid conversations which are not real and have no meaning between people who are not real, and then meaningless stupid activities where you fill in a blank or choosing A, B C or D. That's English... Well it's not English! English is what is used everyday in the US, England and the world, actually to communicate real ideas that are important <...> That's what English is. That's a real language. And textbooks destroy that. That's why I hate them! I hate them because they kill the language!" ir t.t.

:)
@silvarok. Sveika, prisijungusi:-)

Patikėsime, kad tau patinka mokytis anglų kalbą. Gerai, kad su kalba praleidi daug laiko, kad patinka ir kad eini į priekį.

Ačiū už filmukų nuorodą. Labai mieli:-)
nu va,buvo saunus pokalbis su tutorium,jaudulio buvo bet patiko:) pries pokalbi turejau daug minciu,sakiniu susideliojes galvoje bet viskas prapuole prasidejius pokalbui(laimei paskui viskas gryzo.:) pakalbiu esu patenkintas.jei kas bijot,tai galiu pasakyti,nebijokit.
@sampas. Sveikinu:-)
@sampas
Kiek laiko jau mokeisi "tyliai"?
nesupratau gintarai??
ta prasme, ar turėjai "tylos periodą" ir jei taip, tai kokio ilgumo tai buvo periodas? :)
gal tylos periodo as kaip ir nelabai turejau,nes gyvenu airijoje ir karts nuo karto tenka pakalbeti,tik nelabai daug.tik galiu pasakyti,kad pries 11men,nezinojau nei vieno netaisiklingo veiksmazodzio,nezinojau ka reiskia taisiklingi veiksmazodziai(kad reikia pridedi "ED"galune)jokiu laiku nezinojau,nu buvau tik pradedantis(beginner1)nu ir tuos 11men,daug daug klausiau,pradejau filmus tik anglu kalba ziureti,friends,sopranus.radija,televizija,dirbdamas klausau ausinukas,nu jau mokinuos is sirdies tuos menesius(ir yra didelis stimulas nes matau koki progresa darau)ir kaip viename savo straipsneli AJ yra sakes,kad mintys turi pacios susidelioti laikui begant,tai tas buvo ir man,nesupratau apie jokius laikus is vis nieko,ir po keliu men.toks kaip prasviesejimas ivyko:),ir viskas pasidare labai labai aisku.
na geras tu Sampai gyveni airijoj o su tutoriai kalbi skaipu.,negeriau nueit i kluba ir su airiais bandyt kalbet.arba gyvent kaip as gyvent su kittatauciais ir kalbet tik angliskai.
tai galiu iseiti i miesta ir kalbeti,ar i kluba,bet juk zmoniu nepradesiu kazkokiu dalyku klausineti klube,ar kaip viena ar kita dalyka pasakyti,niekas nenori gaisti laiko ar tuo labiau gadintis nervu,o tutoriaus gali paklausti taves dominanciu dalyku.as turiu seima,ir kitatauciu man namie nereikia.
buciau vienas be seimos,tai gal toks dalykas ir gerai butu:)
As gyvenau ilga laika su lietuviais,bet po kurio laiko nusprendziau kad menkai anglu gerinu gan mazai kalbu nesinorejo gyventi kaip izoliuotam gyvent ir bendraut su lietuviais tiktai gyvenant anglijoje. nors dauguma lietuviu taip ir gyvena . .tai persikrausciau pas pazystamus lenkus pradzioj buvo gan keistoka kasdien bendraut angliskai bet per savaite ipratau pagerejo kalba ir nera jokiu baimiu kalbet daryt klaidu viskas palaipsniui gereja,kuo daugiau kalbi tuo maziau klaidu darau.
@sampas
tai čia jau kaip ir sėkmės istorija gaunasi :)
cia ir sekmes ir didelio noro:)
Pažįstamas žmogus, visiškai nemokantis norvegų kalbos, išvažiavo į Norvegiją ir, ten dirbdamas, per 4-5 metus visiškai laisvai pradėjo kalbėti norvegiškai. :)
Panašią istoriją kažkada paskaitė ir AJ - tai buvo Krašeno straipsnis apie kažkokį Armadilo, kuris per 3 metus, dirbdamas žydų restorane, puikiai išmoko jų kalbos ir jam neprireikė jokių knygų ir net žodyno. Kur yra origlinalas neatsimenu (pamiršau, kaip vadinasi), bet audio yra pas mane bloge:

http://www.anglukalboskursai.net/anglu-kalbos-p...

