Rašau pirmą kartą, nes esu neseniai prisiregistravus. Ir ačiū Gintarui, nes jo dėka suradau šį puslapį.
Mano istorija tokia: mokykloje mokiausi vokiečių ir rusų kalbas. Bet jos sekėsi tikrai prastokai. Ir galvojau, kad nesu imli kalboms. Bet visą laiką norėjau išmokti anglų kalbą. Prieš 10 metų nusipirkau knygą "Anglų kalba per keturias savaites" :)))) tikėjausi išmokti savarankiškai. Bet po savaitės aš jos nebeatverčiau. Šiais metais pradėjau lankyti anglų kalbos kursus, kartą per savaitę dvi pamokos (kursai jau baigėsi). Daug laiko skyriau mokymuisi savarankiškai. Ir nepatikėsit, bet man anglų kalba labai patinka mokytis. Aš per nepilnus metus laiko jau galiu kažką pasakyti (kavos angliškai tikrai galėčiau užsisakyti :))))) ). Aš anglų kalbą per metus geriau moku, negu vokiečių per 8 mokyklinius metus + universitete.
O mokausi taip: ryte paskaitau mokomąsias knygas, vėliau mokausi čia, SuperMemo (dar užtenka 100 frazių), paklausau BBC, žiūriu filmus. Vienas iš mokomųjų filmų http://www.youtube.com/watch?v=fnEvakipktI&feat... na, kas dar nematė, tikrai siūlyčiau pažiūrėti.
Turiu kelis draugus iš Anglijos, kartais su jais bendrauju per skype. Ir labai džiaugiuosi, kad aš jau galiu susikalbėti :))))))))) Aišku jie turi būti pasikaustę kantrybe, nes aš dažnai prašau po kelis kartus pakartoti, arba kalbėti lėčiau. Bet jau progresas yra. Su rašymu sunkiau, naudoju žodyną, kad teisingai parašyčiau žodį.
Vasaros pradžioje galvoju vykti į Angliją, todėl mokymąsi dar labiau suaktyvinau. Ši programa man labai padeda įsisavinti žodžius.
Sėkmės visiems