Sveiki,
paskaičiau atsakymus,negražu būtų nusiplauti pačiai neatsakius. :)

1. Sužinojau iš draugo FB.
2. Lankiau pradinukų kursus nuo "nulio" prieš 20metų.Prieš sužinodama apie LingQ klausiau CD ir sekiau tekstus.Skaičiau gramatiką,atlikinėjau pratimus.Buvo nuobodu ir beviltiška.Rezultatai apgailėtini.
3.Iš pradžių maloniai paveikė toks išsamus,toks geranoriškas ir (kas neįprasta šiais laikas)nesavanaudiškas Gintaro aiškinimas kaip naudotis programa.Pradėjus naudotis,atsirado tikėjimas,kad čia galiu ir išmokti tos kalbos.Iš pradžių pabandžiau nemokamai,bet žodynas prisipildė pernelyg greitai.Valyti aš nemėgstu,nusipirkau narystę metams,po to dar metams,nes radau labai įdomios medžiagos.Išklausiau visą Amerikos istoriją,pasakojimus apie įdomias vietas,gamtą ir labai daug ko.Aš gal ne tiek daug mokiausi ko nors, kiek man buvo įdomus turinys. pakeliui išmokau daug žodžių ir frazių.Mano mokymasis nebuvo "deep English".Nors, AJ "Learn Real English" klausiau po 2 savaites kiekvieną komplektą.Dabar kartoju.Kadangi nesu labai komunikabili,tai su tutoriais nebendravau. Turiu dukrą ,gyvenančią 12 metų JAV,kuri baigė ten mokslą,ir kuri puikiai mane konsultuoja,kai susiduriu su sunkumais.
4.Noras kalbėti.Dėka LingQ pagerėjo tarimas.Pradžioje maniau,kad mano burnos anatomija nepritaikyta anglų kalbai,bet (čia ir AJ pagalba) pasirodė,kad su laiku viskas įmanoma.Didžiausias iššūkis laukia po mėnesio. Skrendu į JAV ketvirtą kartą.Pirmus 3 kartus beveik nekalbėjau.Šį kartą pasiryžus prakalbėti.