Galima rasti pagal paiešką puslapyje, pav. pagal žodį "žydų". Reikia paleisti tą audio, kur žemiau aprašymo.
Sveiki. :) Na, turbūt aš čia būsiu jauniausia, man 15 metų. Tikrai labai noriu laisvai kalbėti angliškai, nes žinau, kad jos reikės ateityje. Žinau, kad man gali pritrūkti valios, bet pasistengsiu... žiūriu angliškai filmus, ir skaitau angliškas knygas. Mokykloje mokausi anglų 9 tukui, bet laisvai kalbėti nemoku. Gramatika irgi sunku...
Rasita, kaip as buvau 16 ar 15 tikleiai nepamenu as pradejau tada mokyntis anglu rimtai nu gal nerimtai bet jau pradejau pamenu pirmi zodziai mano ismokti buvo we him her ir t.t. O dabar man jau 18m ir busiu 12-tokas. Kas nekeista bet progresas milziniskas mokykloje i visas anglu pamokas neinu nes paprasciausiai labai megstu ginciotis su anglu mokytoja ir daznai susipykstam :))) ir tada tenka dziauktis tik 8-tuku ;DDDD Turiu pazystamu 14meciu is vilniaus zirmunu gimanijos pazymiai 9 10 bet nieko nemoka :))) Ir kad nemanau kad tie pazymiai kanors sako. Sekmes rasite .
@rasite9
Skaityk ir klausyk, kas patinka ir tada nereikės jokios valios. Aš saviškės jau negaliu atplėšti nuo "Friends". Gal jau kokius 6 kartus peržiūrėjo visus 10 sezonų ir atmintinai žino kas ką ir kada pasakys. Jai reikia valios ne žiūrėti ir klausyti kalbos, o nueiti miegoti prieš 3-čią ryto :)
Saunu :)))))
Šiandien užmačiau http://gyvenimas.delfi.lt/stories/13-uzsienio-k...
@Forexx. Ačiū už straipsnio nuorodą. Labai gera žinoti, kad ir pas mus, Lietuvoje, yra daugiakalbių žmonių.
Paskaičius komentarus, atrodo, kad Lietuvoj poliglotų - kaip grybų po lietaus. Išeina, kad jie išmoksta kalbų greitai ir daug, tik niekas nežino, kaip jie tai daro... Tuo tarpu viena mokytoja rašo, kad dvyliktokai kažko klausė angliškai 4 kartus ir nieko nesuprato... Išeina kad po 10 metų mokymosi nieko nesupranta, o kai tik perskaito straipsnį apie poliglotę, staiga pasirodo, kad pusė komentuotojų kalba 6 kalbom ir daugiau.

Šiaip tai man nepatiko straipsnis. Žurnalistė kažkokia keista. klausinėja nežinia ko ("Šioje vietoje tikriausiai galima dėti tašką jūsų studijų maratone?" "Kiek jums metų?" "Kas yra jūsų šeima?" "Kur apsistojote?" ir t.t.), bet to vienintelio "KAIP TU TAI DARAI?" taip ir nepaklausė...

Ir pati poliglotė keistoka: "Anoks čia stebuklas mokėti keturiolika svetimų kalbų?" (beje, straipsnio pavadinime - 13 - didelio čia daikto - viena kalba daugiau, viena kalba mažiau...)

Ir 2 užsienio kalbas mokėti man jau yra stebuklas, kai žinau, kiek darbo reikia įdėti, o čia gi suprask - didelio čia daikto - 14 kalbų, kai esu tokia protinga.

Vienas komentaras:

"Ateina ne viena tokia poliglotė į vertimo biurą, nori dirbti vertėja. Pasipūtimas baisus. Bet jis greitai išgaruoja, pateikus paprasčiausią bandomąjį vertimą. Užkalbinus dažnai net atsakyti nesugeba. O kiek įdomių istorijų apie tokius poliglotus galėtų papasakoti personalo atrankos darbuotojai!"

Žodžiu, manęs straipsnis neįtikino. Trisdešimtmetė, kalbanti 13 ar 14 užsienio kalbų, apie kurią niekas nieko nežinojo, kol ji "neišmoko" keturioliktos. Čia gal labiau tiktų į "komedijantų" skyrių :) Juo labiau, kad ir straipsnio herojė teigia: "Išmokti kalbos pagrindų tikrai nereikia daug laiko, juolab jei gyveni toje šalyje. Kad galėtum susišnekėti paprasčiausiomis temomis, pakanka tris mėnesius pasimokyti kalbos."

P.s. Žurnalisto Andriaus Užkalnio pamokymas: "Antraštė turi kabinti. Vadinkite tai, kaip norite: skandalų vaikymųsi, pigiu populiarumu, blizgučiu, bulvariniu masalu – nesvarbu. Arba jūs norite, kad jus skaitytų, arba ne."

IMHO čia žurnalistė-mėgėja (kas matosi iš jos klausimų) siekia "kad ją skaitytų" ir tiek.
Nemokėti imti inteviu - tai žurnalistės problema ir profesionalumo stoka.

O mergiotė mokosi magistrantūroje ir jos specialybė - kalbos. Ir iš vieno komentaro matyti, kad ji taip pat daug dirba savarankiškai. Ir šiaip visą savo gyvenimą ji studijuoja kalbas. Ir ne tik studijuoja, o važinėja, gyvena tose šalyse ir naudoja. Gal ji tokia, kaip airių poliglotas...

Juk nebūtina svetimas kalbas mokėti taip, kaip gimtąją kalbą, kad galėtum teigti, jog kalbi tomis kalbomis?

Go to page: « 1 7 8 9 10 11 12 13 14   »

To comment login or sign up for a free account